Höstbröllop i Umeå: Beatrice + Hamon

Det är äntligen dags för en sprillans ny bröllopsberättelse, den här gången från vår hemstad - Umeå! Beatrice och Hamon gifte sig i Umeå stadskyrka den 25 september 2021 och bjöd sedan in till fest på Elite Hotel Mimer, som ligger ett stenkast bort. Det är ett underbart höstbröllop med färg och glädje som vi får äran att ta del av idag!

Det är alltid extra härligt att få dela med sig av en bröllopsberättelse från Umeå och just i detta bröllop har flera av våra närmaste branschkollegor fått vara delaktiga på ett eller annat sätt + även vi på Sisters in Law! Bruden har nämligen fått sin spetstopp uppsydd från grunden av vår alldeles egna Kristina på Studio Sisters in Law / Bröllopsbruket Umeå. Kristina skapade även den kjol som bruden bär, som är återbrukad av brudens gamla balklänning. En annan detalj som är återbrukad är Beatrices vigselring, som Guldsmedjan skapat av brudens gamla dopguld från 1991, som har legat oanvänt i många år. Detta guld smälte Guldsmedjan ner och skapade ett nytt minne av.

Bakom kameran står fantastiska Matildas Tillvaro som i vanlig ordning har fångat bröllopsdagen med bravur! Vi tar oss nu till stadskyrkan i Umeå och Elite Hotel Mimer för att inspireras av Beatrices och Hamons underbara septemberbröllop.

Så träffades brudparet

Beatrice: Vi träffades 2014 genom en gemensam bekant som drog med oss båda till samma fest. Nästan så att det känns som att han visste någonting som vi själva inte visste om än. På nyårsafton 2019, på tolvslaget till det nya året 2020 friade jag (Beatrice) till Hamon när vi var tillsammans med våra vänner i en fjällstuga utanför Hemavan. Jag hade tidigare sagt att om han inte hade friat innan det blev skottår så skulle jag göra det, och jag väntade inte en sekund längre än nödvändigt. Så fort klockan slog över, in på det nya (skott)året så gick jag ner på knä med den billiga, symboliska H&M-ringen i en ask.

Bröllopsplaneringen

Beatrice: Eftersom att vi träffades på hösten, rättare sagt i slutet av september, så var det givet att vi också skulle gifta oss då. Samma år som frieriet kändes lite knappt om tid så vi planerade direkt för 25 september 2021. Vi ändrade inte våra planer på grund av pandemin men vi fick tänka om för att hålla det smittsäkert. Sittande och med max 8 personer vid varje bord fick vi ändå samla alla våra nära och kära till en fantastisk fest, pandemin till trots. Vi inspirerades av att många av våra vänner och släktingar inte bor eller kommer från de norra delarna av Norrland. Därför hade vi lite norrlandstema både på inbjudningskorten (som Beatrice ritade själv - ett enkelt motiv med bergstoppar och våra namn) och på maten. Även hösten var ju med sina underbara färger och torkade blommor och växter en stor inspiration till dekorationerna och även i den fantastiska brudbuketten från Linné och Grankvist.

Om klädseln

Beatrice: Eftersom att höstfärgerna var givna så var det lika självklart att Hamons kostym skulle vara mörkröd. Han beställde från Hanzens och fick den uppsydd efter hans mått. Jag visste väldigt tidigt att jag ville återbruka min gamla balklänning som var vit. Med hjälp från Kristina från Sisters in Law/bröllopsbruket syddes den om till en kjol och jag behövde därmed bara köpa till en nyproducerad uppsydd spetsbody efter mina mått. Det blev så vackert och jag fick återuppliva min balklänning som bara hängt i garderoben sedan studentbalen. Win win!

Om bröllopsfotografen

Beatrice: Vi valde just Matilda för att hon fotograferade på ett annat bröllop där jag var brudtärna. (Sara och Adams bröllop på Holmön 2019) Matilda kändes som en vän som bara smälte in och tog otroliga bilder under deras dag så det var självklart henne vi ville ha och ingen annan till vår dag!

