Färgglatt Destinationsbröllop I Toscana + Intervju Med Bröllopskoordinatorn Linda Jostler

Drömmer du dig också bort till varmare breddgrader just nu? Låt oss fresta dig ännu mer genom detta vackra destinationsbröllop från Toscana, Italien. I det här inlägget ska den svenska bröllopskoordinatorn Linda Jostler, som är baserad i Toscana, få berätta mer om Jakob och Antonias oerhört vackra destinationsbröllop. Förutom att få inspireras av bröllopet får du som läser även reda på mer om hur det går till att anlita Linda för ett eventuellt eget drömbröllop i Toscana. Vi hoppas att ni älskar det här färgglada och ståtliga bröllopet lika mycket som vi!

Hej Linda! Berätta kort om dig själv och vad du gör.

Mitt namn är Linda Jostler och jag jobbar som bröllopskoordinator åt mest svenska par i Italien sedan 2010.  Först och främst så organiserar jag bröllop i Toscana och i Umbrien men är öppen för andra regioner också då jag bor i Toscana med min italienske man och våra två barn. Jag skräddarsyr alla mina bröllop och mitt mål är att alla ska få en magisk bröllopshelg. Ett oförglömligt minne av bröllopsfestligheterna som de tar med sig resten av livet. 

I vilket skede kontaktar brudparet dig? 

Svenskar brukar vara ute i god tid när det gäller destinationsbröllop så allt mellan 1 år och t o m upp till 3 år innan. Toscana är väldigt populärt så det gäller att vara ute i god tid för att få det datumet och stället som man önskar. 

Berätta om brudparet. vad ville de ha för typ av bröllop? Fanns det något färgtema eller annat tema?

Jakob och Antonia bor i Stockholm och valde att ha sitt bröllop på ett fantastiskt vackert slott mitt i Toscana med ca 90 gäster. Välkomstmiddagen valde de att ha kvällen innan bröllopet på en lokal restaurang i en liten by nära slottet. De ville att kvällen innan skulle vara avslappnad med genuin italiensk mat samt lokala viner såklart. 

Deras färgtema på bröllopsdagen var just färg, mycket färg skulle det vara och det blev det. Både när det gäller gästernas kläder (inkluderat brudgummens kläder) samt blommor och dekoration. 

Berätta om brudparets klädval.

Jakob hade tidigt en idé om att han ville ha en Gucci Floral Suit från 2016-2017, men det kändes nästan omöjligt att hitta den sa han. Han var osäker på om hur många kostymer som hade sytts upp så han tänkte det var helt kört men han började ändå googla och titta på eBay, men hittade inget. 7-8 månader senare, ca 10 månader före bröllopet, så var han inne på eBay igen för att leta efter en reservdel till en av sina gamla bilar och då dök rutan upp med en oanvänd Floral Suit, dessutom i hans storlek. Dock i Australien men det kändes irrelevant så han köpte den, betalade frakt och tull och ett par veckor senare kom den till Stockholm. Fantastisk kostym, gjort av otroligt material och vilken kvalitet på hantverket. En dröm inom själva drömmen, säger Jakob!

Även loafers, skjortan, solglasögon och vanliga glasögon var från Gucci.

Antonia ville ha något som var helt och hållet henne och hon letade runt både på nätet och i diverse butiker. Hon tänkte hela tiden att hon ville köpa en och inte sy upp då det borde ju bara finnas nåt för henne därute. Men Antonia hittade aldrig rätt. Så då tog hon hjälp av sin vän, Johanna Spansk, som är designer och liksom Antonia sytt och designat bröllopsklänningar förut.

Det var Johanna som hittade inspirationen till denna fantastiska klänning som känns helt och hållet Antonia, från en Valentino haut couture visning. Det var även Johanna som tipsade om de fantastiska sömmerskorna Lilian, Mari och Ulla på Lilaro skrädderi på Kungsholmen. Med hjälp av dessa stjärnor så designade och sydde Antonia upp sin drömklänning. 

Till denna skapelse så ville Antonia ha något pampigt till håret som skulle få vara helt stramt för att låta klänningen ta sin plats. Så en annan vän tipsade henne om en annan stjärna i hennes vänkrets som är en kreatör med fantastisk smak. Tillsammans med han, Stelios Vasilantonakis, så designades denna headpiece och Stelios tillverkade den på bara några veckor. 

Headpiece och klänning blev klara 2 dagar innan de bilade ner till Italien för att gifta sig!

Berätta om platsen för bröllopet och fördelarna med att gifta sig i området

Antonia & Jakob valde att gifta sig på ett magiskt och intimare slott mitt i Toscana som även ligger strategiskt till flygplatserna i Florens och Pisa med en fantastisk utsikt över vinrankor och olivlundar. Slottet har 25 sängplatser där de närmaste familjerna och vännerna bodde medan resten av gästerna bodde i byn nära slottet. 

Berätta om övriga detaljer, så som blomsterval, dekorationer etc. Finns det något där som sticker ut?

Förutom mycket genuin toskansk mat och lokala viner så låg fokus på musik, underhållning, färg, blommor och dekoration. Deras gäster hade otroligt vackra färgsprakande kläder.  Antonia & Jakob hade ett karaoke rum i “Limonaia” (där man förvarar citronträden under vinterhalvåret) och samtidigt ett s k disco rum i “Tinaia” - vinkällaren. Festen höll på till kl 04.00 och jag är säker på att de hade fortsatt lätt ett par timmar till om de bara hade kunnat. 

Slutligen, vad ska man tänka på när man anlitar dig som bröllopskoordinator? Hur tidigt ska man kontakta dig?

Det gäller att vara ute i relativt god tid både när det gäller att boka mig och för att få villan eller vingården som man drömmer om då Toscana är väldigt populärt mål för destinationsbröllop. Mycket blir uppbokat snabbt!

Vad finns det för fördelar med att anlita en dig? 

Det finns många fördelar med att anlita en bröllopskoordinator på plats. Ibland kan t ex språk och kulturskillnader skapa problem samt när man väl börjar att planera ett bröllop så kommer det upp många nya detaljer som man måste tänka på som man inte hade en aning om från början. Jag vågar mig på att säga att det är mycket svårt att planera ett större bröllop utomlands med mycket detaljer med våra livssituationer idag som innebär ett ständigt pusslande för att få ihop allt. En annan fördel är såklart mitt breda nätverk som jag har byggt upp under 12 år som bröllopskoordinator och lyxen att få luta sig tillbaka på bröllopsdagen och bara få njuta av en dag som faktiskt aldrig kommer tillbaka.

Fotograf: Andrea Sampoli
Bröllopskoordinator: Linda Jostler