Somrigt Västkustbröllop På Svineriet: Lina + Gustaf

MItt i vintern tar vi oss tillbaka till den 18 juni 2022 då Lina och Gustaf sa ja till varandra på Svineriet, utanför Varberg på västkusten. Med havsnära porträtt i vinden följt av vigsel i växthus blev lika glädjefyllt och festligt som brudparet önskade sig. Bakom kameran stod fotografen Sofia Beijer, som är ett återkommande namn här på Sisters in Law nu för tiden på grund av sina fantastiska bilder. Låt dig inspireras av detta somriga västkustbröllop, som blir årets sista bröllopsberättelse här på bloggen!

Så träffades brudparet

Lina: Vi träffades redan 2010 när vi båda gick på gymnasiet, en riktigt tonårsförälskelse där Gustaf stod och hängde vid mitt skåp. Friade gjorde han 2017 i Berlin.

Bröllopsplaneringen

Lina: Vi planerade för bröllop augusti 2021 men när restriktionerna på max åtta personer höll i sig bestämde vi oss för att skjuta upp det för att kunna ha det bröllop vi önskade.

För mig var platsen och kanske främst lokalen viktig och där började ett frekvent googlande. Jag ville gärna att vigseln skulle vara i ett orangeri/växthus och då fastnade vi för Svineriet i Varberg som hade detta men också en härlig middagslokal och där festen kunde hållas i gårdens lada.

Högt upp på Gustafs priolista stod musiken. Därför bestämde vi oss för att ha liveband både på vigsel och fest, vilket var ett lyckat beslut.

Om klädseln

Lina: Kort efter vi bestämt bröllopsdatum så bokade jag in ett besök hos Ivory and Grace i Göteborg för att prova brudklänningar tillsammans med mina brudtärnor och mamma. När vi steg in där kände vi nog alla att detta inte kommer att bli enkelt då jag hade en väldigt tydlig bild på vad jag önskade. Skulle vi verkligen hitta den klänningen? Jag testade många klänningar men ingen kändes hundra. Det var först när jag visade min inspirationsbild för en av tjejerna som jobbar där som hon plockade fram en klänning där hon sedan adderade en annan kjol och långa ärmar och förklarade att de kan sy den precis som jag önskar.

Gustaf hade en tydlig bild på vilken färg han önskade på sin kostym, vilket fick bli utgångspunkten i hans letande. Efter en hel dags provande i olika butiker landade han i en kostym från Tiger of Sweden, som syddes upp utifrån hans mått.

Styling och accessoarer

Lina: Jag ville gärna ha utsläppt hår vilket i efterhand kanske inte var en strålande idé med tanke på att vi gifte oss på årets kanske blåsigaste dag. Jag hade även en slöja som höll på att blåsa i havet under fotograferingen, men blåsten resulterade i väldigt effektfulla bilder.

Blommorna

Lina: Vi anlitade Johanna på Blomsterbaren i Varberg som hjälpte oss med alla blommor till bröllopet och vi är verkligen nöjda. Vitt och grönt som dominanter och aprikos som accentfärg var önskemålet färgmässigt men sen fick hon fria händer.

Vigseln

Lina: Vigseln hölls i Svineriets växthus denna soliga junidag. Under vigseln spelade Göteborgsbandet Mejram fantastiskt fint och Gustafs storasyster läste upp en dikt.

Om bröllopsfotografen

Lina: Jag har jobbat med Sofia tidigare och tycker verkligen om hennes sätt att fotografera på. Vi är så glada över att hon var tillgänglig på vårt datum.

Bröllopsmiddagen

Lina: Vi är otroligt tacksamma för våra toastmasters Frida och Douglas som höll låda under vår bröllopsmiddag och gjorde den otroligt härlig. Under festen spelade bandet Tisdagstrion och det blev en fantastiskt rolig kväll!

Bästa minnet från dagen

Lina: Ett ögonblick som jag minns extra väl är stunden efter vigseln när vi tog några minuter för oss själva. Nu var vi gifta, nervositeten hade lagt sig och nu skulle vi bara ha roligt resten av kvällen!

Gustaf: Hela dagen var fylld av fina ögonblick, men ett ögonblick som jag minns extra väl var när alla gäster samlades i ring på gården efter middagen, tomtebloss tändes, alla var förväntansfulla och glada, ladan där festen skulle hållas öppnades och livebandet började spela. Jag och Lina dansade vals inne i ringen och snart följde fler och fler gäster efter. Det var en magisk stämning som byggde upp till en helt fantastisk fortsättning på bröllopsfesten.

Tusen tack Lina och Gustaf för att ni ville dela med er av er dag hos oss på Sisters in Law!

Fotograf: Sofia Beijer, Noor Studio
Brudklänning: Ivory & Grace
Kostym: Tiger of Sweden
Festlokal: Svineriet, Varberg
Florist: Johanna på Blomsterbaren
Trycksaker: Gustafs faster Sofhie Wenström hjälpte oss med detta.
Hår & makeup: Camilla Damberg