Familjärt Augustibröllop Med Vigsel I Hagaparken I Stockholm: Michaela + Ludwig

Michaela och Ludwig gifte sig den 14 augusti 2020 och anordnade ett tvådagars bröllop med vigsel och middag för de närmsta på fredagen och efterföljande fest på lördagen.

Paret gifte sig i Ekotemplet i Hagaparken i Stockholm och med sig hade de bröllopsfotografen Amanda Stevens från Other Wedding Stories vars bilder vi ska få njuta av i detta inlägg. Bruden Michaela berättar också om hennes och Ludwigs två bröllopsdagar, som två veckor innan vigsel snabbt fick planeras om på grund av pandemin. Vi lämnar över ordet till Michaela och hoppas att ni som just nu planerar sommarbröllop ska hitta fin inspiration i denna bröllopsberättelse.

brudklänning

Så träffades brudparet

Michaela: Vi träffades 2016 och föll för varandra redan första kvällen, sedan spenderade sommaren tillsammans och nu har vi varit oskiljaktiga sedan dess.

Den 21 oktober 2019 åkte vi på en resa till Barcelona. Uppe på ett hustak gick Ludwig ner på knä under en himmel fylld med kornblixtar!

Mimmi&Ludde-7671.jpg

Bröllopsplaneringen

Michaela: Inför vårt bröllop tittade vi mycket på Instagram och Pinterest och samlade inspiration. Vårt mål var att de skulle kännas roligt, familjärt och enkelt fast med guldkant.

Tanken var att vi skulle ha ett tredagars bröllop ute på en gård vid en sjö men på grund av Corona var vi tvungna att avboka allt för de kändes inte rätt i tiden även fast vi var under 50 personer. Så på två veckor började vi om med bröllopsplaneringen från scratch.

Såhär tänkte vi:
Festen - vi ville att alla skulle ha roligt, känna sig avslappade och känna sig glada.

Middagen - vi valde mat som vi tycker om och struntade i att de skulle vara klassiskt eller enligt normen. Det är vi nöjda med och gästerna verkade hålla med.

Dukning - jag gillar det som är det lilla extra, därför var dukningen viktig för mig. Jag gjorde den själv med stöd av min bästa vän. Känslan vi ville uppnå var lantligt, vackert, vitt med en touch av rosa.

Mimmi&Ludde-0672.jpg
förberedelser bröllop

Klädseln

Michaela: Jag ville ha en klänning i spets som kändes somrig. Det var svårt att hitta den perfekta klänningen så istället designade jag min egna. När jag hade hittat en klänning i ett tyg som jag tyckte om fick jag fantastisk hjälp att sy upp den till min dröm. Ludwigs kostym sprang vi på och den kändes helt rätt för vårt trädgårdsbröllop.

Mimmi&Ludde-8894.jpg
Mimmi&Ludde-0980.jpg

Styling och accessoarer

Michaela: Jag ville känna mig naturlig och fri och valde utsläppt hår med en slöja. Smyckena jag bar var i guld, vilket jag trivs bäst i samt med stora glittriga örhängen för de lilla extra.
Ludwig bar sin älskade klocka han fått av sin familj.

Mimmi&Ludde-7884.jpg
Mimmi&Ludde-7921.jpg
Mimmi&Ludde-8042.jpg
Mimmi&Ludde-8410.jpg

Platsen för bröllopet

Michaela: Hagatemplet är en magiskt plats och den perfekta vigselplatsen enligt oss. Vi ville att det skulle kännas enkelt och ske i naturen och i templet är de möjligt även om regnet skulle ösa ner. Man ska räkna med att de kan vara fler som tänkt viga sig i templet samtidigt som ni, men de gjorde inte oss något. Vi njöt i parken och inväntade vår tur och det blev precis som vi ville i den underbara oasen.

Mimmi&Ludde-8440.jpg
Mimmi&Ludde-8241.jpg
Mimmi&Ludde-8362.jpg

Om fotografen

Michaela: Vi älskar Amandas portfolio. Hennes sätt att fånga ögonblick och känslan hennes bilder sprider har vi alltid fastnat för därför var hon ett solklart val när de blev vår tur att gifta oss. Hon och Tyron är så härliga och de kändes så avslappnat att ha med dom och vi litade helt på att vi skulle bli nöjda med bilderna, och de blev vi!

Mimmi&Ludde-8426.jpg
Mimmi&Ludde-8413.jpg

Blommorna

Blommor till bröllopet blev en katastrof från början. I god tid valde jag ut en florist som jag visade bilder för och hon var helt med på mina idéer men dagen innan fick vi se hennes arbete och de visade att vi totalt missförstått varandra. Det kändes helt fel och vi fick tyvärr byta florist dagen innan. Världens gulligaste florist tog sig an mina önskemål kvällen innan och gjorde allt hon kunde för att rädda våran dag. Hon lyssnade till våra önskemål och skapade en så fin brudbukett och dekorationer.

Mimmi&Ludde-8650.jpg

Vigseln

Michaela: Nu när vi tänker tillbaka till vigseln skrattar vi bara åt kaoset. När vi kom fram till ekotemplet visade de sig att ett annat par tänkte vigas samtidigt som oss samt att några höll en minnesvaka. Men allting löste sig utan problem, vi gav varandra plats och alla anpassade sig och de blev en magisk stund. Vigseln känns så speciell nu. Det blev bättre än vi trott och det vi minns mest är att alla vi älskar var där och delade dagen med oss!

Mimmi&Ludde-1085.jpg
Mimmi&Ludde-8576.jpg

ringarna

Michaela: Ludwig gick till en lokal guldsmed som gjort släktens ringar och smycken. Han designade våra ringar själv och de blev fantastiska. När det var dags för vigselring såg jag en hos guldsmeden som jag inspirerades av och sedan arbetade vi fram en ring som speglar min personlighet.

Mimmi&Ludde-1099.jpg
Mimmi&Ludde-8684.jpg

Bästa minnet från dagen och tips till andra som planerar bröllop

Michaela: Det vi minns mest är hur mycket bättre allt blev än vad vi hade trott. Vi är inga festälskare men det va en så rolig helg och vi vill bara göra om det igen!

Ett starkt minne vi har är middagen vi hade efter vigseln tillsammans med närmsta familjen. Vi vigde oss på fredagen och åt middag på lydmars uteservering vilket var fantastiskt. De var så mysigt att bara hinna vara med de allra allra närmsta och samtidigt ta de lugnt utan massa krav efter vigseln. De tar mer energi än man tror. Sedan bodde vi kvar på hotellet och åkte till festen på lördagen och då orkade vi och gästerna mer än om det hade varit samma dag. Både vi och de som kom tyckte att de var ett superbra upplägg och vi skulle rekommendera alla att göra så!

Mimmi&Ludde-1159.jpg

Fotograf: Other Wedding Stories
Brudklänning: Egen design av bruden
Kostym: Brothers
Florist: Blomsteroasen i Västertorp
Ringar: Guldsmederna Karin och Sören, designade av brudparet
Trycksaker: Egen design tryckt av Vistaprint
Hårstylist: Linnea Stevens, Antonio axu