Regnigt Romantiskt Junibröllop I Vindeln: Victoria + Johan

Vi hoppas att ni är redo för en ny bröllopsberättelse, för nu är det dags för en sådan! Den här gången är det Victoria och Johans junibröllop i Vindeln som vi ska få inspireras av. Paret gifte sig den 18 juni 2022 och bjöd in sina gäster till vigsel i Vindelns kyrka för att sedan anordna bröllopsmiddagen hemma i sin ladugård.

Vindeln ligger i Västerbotten, nära Umeå där vi på Sisters in Law är baserade. Vi på Sisters in Law har faktiskt varit med på ett hörn i detta bröllop. Victoria tog nämligen kontakt med oss via vår brudbutik för att få hjälp med att anpassa brudklänningen som Victorias farmor en gång bar 1959. Så fint att kunna återanvända en sån familjeskatt som en brudklänning! Vi lämnar nu över ordet till Victoria som får berätta mer om sin och Johans dag, tillsammans med ögonblicksbilder från fotografen Sandra Burström som driver Ljuvafoto.

Så träffades brudparet

Vi träffades första gången 2015 på midsommardagen och det väcktes något mellan oss. I slutet av 2016 såg min kusin till att vi träffades igen och efter det kunde vi aldrig sluta vara med varandra. Typ ”kärlek vid första ögonkastet”.

När vårat andra barn föddes 2020 var så otroligt lycklig över att babyn var ute och vi nu var tvåbarnsföräldrar (idag har vi tre barn). När babyn låg på mitt bröst och förlossningsfikat rullades in ser jag hur Johan går ner på knä och frågar ”vill du gifta dig med mig?”. Känslan där och då var helt obeskrivlig. Man är så otroligt lycklig över babyn och sen kommer frieri på det… MAGISKT! Kan inte tänka mig ett finare sett att bli friad på. Jag sa såklart ”JA”!

Bröllopsplaneringen

Vi utgick ifrån vad vi tycker om och då blev det väldigt enkelt vad vi skulle ha för bröllopstema. Först och främst ville vi ha ett litet bröllop med familjen, bara nära och kära. Porträttfotograferingen ville vi ha i en tallskog och bröllopsfesten hade vi i ladugården hemma.

Om klädseln

Johan visste vi direkt att han skulle ha en svart smoking, men det var svårare för mig att hitta klänning. Var och provade klänning på olika ställen, men tycker inte att någon passade mig riktigt och jag visste inte heller vad jag egentligen ville. Då sa min syster åt mig att testa farmors brudklänning. Sagt och gjort. Den var perfekt direkt, precis den typen jag hade föreställt mig. Så tog kontakt med Sisters in Laws brudbutik i Umeå för att se om dom kunde hjälpa mig fixa klänningen efter mina mått. Det var inga problem. Är såå fruktansvärt glad över att jag valde att bära farmors klänning. Farmor och farfar blev såklart väldigt glada över det också. De gifte sig 1959, 28 mars. Tänk om dom vetat för 63 år sedan att deras barnbarn skulle bära klänningen en dag!

Styling och accessoarer

Farmor hade en krona på deras bröllop, men den fanns inte kvar. Så jag ville också ha något i håret så hade en fin tiara och ville ha rakt hår.

Blommorna

Jag tyckte det var svårt att veta vad jag ville ha för bukett. Är ingen blomtyp av mig. Men när jag googlade på buketter så föll jag mest för buketten som såg ut som min. Och ville att min dotter skulle bära en likadan. Samt en ros till killarna.

Vigselringarna

Vi båda ville ha guldringar och jag ville ha en alliansring och en solitärring. Johan ville ha en hel slät.

Om bröllopsfotografen Sandra Burström, LJuvaFoto

Vi är så himla glada över att vi valde Sandra som våran fotograf. Hon är inte bara duktig på att fota, hon är också en sån otroligt fin person.
Hon vet vad hon gör och man såå glad av henne!

Vigseln

Vi ville båda gifta oss i Vindelns kyrka för att den är så otroligt fin och det var i Vindeln som vi träffades och bildade familj. Vigseln var FIN! Så mycket känslor. Vi hade Disney-låtar som både in och utgång. Min svägerska sjöng för oss så vackert. Barnen fick röra sig fritt runt oss och allt blev så bra. För oss var det viktigt att ha med barnen och vi ville göra det tillsammans med dom.

Bästa minnet från dagen

Victoria - svårt att välja allt va så fin. Men tror när vi står i kyrkan och ingångsmusiken börjar, alla gäster står upp tittar på oss och vi går där i mitten jag, Johan våra tre fantastiska barn och vi är så fina och nu ska vi svetsa i hop hela familjen. Mycke känslor där.

Johan - Mitt finaste ögonblick var när vi stod framme i kyrkan och vi ger våra löften åt varandra. När prästen säger att jag får kyssa bruden, det var en väldigt emotionell stund som jag aldrig kommer att glömma.

Middag/Fest

Vi gillar när det är enkelt och utgick även här utifrån vad vill tycker om. Vi hade fixat till i ladugården bland veden. Långsoffor med SJ pallar och gjort det mysigt med massa filtar och kuddar. Vi älskar hamburgare, så såklart grillade vi feta, lyxiga hamburgare. Min syster är konditor så hon fixade fantastiska tårtor. Som vi ställde på björkstubbar som Johan varit å fixat.

Till dukningen hade jag varit å plockat kottar och granris ute. Vi hade högtalaren med bakgrundsmusik på hela tiden och barnen sprang runt och lekte med kusinerna. Min svägerska var den som fotograferade på festen.

Tips till andra

Utgå från er två, vad ni vill och vad ni gillar.

Vi tackar Victoria och Johan för att de ville dela med sig av sin dag här på Sisters in Law!
Vill du läsa fler bröllopsberättelse? Klicka dig vidare här.

Fotograf: Sandra Burström, Ljuvafoto
Florist: Brandts Vindeln
Hårstylist: Emelie Boström Kersti salongen i Vindeln
Smink: Blossom i Vindeln