Elegant Augustibröllop I Umeå: Lisa + Lucas

Lisa och Lucas gifte sig den 28 augusti 2021 i Umeå stadskyrka för att sedan bjuda in till fest på Elite Hotel Mimer som ligger några stenkast från kyrkan. Som vanligt är det alltid lika kul för oss på Sisters in Law att få publicera bröllop från vår hemstad! Och vi har faktiskt fått träffa Lisa, när hon köpte sin brudklänning i vår butik Bröllopsbruket. För dig som precis börjat planera ditt bröllop och inte vet vad Bröllopsbruket är, så är det en franchise-kedja med brudklänningar som finns i sex städer i Sverige (Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Linköping och Umeå). Vi på Sisters in Law driver Umeå-butiken. Gemensamt för butikerna är att det erbjuds “något gammalt och något nytt” när det kommer till brudklänningar och accessoarer så som brudslöjor. I alla butiker finns ett brett second hand-sortiment men även nyinköp. Bruden Lisa valde en ny axelbandslös brudklänning som passade det klassiskt eleganta bröllopstema som hon och Lucas var ute efter.

Scrolla vidare för att läsa mer om alla de andra delar i bröllopsplaneringen som tillsammans ledde till Lisa och Lucas drömbröllop. Passa även på att inspireras av de vackra bilderna tagna av den Umeåbaserade bröllopsfotografen Matildas Tillvaro.

Så träffades brudparet

Lisa: Vi träffades redan i augusti 2008 i USA då jag spenderade ett år som utbytesstudent under gymnasiet. Kvällen för Superbowl 2009 blev vi ett par, och två år senare med distansförhållande flyttade Lucas över till mig i Sverige.

Vi var 17 respektive 18 år när vi träffades i High School och vem kunde tro att vi skulle stå här idag så många år senare och faktist gifta oss.
Vi förlovade oss i september 2018 och planerade att gifta oss under sommaren 2020 men blev sedemera tvungen att flytta bröllopet inte bara en utan två gånger pga Covic-19 då det gjorde det omöjligt för gäster och familj från USA att komma till Sverige då gränserna mellan länderna var stängda. Två flyttar och 3 bröllopsdatum senare så är vi nu gifta.

Bröllopsplaneringen

Lisa: På grund av Covid, så fick vi göra många ändringar, som vi i efterhand inte ångrar alls.
Större saker som ändrades/justerades pga Covid-19:
- Datumet för bröllopet. (Pga inreseförbud och tillgänglighet av ny lokal).
- Lokalen. Vi tänkte ha egen lokal med egen dryck och mat. Men pga av restriktionerna på 8 personer för privata tillställningar så tog vi det säkra kortet och flytta middagen och festen till hotellet.

Om klädseln

Dresscode för kvällen var Blacktie/Smoking då vi ville ha en elegant och klassiskt bröllop. Brudklänningen är från Bianco Evento, ny via Bröllopsbruket i Umeå.

Styling och accessoarer

Lisa: Tidlös elegans var något jag ville förmedla och som skulle återspeglas i detaljerna. Först hade jag tänkt att ha håret i en låg knut och hade massa inspirationsbilder på detta, men under vår provsminkning/håruppsättning så föll vi tillbaka till att ha håret mer utsläppt istället.

Sminkningen skulle även den vara festlig men neutral med mycket lyster. Här fick jag rådet att själv köpa det jag ville använda på läpparna för att kunna bättra på sminket under kvällen vilket är ett tips som jag vill skicka med till andra som ska gifta sig.

När det kommer till smycken så ville jag hålla det rent och valde bort både halsband och armband och satsade på större örhängen istället. Under vigsel och första delen av middagen hade jag ett par örhängen och byte sedan till festen och bilderna under golden hour.

Blommorna

Lisa: Det här året hade jag blivit dahliafrälst som många andra, och börjat odla mina egna dahlior. Hade det inte varit roligt om jag kunde nyttja några av dessa fantastiska blommor under bröllopet? Tanken slog mig och med denna tanke så planerade jag för att jag borde kunna göra bordsdekorationer till middagen från min egen trädgård, och skulle jag misslyckas så får jag väl köpa några blommor tänkte jag. I augusti står jag där och har hur mycket fina dahlior som helst och jag kan förgylla både vårt hotellrum och samtliga bord med buketter från min egen trädgård. Dessa arrangemang gjorde vi dagen innan hemma hos mig och satte ut på borden kvällen innan bröllopet när vi gjorde i ordning lokalen.

Bröllopsbuketten och corsaget lät vi Interflora i Avion göra då jag vet att de är duktiga på att få in lite torkade blommor/gräs i buketterna. Jag ville inte chansa och göra min egen bukett till bröllopet och det kändes skönt att veta att någon annan gjorde denna och att den skulle vara perfekt. Vi slöt bort corsage till bestman och tärnbukett då min tärna ändå skulle hålla i min bukett under hela cermonin.

