5 Tips För Att Komma Igång Med Bröllopsplaneringen

Har ni nyligen förlovat er? Grattis! Vilken härlig period ni måste befinna er i. Och så spännande med ett stundande bröllop. Men hur börjar man planera ett bröllop? I det här inlägget får vi inte bara spana in fantastiska förlovningsporträtt på Julia och Patricks av fotograf Nikk Nguyen. Vi delar också med oss av 5 tips för att komma igång med bröllopsplaneringen. Nyckeln till en rolig planeringsfas är bland annat att göra den så smidig och enkel som möjligt.

förlovning porträtt rustik

1. SätT en ungefärlig budget

Det ni först måste ha koll på inför planering av ett bröllop är er budget. Hur mycket ni vill spendera på er dag är såklart en viktig ram att ha med från början. Men den behöver inte vara spikad från dag 1. Budgeten kan komma att ändra sig under planeringens gång. Men med en ungefärlig budget så har ni från starten en fingervisning på vilka lokaler ni ska kolla på, hur många gäster ni kan bjuda och vilken nivå ni kan lägga er på övriga kostsamma detaljer, så som fotograf och brudklädsel till exempel.

2. Boka lokal

Lokaler brukar bokas upp fort, speciellt under sommarmånaderna. Därför rekommenderar vi att boka er lokal så fort ni bestämt ert bröllopsdatum. Men var även öppna för att ni måste anpassa ert bröllopsdatum till när en viss lokal är ledig. Ska ni gifta er utanför högsäsong är det inte lika bråttom med att boka lokal då trycket är mindre och det finns fler datum att välja mellan. Men visst vore det tråkigt att vänta, för att sedan få reda på att just det datumet ni hoppats på blivit uppbokat?

förlovning porträtt rustik
förlovning porträtt rustik

3. Boka fotograf

Bröllopsfotografer bokas ofta upp ett, två år i förväg under högsäsong. Det är många som gifter sig under sommarens få helger. Att boka sin favoritfotograf med god framförhållning är därför nödvändigt. Gifter ni er under lågsäsong, eller på en vardag under sommaren, finns det större chans att ni kan vara mer spontana med er bokning då fotografer ofta har mindre efterfrågan på sig under de tiderna.

4. Skicka ut save the date

När ni bestämt er var och när ni ska gifta er är det dags att låta gästerna få veta. Vanligtvis brukar brudpar skicka ut ett Save the Date-kort så gästerna kan boka in datumet. När det sedan börjar närma sig bröllopsdag skickas inbjudningskorten ut med fler detaljer om bröllopet och dagen.

förlovning porträtt rustik
förlovning porträtt rustik
förlovning porträtt rustik

5. Planering av detaljer

När de stora pusselbitarna är på plats står planering av detaljerna näst på tur. Blommor, dekorationer, klädsel och styling. Har du som gifter dig tänkt bära en “vanlig“ brudklänning rekommenderar vi att boka in en tid för provning av klänningar ca 6-9 månader innan bröllopet. Befinner du dig i närheten av Umeå kan ni boka tid för provning hos Bröllopsbruket Umeå, som drivs av oss på Sisters in Law. Bröllopsbruket finns i sex olika städer. och har Sveriges största second hand-sortiment av moderna brudklänningar men även ett stort utbud av nyinköp. Umeå är den nordligaste av butiker i franchise-kedjan. Utöver att köpa en klänning, kan du även få hjälp med att sy upp en unik brudklänning från grunden, eller justera en du redan har. Här kan du läsa mer om Bröllopsbruket Umeå, samt boka tid för provning.

förlovning porträtt rustik
förlovning porträtt rustik