Vintagebröllop Med 4 Olika Brudklänningar

Vintagebröllop har en speciell elegans över sig. Vintageklädsel för brudpar är en kategori som vi skulle kunna spana in dagarna långa. Att alla vintageklänningar oftast är helt unika är en bidragande faktor till att de gamla plaggen är så uppskattade. Det går sällan att hitta något exakt likadant och det är ju det som gör denna kategori lite extra intressant. Idag vill vi visa upp fyra olika brudklänningar i vintagestil som du som blivande brud kan hämta inspiration av och ha som referensbilder när du ger dig ut på second hand-jakt. Kanske kan du hitta din drömklänning hos oss på Bröllopsbruket i Umeå?

De olika leverantörerna bakom den här stylade fotograferingen är alla baserade kring Ljungby i Småland och har gjort ett fantastiskt jobb. I fokus står fyra olika klänningar från Sandra Rydh på Thunder vintage, alla med olika känsla. Med bilder från Anna Gummesson spanar vi nu in dagens stylade fotografering.

vintage bröllop klädsel

Vi börjar med en långärmad klänning med kjol som går ner till tårna. Hela klänningen är täckt av ett vackert mönster som ger klänningen det där lilla extra. Till denna klänning har bruden på sig en blomsterkrans av nätta, vita blommor som även återfinns i brudgummens bröstbukett, skapad av Sophia Rodin på Janssons blommor i Ljungby.

vintage brudklänning
vintage bröllopsklädsel
vintage brudklänning
blomsterkrans bröllop
brud blomsterkrans
örhängen bröllop
vintageklänning bröllop
vintageklädsel bröllop
brudkänning vintage retro
utbant vintagebröllop

I den andra looken kortar vi av brudens klänning till en knälång kreation som utstrålar vintage. Även frisyren och skorna går helt i linje med en klassisk vintagelook.

vintagebröllop brudklänning
vintage brudbukett
brudbukett plastblommor

Brudbukett från M&M Living Home.

kostym bröllop
vintageskor bröllop
urbant vintagebröllop
stadsbröllop retro

Visst är det härligt att se ett par i vintageklädsel strosa runt en urban miljö med mycket betong? Kontrasterna blir så underbart påtagliga.

vintagebröllop i stan
höstbröllop vintage

Nästa klädsel är en fantastisk kostymklänning med tydlig kavajkrage och knappar ner till midjan. Även ärmarna har den klassiska kavajlooken och hela kreationen mynnar ut i en rak kjol. Brudgummen har på sig en marinblå kostym med en vinröd bröstduk och matchande fluga.

vintagebröllop klädsel
håruppsättning bröllop

Favoritdetaljen är den röda rosen i brudens håruppsättning.

vintageklänning bröllop
liten brudbukett
sminkning bröllop
håruppsättning med blommor
brudklänning vintage beige

Den sista outfiten är en underbar vintageklänning gjord av silke med svagt mönster och en hög midja som markeras av ett elegant band. Buketten bryter av vintagekänslan med en mer modernare look, men matchas fint med färgskalan.

orange brudbukett
sminkning bröllop
vintageklänning brud
vintage brudklänning
vintageklänning blomstertyg
bröllop brudklänning

Brudbukett från Janssons blommor i Ljungby.

håruppsättning vintage

Klänningar och styling: Thunder vintage, Sandra Rydh
Hår och smink: Tiina Johansson
Färska blommor (hårkransen i skogen + den större yviga buketten ängen): Janssons blommor i Ljungby, Sophia Rodin
Konstgjorda blommor (stadsbröllopet + röda buketten på ängen): M&M Living Home, Pernilla Wiborin
Fotograf: Anna Gummesson
Modeller: Pernilla och Michael Wiborin