Avslappnat Och Somrigt Gårdsbröllop: Julia + Richard

Vi startar denna nya vecka här på Sisters in Law med ett helt magsikt gårdsbröllop som får oss att längta till sommaren mer än någonsin! Julia och Richard gifte sig hemma på sin gård i Lerum där de bjöd in till en avslappnad fest som samtidigt hade det där lilla extra. Något som bidragit det där lilla extra är att brudparet anlitat en cateringfirma som var på plats för att laga allt från tilltugg under minglet till middagen. Det är svårt att inte frestas av matbilderna längre ner.

Brudparet anlitade bröllopsfotografen och stjärnan Jennifer Nilsson som skapade magi bakom kameran. Vi hoppas att ni ska bli lika förtjusta i det här somriga gårdsbröllopet som vi är! I vanlig ordning lämnar vi över ordet till brudparet, i detta fallet bruden Julia, som berättar om sitt och Richards kärleksfulla julibröllop.

Så träffades brudparet

Julia: Vi träffades på midsommar år 2012, faktiskt på en fest på precis den gården vi nu bor på och gifte oss på. Bordsplaceringen på midsommarfesten gick till så att grabbarna fick lägga sin vänstersko i en säck och damerna fick dra varsin sko. Den vars sko man fick blev bordskavaljer - gissa vems sko jag drog? Faktiskt var det så att jag drog denna sko på precis samma plats som vi hade vigseln på.

Vi förlovade oss 2014 på Thorskogs slott, Richard hade bokat svit och friade med den perfekta ringen. Siktet var inställt på bröllop inom ett år, men så råkade två barn komma före...

Bröllopsplaneringen

Julia: Vi har planerat bröllop i många år och planerna har varit minst sagt spretiga. Allt ifrån att hyra en pittoresk by i Spanien, till komplett bröllopspaket i en herrgård eller att bara riva av det på drop-in bröllop. Och när vi trodde att vi skulle få till ett höstbröllop i vackra Smedjan i Tollered så kom pandemin och satte käppar i hjulen än en gång. Men i mars 2021 tog vi en lunch på Nääs Fabriker med syftet att äntligen få till ett bröllop. Vi är så glada att vi väntade och landade i att vi ville gifta oss på den platsen vi tycker bäst om - hemma!

Det viktigaste "temat" för oss var att alla ska få känna sig avslappnade och ha kul. Och så klart - vackra blommor!

Platsen för bröllopet

Julia: Vi bor på en så vacker plats med alla förutsättningar att ha en brakfest, när vi väl kom att tänka på att vi kan gifta oss hemma så var valet enkelt! Och visst är det charmigt att vi gifte oss på samma plats som vi träffades på?

Om klädseln

Julia: Jag tog en lunch med min tärna och så gick vi till Zetterberg för att prova. Jag bestämde mig direkt för klänningen då den är enkel men vacker. Jag ville inte ha för mycket krusiduller men ändå något skirt och vackert. En bonus är att den är tvådelad och att både kjolen och underklänningen kan vara användbara vid andra tillfällen. Slöjan fick jag låna av min svärmor, otroligt vacker i flera lager och med broderade blommor.

Richard hittade sin kostym på en grabbresa med sina best mans. Han visste precis vad han var ute efter men det var inte lätt att hitta. Efter mycket letande hittade han vad han önskade och han var så nöjd med sitt val med linnekostym när vi gifte oss på årets varmaste dag!

Styling och accessoarer

Julia: Min vän Frida hjälpte mig med håret, det är för övrigt mitt bästa tips - att ha med frisören på festen! Hon hjälpte mig av med slöjan och fixade till ostyriga lockar som letade sig ut under dansmovsen.

Blommorna

Julia: För att ordna med styling av gården och dessutom vara vår högra hand så anlitade vi Linda på Sally Bazar. Hon är inte bara en suverän fixare utan bäst på blommor och arrangemang. Hon gjorde bukett till mig, mina tärnor, brudnäbbarna och corsage till herrarna i brudföljet. Jag ville ha en spretig och härlig bukett i flera färger och Linda gjorde precis en sådan!

Buketterna var så vackra att jag inte har kunnat slänga dem, de hänger nu torkade på vår övervåning.

Om bröllopsfotografen

Julia: Fick tips och Jennifer och det kändes rätt direkt! Ingen av oss är någon linslus men Jennifer fick oss avslappnade framför kameran, vet inte hur hon gjorde men troligtvis något magiskt för bilderna blev PERFEKTA!

Vigseln

Julia: Vi valde en borgerlig vigsel, det kändes rätt för oss och vi kunde själva välja den inramning vi ville. Det var strålande sol och väldigt varmt men alla gäster förseddes med dricka och solfjädrar och det var underbart att gifta oss under bar himmel!

Under vigseln spelade Hit it våra önskade låtar - det var magiskt!

Bästa minnet från dagen

Julia: Jag gick runt i ett lyckorus hela dagen och det är svårt att välja ut ett ögonblick. Men det var fantastiskt fin att gå fram till vigselplatsen med min blivande man, mina barn som brudnäbbar och våra bästa vänner runt oss - oförglömligt!

Vi hade också FANTASTISKA toast master som gjorde vår middag till något alldeles extra, blir alldeles rörd av att tänka på dem!

Middag/Fest

Julia: Linda hjälpte oss med att göra fint i tältet vi hade festen i, och WOW så fint det blev! Vi ville ha de vackert men ändå avslappnat och blev precis så.

Vi hade hjälp av Melkerssons catering som gjorde maten, både under minglet och till middagen. Vi valde att ha en sharing-meny, så att middagen blev längre och trevligt att själva kunna ta för sig av det man vill ha. Vi skippade dessert och bröllopstårta och istället gjorde min mamma och morbror en rejäl insats och fixade en tårt/kakbuffé innehållandes Charlotte Russe, spettekaka, kladdkaka och määängder av småkakor.

Efter middagen så entrade Hit it scenen och rev av några set med grym musik. Jag dansade hela natten och kunde inte haft en mer perfekt kväll!

Tips till andra

Julia: Gå er egen väg men ta hjälp av någon som har lite extra koll på körschema under dagen så att ni verkligen kan slappna av och HA ROLIGT!

Fotograf: Jennifer Nilsson
Brudklänning: Zetterberg Couture
Kostym: Oscar Jacobson
Plats: Hemma på gården
Florist: Linda på Sally Bazar
Ringar: Gold of Sweden
Trycksaker: Gjorde design själv men tryckte hos Just Nu
Hårstylist: Frida Pohjanen
Catering: Melkersons Mat & Event