Bröllop i Sigtuna - Bröllopslokalerna du inte får missa!

I samarbete med Destination Sigtuna

Sigtuna är Sverige första stad och många förknippar staden med dess historia och idylliska stråk. Själva centrumkärnan är liten, men runt omkring finns desto större möjligheter och självklara platser att besöka - och inte minst för att anordna bröllop på!

Vi på Sisters in Law har tillsammans med bloggportalen Lovely Life samarbetat med Destination Sigtuna och har nyligen besökt staden där vi fått njuta och inspireras av allt som finns att erbjuda. I det här inlägget kommer vi berätta mer om några självklara platser för bröllop både i och utanför Sigtuna. Så om du söker efter en festlokal nära Stockholm, så ska du verkligen lusläsa detta blogginlägget!

Rosersbergs Slott

Vår första destination att besöka blev Rosersbergs Slott - vilken start! Förutom en vacker natur, så är slottet storslaget och får en att tappa andan.

IMG_2796.JPG

Om ni väljer att anordna ett slottsbröllop på Rosersbergs Slott så får ni hela slottsmiljön och flyglarna till ert förfogande. Gifter ni er här får ni en helhetslösning med middag och övernattning för er och samtliga gäster. På så sätt slipper ni ordna med transport till och från boende och kan umgås i lugn och ro med er familj och vänner både under och efter bröllopsdagen. På slottet finns 64 rum med historisk prägel och med bara 10 min från Arlanda kan era gäster från när och fjärren enkelt infinna sig inför er stora dag. Åker ni från Stockholm är det endast en färd på 35 min från centrum.

Rosersbergs slott Sigtuna

I flygeln rakt fram i bilden ovan finns ett vackert kapell för inomhusvigsel. Det går givetvis lika bra att anordna vigseln utomhus i parken, vart än ni tycker passar.

Rosersbergs Slott Slottsbröllop Stockholm
Foto: Marzia Sarwar

Foto: Marzia Sarwar

Drömmer ni om ett bröllop på slott kan Rosersbergs Slott vara det ni söker efter! Läs mer om bröllop på Rosersbergs Slott här och tveka inte att ta kontakt med dem för att boka in ert datum.

Foto: Marzia Sarwar

Foto: Marzia Sarwar

SteningeVik

Vi tar oss vidare till Steningevik som ligger vackert beläget vid Mälaren. Här kan ni välja att boka hela Steningevik för det stora bröllopet eller boka det vackra säteriet för ett mindre bröllop. Även här kan ni få en helhetslösning med middag och boende på samma plats.

Steningevik ligger också väldigt nära både Arlanda och Stockholm. Med 8 minuter från flygplatsen och 30 minuter till Stockholm, respektive 12 minuter in till Sigtuna får ni allt du behöver på lagomt avstånd.

Steninge Vik Bröllop Sigtuna

Middagssalen går i varma färgtoner som direkt sätter stämningen för en romantisk tillställning.

Steninge Vik Bröllop Sigtuna
Steninge Vik Bröllop Sigtuna

Bilderna ovan och nedan är från säteriet där bröllop för mindre sällskap kan äga rum. Även här möts vi av varma färgtoner som passar vilket bröllop som helst!

Steninge Vik Bröllop Sigtuna
Steninge Vik Bröllop Sigtuna

För de allra minsta bröllopen kan ett bord likt det ovan dukas upp i Säteriet precis invid utgången mot trädgården som syns nedan i bild. Den vackra trädgårdsmiljön är dessutom en av flera ypperliga platser för utomhusvigsel på området.

Steninge Vik Bröllop Sigtuna

I säteriet finns många vackra rum att inspireras av och mingla i. Att komma bort från stadspulsen till en plats som denna gör verkligen att man känner ett lugn, vilket såklart är optimalt att känna på sin bröllopsdag.

Sigtuna_redigerade-5.jpg

I den här poolen kan man ligga och blicka ut genom de stora fönstren i evigheter! Ett tips om ni anordnar ert bröllop på Steningevik är att ni som brudpar stannar kvar någon extra natt, så att ni i lugn och ro kan ta in allt som hänt efter att alla gäster åkt hem. Se då till att boka poolrummet för er själva, kanske tillsammans med en flaska champagne för att inviga ert liv som nygifta.

Läs mer om bröllop på Steningevik här.


Sigtunahöjden

Sigtunahöjden ligger …. utanför Sigtuna och är ett populärt resmål för konferenser, sparesor likväl som bröllop. Här kan bröllop arrangeras precis så som ni vill ha det, med utsikt över Upplands vackra vyer samt Mälarens vatten. Precis som tidigare festlokaler vi lyft, är Sigtunahöjden även ett hotell där era gäster kan övernatta. Det är verkligen en fördel att samla allt på ett ställe, jämfört med att åka hit och dit.

