Bevara din brudbukett i en Ängsfälla för eviga minnen

Sponsrad artikel i samarbete med Ängsfälla


Att spara din brudbukett eller andra blomarrangemang från din bröllopsdag är ett vackert sätt att bevara minnena för alltid. Genom att använda en Ängsfälla, en blompress, kan du inte bara spara blommorna utan även skapa en dekorativ detalj för ditt hem.

Är Ängsfälla en blompress?

Ja, typ. I en Ängsfälla kan du bevara växter mellan skikten av akrylglas. Detta förlänger den tid du kan glädjas åt blommor i ditt hem. Med färska växter får du uppleva de naturliga förändringarna som sker över tid under påverkan av ljus. Ängsfälla fångar skönheten i dessa förändringar och erbjuder en spännande upplevelse i ditt hem. Om det behövs kan växterna bytas ut om de börjar se oönskade ut eller förmultnar, vilket kommer ske om du arbetar med färska blommor i din Ängsfälla.

Om du istället pressar växterna innan du placerar dem mellan glasen, kan du bevara dina blomstrande minnen länge.

Foto: Yurika Photography

Steg för att bevara din brudbukett i en Ängsfälla:

  1. Välj blommor: Välj ut de blommor du önskar bevara och börja med att torka och pressa dem, tex i en bok eller blompress. Placera tyngder ovanpå för att pressa blommorna jämnt.

  2. Förbered Ängsfällan: Placera blommorna mellan de akrylglas som medföljer Ängsfällan. Låt fantasin flöda fritt och skapa din egen kreation!

  3. Pressa blommorna: Stäng Ängsfällan och voila! Du har nu ett färdigt blomsterarrangemang att pryda ditt hem med.

Att bevara delar av din brudbukett i en Ängsfälla är ett enkelt sätt att skapa vackra och personliga minnen från din bröllopsdag som du kan njuta av under lång tid framöver.

Så pressar du dina blommor och växter själv

Pressa i bok

Placera växterna mellan boks sidor utan att de överlappar varandra. Använd eventuellt bakplåtspapper mellan sidorna för att skydda boken. Lägg hushållspapper ovanpå växterna för att absorbera mer fukt, men var medveten om att papper med textur kan lämna avtryck. Placera en tyngd på boken, gärna flera tunga böcker eller något annat tungt föremål som ligger stabilt och ger ett jämnt tryck.

Använd en blompress

Placera växterna mellan pressplattorna utan att de överlappar varandra. Varva med kartong. Dra åt pressen.

Beroende på växtens tjocklek kan det variera hur länge en blomma ska vara i press. Experterna hos Ängsfälla brukar öppna boken eller blompressen efter en vecka, flytta växterna till torra sidor och lägga dem i press igen.

Det är bra att regelbundet inspektera blompressen och vid behov omplacera växterna. Byt ut till torra papper flera gånger under de kommande 1–3 veckorna. Testa dig fram. Olika växter reagerar olika. Vänta sedan ungefär tre veckor innan du använder de torkade växterna.

Bra att veta: det finns vissa blommor som inte lämpar sig att pressas och andra som gör det desto bättre. Läs mer om vilka blommor det är här: Kan alla blommor och växter pressas?

Foto: Yurika Photography

Ängsfälla som present

Förutom som en dekorativ detalj i sitt eget hem, oavsett om det är för att bevara just en del av en brudbukett eller ej, så är Ängsfälla den perfekta presenten för för alla som värdesätter stilfulla detaljer i sin inredning, för den som gillar växter, eller för den som tycker om att skapa själv. Klicka dig vidare till Ängsfällas webbutik för inspiration och för att se de olika varianterna som går att beställa.

Foto: Yurika Photography