Bästa minnet från dagen

Lisa: Första mötet med vår lilla son i kyrkan innan vi skulle gå in till vigseln. Vår son var med vid vigseln och familjeporträtten efter vigseln och var senare hos en vän resterande del av kvällen och dök sedan upp under brunchen dagen därpå. Vi är så glada att vi beslutade att han skulle få vara med på vår dag, då bilderna inte hade varit densamma utan honom där.

Platsen för bröllopet

Lisa: Vigseln var i Umeå Stadskyrka, kyrkan som både mina föräldrar och farföräldrar gift sig i. Platsen för middagen/festen ändrades under planeringstiden pga Covid-19 restriktionerna och vi sökte efter en plats som hade den elegans vi ville ha och som vi inte behövde bussa runt folk till. Nu löste det sig så bra att det blev gångavstånd mellan vigseln och middagen/festen där även ungefär hälften av alla gäster sov över och vi kunde avsluta med en specialbeställd sen brunch dagen efter på hotellet för gästerna.

Vigseln

Lisa: Vi hade träffat vår präst Staffan Nygårdh innan för att gå igenom vigseln och frågade om han hade möjlighet att hålla vissa delar även på engelska så att tillresta från USA skulle känna sig delaktiga under ceremonin. Valet att inte göra hela ceremonin på engelska var samtidigt att inte ta bort något för mina farföräldrar vilket resulterade i den här lyckade lösningen.

Vi är nöjda med att bara översätta delar av ceremonin för att det skulle flyta på bättre och inte kännas upprepat. Som exempel så sa jag mina lovord på svenska och Lucas sa sina på engelska.

Under själva intåget till vigseln så gick Lucas tillsammans med vår då 1,5årige son, prästen och hans bestman in till klockringningen och jag och min tärna gick in till ”A thousand Years” av Christina Perry.

På plats fanns även en vän till familjen, Linnea Hamrén som sjöng 2 fantastiska låtar under vigseln och en italiensk familjevän Edoardo Fancello som jobbar med film som ville fånga delar av dagen på film som en gåva till oss.

Utgången ur kyrkan gjorde vi tillsammans med vår lilla son och komposterbara konfettifjärilar mötte oss när vi gjorde entré på baksidan av kyrkan.

Sedermera bjöd vi på bubbel och snittar utanför kyrkan där gästerna kunde skriva i gästboken innan de gick till festlokalen. Vi lämnade kyrkan i en gammal amerikanare och körde runt centrala Umeå en stund så att gästerna kunde ta sig till den nya lokalen. Under bilfärden så träffade vi även vår fotograf under broarna i Umeå och tog jättefina bilder innan vi körde till Elite Hotel Mimer för brudskål och middag.

Vigselringarna

Lisa: Vi följde den mer amerikanska traditionen med enbart en förlovningsring till mig och Lucas fick sin ring först under vigseln. Jag ville ha en klassisk förlovningsring i rött guld med minimalistisk design, där stenen fick vara i centrum. Och jag är så nöjd med min ring. Ringen är smalare närmast stenen och är förstärkt med klor gjorda i platinumguld som håller stenen på plats.

När det kom till vigselringar så ville jag ha en ring som kompletterade min förlovningsring och inte tog över. Jag ville heller inte ha något stort "gap" mellan ringarna och tvingades därför prova flertalet ringar för att hitta en ring som passade perfekt.

När Lucas valde sin ring så ville han ha en modern men ändå klassisk och tidlös design. Den fick inte vara för rund eller för rak och även han valde en ring i rött guld.

Om bröllopsfotografen Matildas Tillvaro

Lisa: Jag hade varit på diverse bröllopsmässor och hade inte hittat en fotograf som jag riktigt föll för. Det var via en vän som jag hittade bilder som Matilda hade tagit och jag blev fast i hennes sätt att fånga känslor på bild som inte var konstlat utan genuint. Jag hörde av mig till Matilda och vi hade ett bra första möte där vi pratade igenom våra idéer och vilket paket som skulle passa oss bäst. Jag ville få med så många delar av dagen och det kändes bra att få bolla dem med en lyhörd fotograf som jag kände redan då skulle kunna förverkliga min bild av dagen. I vårt fotopaket så ingick en provfotografering som vi gjorde ca 1 år innan bröllopet. Denna fotografering kunde vi sedan använda fotografierna till våra inbjudningar och sociala medier. Vi fick även med vår 8 månaders son på några av bilderna som nu pryder väggarna här hemma.

Matilda är genuin och professionell i sitt fotograferande och är en fotograf som jag rekommenderar till fler som går i tankar om giftemål. Men var ute i tid, hennes tider fylls upp snabbt. När vi behövde flytta vårt bröllopsdatum så kunde vi inte tänka oss bröllopet utan Matilda utan hon var en del av pusslet för att vi gemensamt skulle få ihop ett nytt datum. Inget bröllop utan henne! Tillsammans med Matilda och bra planering av våra fototimmar ihop så fick vi med allt vi hade önskat föreviga under denna dag. Det känns kanske konstigt att planera dagen efter vilken tid solen går ner på kvällen, men för oss blev det perfekt och vi kunde räkna bakvägen om vad som skulle ske när för att vi skulle få möjlighet att åka iväg och ta våra bilder i solnedgången samtidigt som att det inte blev ett stort avbrott i kvällen för övriga gästerna.

