Favorit i repris - Somrigt Parkbröllop Med Vigsel I Ekotemplet, Hagaparken: Anna + Marcus

Idag lyfter vi en favorit i repris, nämligen Anna och Marcus somriga parkbröllop som ägde rum i Hagaparken den 14 augusti 2020.

Ett intimt parkbröllop som detta blev var inte parets förstahandsval. Planen var egentligen att slå till med ett stort bröllop men när pandemin kom, fick Anna och Marcus (som så många andra) tänka om. I berättelsen nedan får vi läsa mer om deras dag från bruden Anna, samtidigt som vi får inspireras av bilderna från bröllopsfotografen Jennifer Nilsson.

Så träffades brudparet

Anna: Vi träffades genom jobb. Jag var Marcus kund och vi träffades första gången på ett möte. Det tog oss ca ett år att inse att vi var kära i varandra men efter det började vi träffas och blev snabbt ett par.

Marcus friade till mig på vår femårsdag. Vi skulle åka iväg på en romantisk weekend och innan taxin till flygplatsen kom gick han ner på knä. Han var så nervös att han bara fick ur sig ”vill du leva?” men jag förstod vad han menade och sa ja, haha!

Bröllopsplaneringen

Anna: Vi hade planerat länge då vi hade hittat den perfekta lokalen för vårt bröllop. Lokalen behövde bokas 1.5 år i förskott så vi hade lång tid på oss. Våra tankar var att ha en somrig grillfest för 70 pers i en superfin lada. Sen kom tyvärr Corona vilket gjorde det omöjligt för oss att vara i lokalen och ha festen vi planerat. Vi beslutade därför att ha ett förbröllop utomhus för våra tolv närmsta vänner, för att året senare kunna ha den ”riktiga” festen i lokalen vi så gärna vill vara i. Förbröllopet blev däremot så himla lyckat att vi bestämde oss för att se det som vårt riktiga bröllop och boka av den stora festen året efter.

Klädseln

Anna: Jag hade fått en vintageklänning av min mamma som jag, på grund av omständigheterna, inte fick användning för. Eftersom Corona förändrade våra planer om en stor fest och vi valde att ha ett intimt picknick-bröllop istället så kändes det konstigt att ha en så traditionell bröllopsklänning. Jag hittade istället en superfin grön långklänning som passade perfekt in i omgivningen. Marcus hade också tankar om att vara mer uppklädd men landade till slut med en lite mer casual och somrig kavaj. Inte som vi tänkt oss som sagt men blev ändå bättre än något annat vi kunde tänka oss!

Styling och accessoarer

Anna: För att hedra min bröllopsklänning som jag inte kunde använda så valde jag ändå att bära ett diadem som också var vintage från 20-talet och som matchade min klänning. Någon avancerad håruppsättning eller make up brydde jag mig inte särskilt mycket om eftersom festen blev så avskalad som den blev. Just då trodde vi att det skulle vara ett förbröllop och att vi ändå skulle ha ett ”riktigt” bröllop året efter där man kunde satsa mer på detaljer och utstyrsel. Men det känns väldigt fint att vi verkligen ser ut som oss själva och det passade väldigt bra till den stämningen vi ville åt.

Platsen för bröllopet

Anna: Vi gifte oss i Hagaparken i Solna och hade ceremonin i ett väldigt fint tempel som ligger där. Det var Marcus dröm att få gifta sig i parken då han är uppväxt i området och har en stark koppling till det. Platsen var verkligen perfekt för det picknick-bröllop vi till slut landade i! Allt var i full blom och den svenska sommaren visade sig verkligen från sin bästa sida.

Blommorna

Anna: Det är faktiskt en väldigt rolig historia! Vi träffade några kompisar dagen innan och hade druckit några glas när vi kom på att vi behövde en bukett. Så vi smög runt i området där vi bor och plockade ihop en bukett av det vi kunde hitta. Inte helt lätt i stadsmiljö men den blev faktiskt rätt fin! I övrigt behövdes inga blomsterdekorationer då vi satt i gräset i parken som var full av vackra blommor och växter.

Vigseln

Anna: Vigsel skedde i ekotemplet som är som ett större lusthus. Våra bestmen med respektive ställde sig på plats i lusthuset och vi hade bett en av dem att sätta på vår ingångslåt, signaturmelodin till Harry Potter eftersom jag är ett stort fan. Vi hade en vigselförrättare som kom till parken och som vigde oss där i templet. Själva ceremonin var rätt kort och det var även vigselförrättarens första vigsel vilket var väldigt kul. Efteråt samlades vi nedanför på gräset där vi hade dukat upp med en rejäl och supermysig picknick.

Bästa minnet från dagen

Anna: Jag minns speciellt när jag och Marcus kom gåendes mot våra vänner i templet precis innan vigsel. Det var så otroligt fint att se alla samlade och stå och vänta på oss. Vi var båda supernervösa och pirriga och fick världens adrenalinkickar efteråt!

Vigselringarna

Anna: Marcus köpte förlovningsringen efter några hintar under årens gång om vad jag gillade. När vi sen skulle köpa vigselring så valde vi en med stenar som matchade förlovningsringen. Marcus var också sugen på att ha dubbla ringar men blev faktiskt avrådd av personalen på smyckesbutiken då det ”inte var standard”. Vi köpte ingen till Marcus då men det kommer eventuellt lite senare.

Om fotografen

Anna: Vår fotograf Jennifer gjorde hälften av bröllopet känns det som! Vi hade en egen fotosession med henne innan våra vänner kom till parken vilket vi var lite nervösa över först, men hon fick oss båda att slappna av och bara ha kul medans hon fotade. Fotona hon tog under hela dagen fångade allt vi ville med vårt bröllop och lite till. Det ser exakt så magiskt ut på bilderna som det kändes där och då! Kan inte tänka oss en bättre fotograf och tittar regelbundet på bilderna för att drömma oss tillbaka.

Middag / fest

Anna: Efter vigseln åkte hela sällskapet till en hotellsvit vi bokat för att ta en drink och piffa upp oss inför middagen.

På grund av Corona så hade vi bokat ett separat bord på vår favoritrestaurang Jim & Jacobs uteservering. De hade fått duka upp hur de ville och sätta ihop en meny till alla. Både maten och personalen var otrolig och det var väldigt skönt för oss att lämna över ansvaret om matönskemål till dem så vi kunde fortsätta vara uppe i det blå efter vigseln.

Efter det så hade vi egentligen inga planer men kom på att vi borde gå till ett nyöppnat karaokeställe, då vi båda älskar karaoke. Vi bokade ett rum och körde festen där i ett antal timmar. Det blev exakt så festligt och stökigt som vi ville ha det!

Tips till andra som planerar bröllop

Vårt bröllop blev ju verkligen inte som vi tänkt oss. Däremot blev det väldigt mycket bättre! Jag är väldigt glad över att det blev så avskalat och intimt som det blev och kan verkligen tipsa om att ha ett mindre bröllop, och bara bjuda de allra närmsta. Att ha ett picknick-bröllop var så otroligt lyckat och mysigt!

Fotograf: Jennifer Nilsson
Märke på brudklädseln: Mrs. Self-Portrait
Märke på brudgummens klädsel: Tagliatore
Ringar: Vanbruun
Trycksaker: Tryckstudion
Catering: Tårtor från Konditori Brogyllen + Steinbrenner och Nyberg