Spirande Vårbröllop I Stockholms Skärgård: Agnes + Felix

Även om det är mitt i hösten just nu så blir temat för idag vårbröllop. Vi tar oss tillbaka till den 21 maj 2022 då Agnes och Felix sa ja till varandra på ön Lidö som ligger norrut i Stockholms skärgård. Bakom kameran stod bröllopsfotografen Andreas Löfstrand som fångat dagens alla ögonblick på ett så vackert vis. Med hans bilder och bruden Agnes berättelse ska vi nu får inspireras av parets majbröllop. Vi hoppas att ni som läser finner massor med inspiration inför ert bröllop genom detta spirande vårbröllop!

Så träffades brudparet

Agnes: Vi träffades på en bar i Stockholm av en slump, utan att först förstå att vi faktiskt gått i samma skola ända upp till högstadiet. Vi förlovade oss sju år senare då vi var på semester i Kroatien med vänner. Vi hyrde en segelbåt över dagen och vid ett tillfälle bad Felix mig att komma fram till fören där han gick ner på knä och friade. Det var en helt magisk stund och ett väldigt personligt och genomtänkt frieri då jag seglat med min familj hela min uppväxt.

Bröllopsplaneringen

Agnes: Jag inspirerades mycket av Sisters in Law! Även Pinterest, Instagram, YouTube och olika podcasts. Vi var i princip först ut i vår umgängeskrets att gifta oss så vi fick chansa lite på hur ett bröllop 2022 går till. När det gällde tema så följde vi mest årstiden. Vi valde att gifta oss på våren/försommaren när naturen är som vackrast så det blev mycket ljusa färger, grönska och romantiska inslag.

Om klädseln

Agnes: Jag provade klänningar vid två tillfällen, en gång på Bröllopsbruket och en gång på Abby Waits. Men jag hittade inte den perfekta klänningen någon av gångerna, utan valde istället att sy upp efter egen design hos Matildas fest. Jag ville ha en klassisk och lite mer proper klänning till vigseln och passade då även på att ha långt släp, för att sen byta om till en kortare klänning som gick att dansa i till kvällen. Det blev en paljettklänning som till skillnad från den första var lite mer urringad och med djup rygg. På söndagens brunch kunde jag sen passa på att ha en tredje sorts modell jag gillar, kort med puffiga ärmar.

Felix kostym och best mans kostym gick i mellanblått vilket passade väldigt bra till ett skärgårdsbröllop. Slipsarna sydde svärmor i samma tyg som tärnklänningarnas vilket gjorde att hela brudföljet matchade väldigt fint. På söndagen blev det en beige linnekostym, lite mer avslappnat.

Platsen för bröllopet

Agnes: Jag hade länge drömt om att gifta mig i Stockholms skärgård, men vi tittade även på en hel del slott och herrgårdar i jakten på bröllopslokal. Då vi ville gifta oss borgerligt så ville vi gärna ha ett ställe där vi kunde ha både vigseln och middagen. Till slut hittade vi guldkornet Lidö utanför Norrtälje som hade allt vi önskade oss och även helt fantastisk personal. På denna vackra ö fanns både en vigsellund vid vattnet och en charmig gammal herrgårdsbyggnad. Middagslokalen Paviljongen var perfekt med högt i tak och massa fönster som gav så fint ljusinsläpp. Då det var försäsong hade vi ön för oss själva och alla gäster kunde sova över i olika stugor och rum och på söndagen kunde vi ha brunch i glashuset, som även var en vacker plan B-plats för vigseln vid regn.

Styling och accessoarer

Agnes: Jag hade uppsatt hår i en låg knut i nacken med en kvist brudslöja under dagen och framåt kvällen släppte jag ut håret. Min vän hjälpte mig med håret och min syster med sminket, vilket var så snällt och väldigt mysigt.

Blommorna

Agnes: Vi anlitade Add a flower som hjälpte oss med alla blommorna till bröllopet och det blev så himla bra. Briefen var vitt och grönt och pioner, resten av magin skapade dem. Min brudbukett ville jag skulle vara stor och ganska spretig.