Bröllopsmiddagen

Lisa: Vår lokal gick i ljusa färger med inslag av guld och rosé. Vi hade även själva fixat dit och riggat stämningsbelysning runt väggarna som på kvällen skulle agera partybelysning i takt med musiken. Högtalare fanns i lokalen, men vi hade en DJ som under dagen hade riggat sin utrustning.

DJ för kvällen var Ibbe - Ibrahim Al-Turk som började spela efter bröllopstårtan skärts upp och vi började vår första dans. Sedan spelade han in på småtimmarna.

Under middagen hölls det diverse tal och efter varmrätten hade vi planerat in att smyga iväg och ta bilder i solnedgången. Gör det - det är några av mina favoritbilder av dagen. Under tiden höll vår fantastiska toastmaster och vän Linnea Johansson låda med en tävling mellan borden bland middagsgästerna och en kortare paus där gästerna kunde passa på att skriva i gästboken, använda fotoväggen eller springa på toa.

När det var dags att återvända till lokalen så hade våra gäster samlats utanför Hotell Mimer och vi kom tillbaka till ett välkomnande av tomtebloss istället för ett "send off" som man ofta gör i USA med tomtebloss när brudparet ska lämna festen.
Vi ville inte sluta kvällen här utan gick gemensamt upp till festvåningen för tårta och fest.

Lisa: Vi följde en ”amerikansk” tradition om att spara en bit av bröllopstårtan i frysen som vi ska äta på vår årsdag.

Tips till andra som planerar bröllop

Planering: Skapa ett album på Pinterest och spara dina idéer där. Det finns så mycket inspiration att hämta på allt från smink och hår till dekorationer och klädsel. Vi hade många olika album som hjälpte oss när vi skulle välja vilka delar vi ville ha med på just vår dag.

Digitala inbjudningar: Då hälften av våra vänner fanns i USA och hälften i Sverige så beslutade vi oss för att göra digitala inbjudningar som vi mejlade ut till gästerna. På så vis fick vi direktkontakt med våra vänner och fick snabba svar och kunde förmedla ut datumändringar etc obehindrat. Vi hittade ingen bröllopsida som passade oss så efter 2 försök så beslutade jag mig för att skapa ett instagramkonto istället där våra gäster kunde nås av den senaste informationen inför bröllopet och där vi kunde dela bilder efter bröllopet.

Om du är som jag som vill planera varje detalj i just er dag så njut av planeringstiden, den går fort. När det närmar sig bröllopsdagen så fick vi tillträde till lokalen kvällen innan och kunde tillsammans med familj dekorera och förbereda ljud och ljus i lokalen precis så som vi ville så att det var klart och jag kunde släppa det kontrollbehovet. Till bröllopsdagen kunde jag släppa allt. Jag hade tidigare haft genomgång med min Toastmaster Linnea om vad som skulle ske, hon hade tidschemat och vilka punkter som var viktiga och vilka som hon hade fria händer att ta bort eller justera om hon kände att det skulle behövas under kvällen för att hålla tiden eller känslan under middagen. Det fanns även en lista på viktiga personer med telefonnummer som både hovmästaren och min toastmaster fick med bland annat telefonnummer till Julia som skulle leverera tårtan under dagen till hotellet.
Förbered så långt du kan själv eller med hjälp av familj, Förbered så att så lite som möjligt kan gå fel på er dag. Och slutligen lämna över stafettpinnen och släpp kontrollbehovet för er dag och njut. Saker kommer gå fel, men ers gäster kommer inte märka av det.

Bröllopsfotograf: Vi följde rådet som vi fått av flera bekanta att satsa lite extra på fotografen som förevigar dagen. Vi valde att lägga den största delen av budgeten på just detta för att föreviga denna dag vilket vi är otroligt glada för nu när vi kan återuppleva våran dag och har härliga minnen förevigade på bild.

Bor ni och gäster på hotellet? Skapa små goodiebags till hotellrummet med en personligt välkomnande.

Fotograf: Matildas Tillvaro
Brudklänning: Bianco Evento, ny via Bröllopsbruket i Umeå.
Slöja: Bröllopsbruket i Umeå.
Brudskor: Vagabond.
Örhängen: Lily and Rose
Kostym: Smoking, skjorta och fluga från Dressman.
Brudgummens skor: Volt
Manschettknappar: Morfars
Festlokal + catering: Elite Hotel Mimer
Florist: Brudbukett och corsage - Interflora Avion. Blomsterdekorationerna i lokalen kommer från egen trädgård med dahlior i centrum,
Ringar: Lisas förlovningsring Vanbruun, vigselringarna kommer från Hallbergs Guld
Trycksaker: Digitala inbjudningar, egentillverkade vigselprogram, menyer etc för bröllopsdagen.
Hår & makeup: Carolina Karlbom
Bröllopstårta: Tårtstudion i Umeå.
Munkar till fotoväggen: ICA Maxi Umeå
Fotovägg + välkomnstskylt: DIY
Dekorationer: My perfect day
Solist kyrkan: Linnea Hamrén