Augustibröllop Med Trädgårdsfest: Linn + David

Vi hoppas att ni alla haft en riktigt fin midsommarhelg och är redo för en sprillans ny bröllopsberättelse. Den här veckan tar vi oss till Sundsvall och ett intimt bröllop med trädgårdsfest. Linn och David sa ja till varandra vid Viforsen/Ljungan framför sin närmaste familj och vänner den 21 augusti 2021. Bakom kameran står Umeåfotografen Matildas Tillvaro som åter oss spana in detaljerna från dagen genom sina vackra bilder. Bruden Linn berättar närmare om sin och Davids dag nedan.

Så träffades brudparet

Vi träffades i Umeå, där vi pluggade tillsammans och blev ihop 2016, ett drygt år innan examen. David friade när vi vandrade i Ansättfjällen sommaren 2018.

Bröllopsplaneringen

Vi skulle egentligen gift oss i maj 2020 men på grund av pandemin så ställde vi in två månader innan. Planen var då ett stort bröllop med 90 gäster, vigsel i kyrka och fest i en närliggande lokal. När vi sedan fick barn våren 2021 bestämde vi oss ganska snabbt för ett mindre bröllop med fest i vår trädgård. Vi kunde då anpassa dagen och kvällen efter vår fyra månader gamla son.

Om klädseln

Jag hittade min klänning på rea på nätet nästan två år innan bröllopet blev av, det var en riktig Linn-klänning som blev rätt direkt. David använde en kostym han hade sedan tidigare och som han trivs i.

Platsen för bröllopet

Vi kunde tyvärr inte gifta oss i kyrkan som vi initialt hade planerat då den var stängd under pandemin. Som tur var tipsade min syster om en vacker plats vid älven Ljungan. Själva bröllopsfesten hade vi i ett partytält i vår trädgård, vi hade flyttat in i vårt hus bara tre veckor innan bröllopet så det kändes roligt att få vara där.

Bästa minnet från dagen

När vi gick hand i hand ner till våra nära och kära vid vigselplatsen, det var förvånansvärt mycket pirr i kroppen då!

Vigseln

Det var en kort och vacker borgerlig vigsel. Vi gick in till låten Du är aldrig ensam med Mauro Scocco och sedan läste vår vän dikten Morgon av Karin Boye.

Blommorna

Brudbuketten köpte jag hos min favoritflorist Florina, de förstod direkt vad jag gillade!

Om bröllopsfotografen

Jag hade sett bilder av Matilda tidigare och hade inga problem att övertala David om att vi skulle välja henne. Sedan hade vi tur att hon inte hade något annat bröllop inbokat när vi behövde byta datum. Vi är så himla glada att vi valde Matilda. Hon var lugn och lättsam, och fick även oss att bli lugna när vi hade vår first look. Vi älskar bilderna!

Middag/Fest

Vi hade en väldigt avslappnad bröllopsfest. Tältet hade vi dukat och pyntat med det som fanns hemma. Vi inledde middagen med förrätt när vi fortfarande minglade, den hade David och hans två vänner ordnat. Sedan hade min kompis mamma lagat en god buffé till varmrätt och jag hade bakat frysta cheesecakes som vi åt som bröllopstårta. Vår bröllopsdans blev ganska försenad för vi fick natta om vår son, men det var inga problem för någon. Efter bröllopsdansen flyttades borden så vi fick plats med ett dansgolv i partytältet.

Tack Linn och David för att ni vill dela med er av er dag här på Sisters in Law!

Fotograf: Matildas Tillvaro
Brudklänning: Rodebjer
Kostym: Oscar Jacobsson
Florist: Florina
Catering: Siv Bölin