Somrigt Och Intimt Skärgårdsbröllop Med Bröllopsmiddag På Brygga: Sarah + Patrik

Idag ska vi få ta del av ett somrigt, lättsamt och intimt bröllop där Sarah och Patrik har huvudrollerna. Bröllopet är från den 25 juli 2020 och som vi vet var det ett omtumlande år där inget var sig likt. Från början hade paret planerat ett bröllop i Frankrike, men fick planera om och bjöd istället in endast sina närmaste till sitt lantställe på Vinö, strax utanför Ljusterö i Stockholms skärgård. Det bjöds på en lyxig skuldjursbuffé och gott i glasen, och det blev en idyllisk skärgårdskväll som paret sent ska glömma.

Vi inspireras väldigt mycket av detta bröllop, som är litet och intimt men som ändå är extra allt, precis som det ska vara när man firar sitt bröllop! Sofia Beijer är bröllopsfotografen som står bakom kameran och som fångar alla de fantastiska ögonblicken och detaljerna från dagen. Vi hoppas att ni som läser ska bli lika inspirerade som vi!

Så träffades brudparet

Sarah: Patrik och jag jobbade både extra på ICA under vår studietid. Patrik hade bytt till de helger jag jobbade och en dag när jag stod i delikatessdisken såg jag honom. Jag tänkte att den där killen är så otroligt snygg, honom måste jag lära känna.

Eftersom vi jobbade tillsammans hade jag möjlighet att få träffa Patrik under rasterna och prata med honom (dvs flirta)... Det tog inte lång tid innan vi började umgås även utanför jobbat och inom 6 månader bodde vi tillsammans. Vi har sedan dess hängt ihop och är nu inne på vårt 8 år tillsammans.

Förlovningen

Sarah: Både Patrik och jag tycker om att resa och speciellt till Frankrike, vi är riktiga Frankofiler. Vi har en stor kärlek till Paris och har varit där flertal gånger med varandra. Julen 2018 skulle vi åka till Paris i några dagar innan vi skulle vidare till Elfenbenskusten.

Vi hade tagit in på vårt favorithotell och hade en fantastisk dag framför oss planerad. Vi skulle besöka museum och äta middag på en trevlig restaurang vid Eiffeltornet. Efter middagen tog vi en promenad i alléerna vid Eiffeltornet och plötsligt står Patrik på ett knä och frågar om jag vill gifta mig med honom. Det var en perfekt stund, bara vi två.

Bröllopsplaneringen

Sarah: Med vår förkärlek till Frankrike ville vi båda gifta oss där. Patriks gudföräldrar äger ett underbart Chateau i Boussagues och det kändes som en självklarhet att vi skulle gifta oss där. Under sommaren 2019 åkte vi till Boussagues för att påbörja planeringen. Vi planerade att ha ett tre dagars bröllop där fredagen skulle låta gästerna lära känna varandra och njuta av det fantastiska slottet. Lördagen förmiddag skulle låta gästerna uppleva vad Boussagues har att bjuda på följt av en eftermiddag med vigsel och middag/fest. Söndagen skulle bjuda på avslappning vid poolen, boule spel och brunch. Allting som Patrik och jag älskar.

Planeringen var i fullgång och det mesta var redan klart. Save the date och hemsidan var redan klar men sedan kom Corona. Vi avvakta länge och diskuterade hur vi skulle gärna. För oss var det viktigast att vi fick gifta oss då vi var redo att blir vår egna familj.

I maj 2020 visste vi att det inte var möjligt att genomföra det bröllopet vi hade planerat men samtidigt ville vi inte ställa in. Vi valde därför att skicka ut information till alla våra gäster och istället endast ha ett intimt bröllop med vår närmaste familj och brudfölje.

Planeringen börjades om och vi valde att välja en plats som betyder mycket för oss och där vi är som lyckligast. Vi valde att ha vårt bröllopet på vårt landställe i Stockholms skärgård. Ett intimt bröllop på vår egna brygga, med mat och dryck som vi älskar. Det blev en dag i kärlekens tecken.

Om klädseln

Sarah: Direkt när vi hade beslutat att ha vårt bröllop i Frankrike visste jag att jag ville ha en klänning till vigsel och en klänning till kvällen. Till vigseln ville jag ha en klänning som var lite mer romantisk och klassisk men med min egen tvist. Medan klänningen till kvällen gärna fick vara lite mer avslappnad och i siden.

Vigsel klänningen letade jag efter ett tag tills jag hittade en som jag gillade väldigt mycket. Jag valde att göra om vissa delar på klänning, såsom ryggen och bröstpartiet för att göra den mer i min egna stil.