IMG_3252 2.JPG

På Sigtunahöjden ligger Restaurang Skog där er middagsfest kan dukas upp med utsikt över just skogen. Läs mer om alla era möjligheter för bröllop på Sigtunahöjden här.

IMG_3216 2.JPG

När ni bokar bröllop hos Sigtunahöjden får ni tillsammans med en kontaktperson gå igenom alla era önskemål kring dagen och får hjälp att komponera middagen enligt era smaklökar. En provsmakning av menyn ingår i er bokning, vilket är ett mysigt tillfälle för dig och din partner att ladda upp inför bröllopet. Här satsar de mycket på hållbarhet och använder gärna det naturen i omgivningen har att erbjuda. På våren plockas till exempel granskott precis utanför hotellet, vilket vi fick vara med och bevittna.

IMG_3255 2.JPG

Wenngarn Slott

Här på Wenngarn Slott hade vi kunnat stanna länge, länge. Wow, vilken häftig miljö! Endast 35 minuter från Stockholm och några kilometer norr om Sigtuna hittar ni denna pärla med 1000 års historia där adelsmän och kungligheter levt och festat. Förutom själva slottet och slottsparken finns även Wenngarn Bageri, Sigtuna Stearinljusfabrik och First Distillery Sigtuna som producerar gin. Mer från bageriet och stearinljusfabriken kan ni spana in på Lovely Life här: Välkomna till Sigtuna - Pärlan för hela familjen.

Bröllop Wenngarn Slott Sigtuna

På Wenngarn kan ni antingen kan gifta er i kapellet eller i slottsträdgården. Bilder från dessa platser kommer längre ner i blogginlägget. Hela slottet är till ert förfogande där ni kan fira natten lång och även övernatta. Att få så stor frihet på en plats som denna känns unikt och kanske är det precis en sådan bröllopslokal ni söker efter just nu?

IMG_3092 2.JPG

Så pampig trappuppgång! Perfekt läge för bröllopsporträtt, eller vad säger ni?

IMG_3108.JPG

Här syns det vackra kapellet inne i slottet, som rymmer cirka 100 personer. Tänkt att få gifta sig här med all historia i väggarna. Mäktigt! Läs mer om bröllop på Wenngarn här.

Bröllop Wenngarn Slott Sigtuna

På baksidan av slottet möts man direkt av den vackra slottsträdgården där både vigsel, mingel och middag kan ske i utomhusmiljö om ni så önskar. Vi kan även tipsa om orangeriet på området för de mindre tillställningarna. Läs mer om orangeriet på Wenngarn här.

IMG_3141 2.JPG

Slottsvyn från trädgården sett.

I bilderna som följer nedan syns Wenngarn Bageri. Där kan ni äta en god frukostbuffé dagen efter bröllopet.

Wenngarn bageri lunch

Hela området är öppet i princip dagligen och är ett perfekt utflyktsmål för familjen. Det är med andra ord lätt att besöka området utan att boka tid, för att se om platsen känns rätt för er.

IMG_3086 2.JPG

Sigtunastiftelsen

Sist men inte minst har vi vackra Sigtunastiftelsen, där vi själva bodde när vi besökte Sigtuna. Sigtunastiftelsen är sedan 1917 en plats för öppenhet och dialog och är ett populärt val för bröllop, såväl som romantiska getaways. Det som slog oss direkt när vi anlände var att det kändes som att vi hamnade på en vingård i Toscana. Arkitekturen är inspireras av italienska klostermiljöer samt svenska borgar och det märks i varje centimeter av byggnaden.

Sigtunastiftelsen Bröllop Sigtuna
Sigtuna_high-32.jpg

På Sigtunastiftelsen finns 94 bäddar fördelade på 61 rum. Får inte alla gäster plats här så är det promenadavstånd till Sigtuna Stadshotell.

Sigtuna_high-31.jpg

Vi befann oss i Sigtuna i slutet av maj. Senare på sommaren står innergården, även kallad rosenträdgården, i full blom och blir en otroligt romantiskt plats för bröllop. I byggnaden finns även ett vackert kapell om man vill gifta sig inomhus.

Precis utanför rosenträdgården finner ni platsen nedan som också är som gjord för utomhusbröllop. Gifter ni er på Sigtunastiftelsen får ni med andra ord flera möjligheter för vigsel enligt era önskemål.

Sigtunastiftelsen Bröllop Sigtuna
Sigtunastiftelsen Sigtuna bröllop

Visst känns det som att man hamnat i Italien? Så vackert!

Sigtunastiftelsen Bröllop Sigtuna

Vi tackar Destination Sigtuna för möjligheten att få besök alla dessa fantastiska platser och hoppas att ni som ska gifta er framöver hittar just er bröllopslokal i Sigtuna med omnejd. Hör av er till oss på Sisters in Law eller kanske främst direkt till lokalerna om ni har några funderingar!