Om bröllopsfotografen Andreas Löfstrand

Agnes: Vi hittade vår fotograf Andreas Löfstrand via en Facebook-grupp och han stod ut ur mängden genom att han var så himla trevlig! Dessutom gillade vi hans mjuka men ändå färgrika stil. Vi var väldigt glada att kunna ha med Andreas både på lördagen och söndagen och nu i efterhand är det så himla ovärderligt att ha dessa bilder att titta tillbaka på och minnas.

Vigseln

Agnes: Vigseln hölls nere vid vattnet i vigsellunden med gästerna sittandes på bänkar av gamla trästammar. Vi gick in till "Canon in D" och sen hade vi en vän som sjöng två låtar, "Can't help falling in love" samt "För kärlekens skull". Vi hade även en vän som läste en dikt på franska. Så fantastiskt fint och svårt att hålla tillbaka tårarna. Sen sa vi ja, bytte ringar, kysstes och gick ut till tonerna av "Your love keeps lifting me higher". Lyckan i det ögonblicket!

Vigselringarna

Agnes: Mina ringar är i vitt guld, medan Felix ring är i rött guld, så vi matchar faktiskt inte där utan utgick istället från vad vi gillar mest och passar bäst i. Felix ring köpte vi tillsammans ungefär en vecka efter förlovningen och han älskar den. Min förlovningsring är en solitär så jag ville ha en alliansring som vigselring. Hittade modellen Eleonora med sju diamanter i rad vilket blev perfekt till.

Söker ni en plats för ert bröllop i eller utanför vår vackra huvudstad? Hitta din bröllopslokal i Stockholm.

Bröllopsmiddagen

Agnes: Middagen hölls i Paviljongen där vi dukade med elva rektangulära bord. Längst in mot fönstren gjorde vi som tre honnörsbord, där vi hade brudens föräldrar med syskon på det vänstra, oss två vid ett eget bord i mitten och brudgummens föräldrar med vänner på det högra. Framför vårt lilla bord stod också en bänk så gästerna kunde komma fram och prata med oss en stund under middagen vilket blev så bra!

Vi åt trerätters och därefter blev det kaffe och avec medan personalen röjde rummet för första dansen. Vi dansade till "Lean on me" bland massa tomtebloss. Efter det blev det fest i det mindre rummet bredvid. Vi sparade in på DJ och band och körde bara en Spotify-lista med våra favoritlåtar + att gästerna hade fått önska varsin favoritlåt när de OSA:de.

Bästa minnet från dagen

Agnes: Talen och uppträdandena under middagen var helt oförglömliga och gick verkligen rakt in i hjärtat. Vi var så fyllda av kärlek efter det, och vi är så otroligt tacksamma för våra vänner och familjer.

First look är ett annat favoritminne, pirrigt och känslosamt, och vi fick vara bara vi två en stund.

Brudens 5 bästa Tips till andra som planerar bröllop

1. Återanvänd blommor! Vi återanvände brudbukett och tärnbuketterna till dukningen och blomsterarrangemangen från vigseln till middagen. Dessutom använde vi alla blommorna från lördagen även på söndagen.

2. Dagen innan. Vi är så glada att vi åkte ut redan på fredagen med våra närmaste vänner och familj. De fick hjälpa till att dekorera och duka, vi åt grillmiddag, badade badtunna och det var en helt magisk kväll.

3. Egenskrivna löften vid first look. Jag ville gärna ha egenskrivna löften men ingen av oss vågade läsa dem på vigseln så istället läste vi dem själva vid first look vilket blev väldigt personligt och mindre nervöst.

4. Tårta & kaffe vid minglet. Så bra med socker- och koffeinkick - alla behöver det vid denna tid! Plus tårtan blir inte kaka på kaka efter efterrätten.

5. Ljusstavar på festen. Gör dansgolvet så mycket roligare!

Bröllopsfotograf: Andreas Löfstrand
Brudklänning: Brudklänning från Matildas fest, ombytesklänning från ASOS & söndagens klänning från Adoore.
Kostym: Blå kostym från Lundblads herrmode & beige kostym från Oscar Jacobson
Plats: Lidö värdshus. Få fler tips på festlokaler i Stockholm här.
Florist: Add a flower
Ringar: Förlovningsringar från Guldbutiken Odenplan & Agnes vigselring från VANBRUUN
Trycksaker: DYI utifrån mall från Etsy