Patrik: Jag visste redan från början att jag ville ha en ljus, tredelad kostym i linne. Den skulle vissa sig fungera lika bra i Södra Frankrike som på en brygga i Stockholms skärgård. För att det skulle bli så som jag föreställt mig så lät jag sy upp. Det blir både billigare, snyggare och roligare än att köpa direkt från butiken.

Blommorna

Sarah: Vi hade en fantastisk florist, Madeline på BloomspourMoi, som hjälpte oss skapa fantastiska buketter till både mig och mina brudtärnor. Madeline lyssnade in på den stil och känsla som jag ville ha och skapade sedan magi. Redan innan vi fick planera om hade vi en tydlig bild för färgskalan för bröllopet. Vi hade valt att ha ljusa färger så som vit, gammelrosa och inslag av mässing.

När Madeline och jag planerade buketterna och killarnas corsager berättade jag vilka färger vi önskade och lite kort om vilka blommor jag gillar. Madeline fick sedan fria händer att sätta ihop allting och det blev ren magi!

Vi valde att ha våra buketter som dekoration på borden samt plockade egna blommor för att fylla ut med i kyrkan och på bryggan. Detta är ett tips om man vill hålla nere kostnaderna för blommor.

Platsen för bröllopet

När vi fick planera om vårt bröllop, pågrund av corona, ville vi att både vår vigselplats och "festlokal" skulle kännas speciell för oss. Eftersom vi båda haft landställe på/vid Ljusterö hela vårt liv kändes det som en självklarhet att även vi skulle gifta oss där.

Ljusterö har en otroligt vacker träkyrka från 1700 talet som vi valde att ha våran vigsel i. Vi valde att ha vår mottagning på vår egna brygga på Vinö eftersom vi spendera nästan hela våran sommar där.

Vigseln

Sarah: Vi gifta oss i en fin träkyrka från 1700- talet där vi hade en intim vigsel med våra 12 gäster. Jag gick in tillsammans med min pappa och det var en fantastisk känsla att se Patrik så där framme och vänta på mig.

Vi höll vigseln kort och tog bara med det nödvändigaste. Vi valde psalmerna som alla kände igen från sin barndom och avslutade med att gå ut till signed sealed delivered där alla fick sjunga med. Vilket gav en underbar känsla och gjorde det hela avslappnat och roligt.

Om bröllopsfotografen

Vi valde Sofia för vi fick en sån bra känsla när vi pratade med henne och fick se hennes bilder. Vi kände att hon visste vad vi ville ha och kunde förmedla den känslan via sina bilder.

Bröllopsmiddag på brygga i Stockholms skärgård

Eftersom vi valde att ha ett intimt och litet bröllop la vi stort fokus på att duka så alla kunde höra och se varandra samt njuta av fantastisk mat och dryck. Vi bjöd på en underbar skaldjursbuffé följ av crème brûlée till efterrätt.

Vi sparade tårtan till senare på kvällen och bara tog middagen som den kom. Det var fantastiskt att ha tid att prata med alla och verkligen vara i stunden.

Dukningen och dekorationerna var en blandning av den avslappnande känslan vi ville ha eftersom vi var på landet samtidigt som vi hade inslag av det vi tänkt ha i Frankrike.

Bästa minnet från dagen

Patrik: Att få spendera så mycket tid Sarah och att dagens kändes fulländad. Det kändes inte som jag saknade något när dagen var över trots de omplanering vi behövs göra.

Sarah: All kärlek. Både mellan mig och Patrik, men även mellan våra familjer och vänner. Det var en speciell känsla att dela med alla.

Tips till andra

  1. Diskutera vad som är viktigt för er. Gör gärna en varsin prioriteringslista och jämför sedan dem med varandra. Utifrån era prioriteringar vet ni sedan hur ni ska fördela er budget.

  2. Gör en budget- Ett bröllop har en tendens att snabbt kosta mycket pengar och det är roligare att planera ett bröllop om man vet vad man har att röra sig med och att ni är överens om budgeten.

  3. Viktigast av allt! Se till att ha kul både under planeringen och självklart under bröllopsdagen. Det är er dag och ingen annan ska få bestämma hur den dagens ser ut, vilka som ska komma osv.

Fotograf: Sofia Beijer
Florist: BloomspourMoi
Ringar: Patriks ring är hans morfars gamla vigselring. Sarahs förlovningsring är från en liten guldsmed i Frankrike och vigselringen har Sarah designat själv.
Trycksaker: DIY av Sarah