Festligt Augustibröllop I Industriell Lokal: Ester och Sebastian

Ester och Sebastian gifte sig i Jönköping i augusti 2022. De anordnade en kyrklig vigsel i Järstorps kyrka följt av en fest på Galleri Tegel, en industriellt mysig festlokal med alla rätt. Vi bjuds på coola porträttbilder, inspirerande detaljer och så klart en fin berättelse när vi nu lämnar över ordet till bruden Ester som berättar allt om sin och Sebastians bröllopsdag som bröllopsfotografen Sofia Beijer på Noor Studio så fint fångat i bild.

Så träffades brudparet

Ester: Vi träffades på Tinder. Jag var skeptisk till en början, han var för snygg, en typisk hjärtkrossare, men vi började skriva och det visade sig att jag hade fel. Han var både trevlig, ödmjuk och jordnära.

Frieriet

Ester: En sketen söndag när jag kom hem från jobbet hade han lagat mat. Samma mat som på vår första "riktiga" dejt. Han serverade vin och var allmänt konstig. När vi ätit upp och han gick ner på knä föll pusselbitarna på plats för mig. Älskar hur han friade på en helt vanlig dag mitt i livet!

Bröllopsplaneringen

Ester: Vi visste att vi ville ha ett ganska litet bröllop, att familjen skulle vara i fokus och att det var viktigt att bröllopet präglades av oss som par. När vi väl började planera bestämde oss därför rätt snabbt för att anlita en bröllopskoordinator. Valet för på AnnaP och vi har inte ångrat oss en sekund! Hon lotsade oss igenom hela processen, peppade och stöttade hela vägen inklusive när pandemin slog till och vi fick flytta fram bröllopet. Hon har gjort all grovgöra och utan henne vet jag inte hur det gått!

Om klädseln

Ester: Jag visste nog redan från början att jag skulle vilja ha en stilren klänning eftersom det kändes närmst min vanliga klädstil. Jag ville inte känna mig utklädd men samtidigt ville jag verkligen få känna mig som en brud. Jag provade en hel drös modeller och utföranden innan jag landade i min klänning som verkligen kändes jag.

Att välja kläder till brudgummen var inte heller helt enkelt men till slut landade vi i klassisk mörkblå kostym. Alla männen i brudföljet provade ut och köpte sina kostymer samtidigt. Dom gjorde en heldag av det vilket var kul!

Tärnornas klänningar var dock den hårdaste nöten att knäcka och även om slutresultatet var långt ifrån originalplanen så blev det SÅ bra!

Blommorna

Ester: Vi anlitade Bernadinas Blommor. En så grym tjej som driver upp alla sina blommor själv lokalt här i Jönköping. Hon förstod verkligen vår vision och skapare magi. Min brudbukett kan vara det vackraste jag sett!

Styling och accessoarer

Ester: Jag ville känna mig som jag i hela stylingen och körde därför på enkelt och stilren frisyr och smycken. Vi designade egna jackor till mig och tärnorna och det blev en lite kul grej att ha på fotograferingen!

Om bröllopsfotografen Sofia Beijer på Noor Studio

Ester: Jag fick henne rekommenderad och när jag såg hennes bilder var jag såld. Hon är ett kreativt geni som vågar tänka utanför boxen! Platsen hon valde för vår porträttfotografering kändes så rätt.

Vigseln i Järstorps kyrka

Ester: Helt ärligt så är vigseln lite blurrig. Vi hade fotograferats innan vigseln och jag var ordentligt nedkyld (och nervös!) och stod och skakade som ett asplöv framme i kyrkan. Prästen var rolig, jordnära och hade lyckats fånga vilka vi var. Ett par kompisar spelade vår förlovningslåt och kantorn körde en av våra favoritlåtar på orgel - så märkligt! Häftigast av allt var dock att få säga ja till varandra.

Val av festlokal för bröllopsmiddagen

Ester: Festlokalen var från början inte given men prickade in alla våra önskemål - industriell känsla, lagom för 50 gäster, smidiga transporter till och från samt att mat, dryck och service kunde ordnas på plats. Lokalen visade sig vara som gjord för oss! Ägaren Jens gjorde allt och lite till för att uppfylla våra önskemål och lokalen var perfekt.

Lokalen, maten, gästerna och framförallt vårt grymma toastpar gjorde kvällen helt oförglömlig! Det finns inte en enda detalj jag vill ändra.

Dekorationer & Bröllopsmiddagen

Ester: Lokalen är en gammal fabrikslokal med blottade stålbalkar och tegel. Halva lokalen är öppen till nock och ger en enorm rymd. Eftersom lokalen är så häftigt i sig behövdes inte mycket dekor. Lite ljusslingor, enkla vasar och ljus var allt som behövdes. Min mamma och svärmor hade sytt linneservetter och jag hade, med hjälp av pappa, gjort trycksaker och placeringskort. Alla skyltar är skriva på vitrinskåpsluckor och blev riktigt coola (och billiga!).

Bästa minnet från dagen

Sebastian: Svårt att välja men det mest emotionella minnet är ändå när jag såg Ester i kyrkan.

Ester: Har mängder av fina minnen men mitt bästa minne var not när vi gick in i festlokalen, för första gången som man och hustru, och alla våra gäster stod där och hurrade för oss. Eller när vi stängt festen och lyckliga vandrade hem genom stan tillsammans med våra familjer.

Tips till andra

Ester: Tänk på vad som är viktigt för er. Det är er dag och det finns inga rätt eller fel. Den här dagen handlar om er och er kärlek till varann. Välj ut vad som känns viktig för er och håll sedan fast vid det hela vägen!

Fotograf: Noor Studio
Brudklänning: Ivory & Grace
Festlokal: Galleri Tegel
Florist: Bernadinas Blommor
Ringar: Guld till vigselring kommer från min mormors förlovningsring.
Trycksaker: DIY
Hårstylist: Caroline på Hårsmedjan
Smink: Johanna Meszaros