Vigselringarna

Beatrice: Ringarna är enkla och helt i vår stil. Vi tyckte det var viktigare att vi valde något som vi skulle trivas i båda två än att de matchade. Därför är Hamons ring i palladium och jag valde att ha mina ringar i guld. Min vigselring består dessutom av mitt dopguld från 1991, som har legat oanvänt i många herrans år, tack vare Guldsmedjan som smälte ner de gamla halsbanden med guldhjärtan till något mer användbart. Återigen win win!

Blommorna

Beatrice: Blombuketten från Linné och Grankvist var minst sagt magisk! På grund av pandemin hade jag inte möjlighet att träffa floristen face to face, utan vi hade mejl-kontakt. Jag försökte så gott jag kunde hitta och skicka bilder på blommor, färger och buketter i den form jag gillade. Daniel fattade precis hur jag menade och levererade inte bara en underbar brudbukett utan också en otroligt snygg corsage.

Bästa minnet från dagen

Beatrice: Vi båda upplevde fotograferingen innan vigseln som en härlig stund för bara oss. Matilda lyckades så otroligt bra, inte bara med sitt jobb som fotograf, utan fungerade också som en lugn och stabil vän att luta sig mot. Hon hade koll åt oss och vi kunde bara slappna av och njuta av lugnet före stormen.

Vigseln

Beatrice: Vigseln var viktig att det bestod av mycket bra musik då jag själv är musiker. Vi ville också att ingångsmusiken skulle vara lekfull och representera Hamon, så det blev Star Wars Main Theme på orgel. Utgångsmusiken fick på så vis representera mig som kommer från Hälsingland och älskar folkmusik. En vän till mig hade skrivit en egen "brudmarsch" på fiol och gitarr till oss: "Bea och Hamons bröllopsvisa".

Efter vigseln fick vi dansa kurdisk dans och fira äktenskapet på kurdiskt vis utomhus. Mycket glädje och musik! Det kastades rosenblad på oss på svenskt vis men även godis och mynt på kurdiskt vis. Det blev en väldigt fin blandning där alla var med och dansade, även de som aldrig dansat halparke förut.

Platsen för bröllopet

Beatrice: Vi valde stadskyrkan för vigseln och Elite hotel Mimer för bröllopsfesten både för att det var smidigt för alla långväga gäster, de är några av de vackraste byggnaderna i Umeå (enligt oss) och för att restaurang artonnittiosju är en av våra favoritrestauranger. Det blev verkligen så bra som vi tänkte oss! Allt var så proffsigt och snyggt skött från hotellet att vi kunde slappna av helt på vår bröllopsdag och bara följa med. Dock var det mycket jobb dagen innan eftersom att jag tillsammans med ett gäng tappra vänner valde att dekorera salen själv med egenpysslade placeringskort, menyer, dekorationer samt höstlöv och rönnbär från naturen. Det var kaotiskt just då men så här i efterhand var det så värt det, för det blev precis som jag fantiserat om.

Middag/Fest

Beatrice: Det blev en fantastisk middag med många fina och roliga tal. Några tårar fälldes också till både tal och sånger. Det var som sagt en fest med smittsäkerhet i fokus och det löste sig jättefint med interaktiva lekar från där en satt, jättegod mat och musik som spelades under hela middagen. Jag hade gjort spellistor anpassade för att sittdansa och jag tror inte att en enda grubblade över pandemin den kvällen, vi hade bara kul!

Tips till andra

Beatrice: Om du vill göra mycket själv så tycker jag att det var skönt att jag gjorde väldigt mycket småpyssel tidigt. Utspritt på ett år (ja, jag kanske var ute i lite väl god tid) så var det inte jobbigt alls att göra alla dekorationer själv. Men se till att inte stressa med sådant i sista stund, då blir inte själva förberedandet så roligt heller. Ta hjälp av vänner eller familjemedlemmar som du litar på. På så sätt köper du väldigt mycket tid dagen/dagarna innan bröllopet.

Fotograf: Matildas Tillvaro
Brudklänning: Studio Sisters in Law
Kostym: Cavaliere
Plats: Elite Hotel Mimer, Umeå
Florist: Linné och Grankvist
Vigselring: Guldsmedjan, Umeå