Augustibröllop Med Lekfulla Porträtt på Gröna Lund: Ebba + David

Många av de bröllopsberättelser som landar i vår inkorg just nu är bröllop som skett mitt under Coronapandemin. Det som brudparen har gemensamt är att de fått ändra sina planer och anpassa sig till den nya vardagen, men också att de ändrade planerna bidragit till högre kvalitet på dagen. Att planera stora bröllop är tidskrävande och stressigt, så kanske är det en fördel att ofrivilligt få planera mindre bröllop. Kanske blir microbröllop (under 50 gäster) den nya standarden? På större bröllop är det svårt att hinna med kvalitetstid med alla gäster och de olika momenten under bröllopsdagen tar längre tid med fler människor. Mindre bröllop ger ett lugnare tempo och ni som brudpar hinner njuta mer av dagens alla ögonblick.

Den här veckans bröllopsberättelse kommer från Ebba och David som gifte sig i Stockholm den 22 augusti 2020 och anlitade bröllopsfotografen Paulina Gabre, vilket kan ha varit parets bästa beslut. Med hjälp av sina kontakter tog Paulina nämligen med brudparet på fotorunda i ett stängt Gröna Lund. Tänk att få hela tivolit som lekplats för en porträttfotografering! Brudparet gifte sig sedan i Oscarskyrkan och bjöd in till mindre mingel utanför Spritmuseum. Vi lämnar över ordet till Ebba som får berätta om sin och Davids bröllopsdag.

Brölllop stockholm blogg_sisterinlaw-002.jpg

Så träffades brudparet

Ebba: David och jag träffades en höstkväll för några år sedan. Vi hade båda studerat i samma studentstad och hade många gemensamma vänner sen tidigare men vi kände inte varandra. Jag hade lite koll på vem David var och hade i smyg spanat in honom i olika sammanhang. Det var dock när första snön föll i Stockholm som vi sågs på riktigt efter en match på Tinder. Vi blev snabbt kära och allt har känts rätt sedan dess.

Frieriet skedde under en semesterresa till Frankrike. Det regnade konstant under hela resan men sista kvällen sprack det upp och blev en sådan där fantastisk kväll med solnedgång i havet. Nere vid strandpromenaden med Atlanten framför oss frågade han om jag ville gifta mig med honom.

Brölllop stockholm blogg_sisterinlaw-003.jpg
Brölllop stockholm blogg_sisterinlaw-004.jpg

Bröllopsplaneringen

Ebba: Vi började planera vårt bröllop ungefär ett år i förväg, hösten 2019. Vi hade en relativt gemensam syn på hur vi ville ha det och vi är båda väldigt fästa vid Djurgården i Stockholm så valet att vara där blev väldigt enkelt. Jag har alltid tänkt att om jag ska gifta mig i en kyrka så ska det vara Seglora kyrka på Skansen och vi bestämde tidigt att hålla festen på Rosendals Wärdshus. I december 2019 var allt var bokat och klart, alla inbjudningar utskickade och vi kände verkligen att vi lyckats planera vårt drömbröllop.

När Corona kom i vintras började vi få frågor om hur vi tänkte kring bröllopet men det kändes fortfarande otänkbart att vårt bröllop i augusti skulle bli påverkat. Vi sa dock tidigt att "oavsett vad som händer så kommer vi gifta oss den 22 augusti". Snart började även saker att avbokas och vi ställdes till slut inför dilemmat om vi skulle skjuta upp allt eller genomföra det med vissa ändringar. Vi landade i att hålla fast vid vårt beslut att gifta oss men tänkte om kring själva festen då en sittande middag och fest inte kändes optimalt.

Ny festplats bokades, kyrkan var ombokad sedan tidigare och vi tog det tuffa beslutet om att skära ned vår gästlista från 80 till 40 gäster, för att göra det så säkert som möjligt. Det slutade med att vi höll ett mingel med bubbel och snittar utomhus under några timmar med en efterföljande middag för närmsta familj och brudfölje. Det blev en intim och känslosam dag över förväntan. Jag vill tro att planeringen inför bröllopet har fört oss ännu närmre varandra och jag är så glad att vi tog beslutet att genomföra allt. Det kändes som vi bevisade att kärleken verkligen är störst av allt.

Brölllop stockholm blogg_sisterinlaw-005.jpg

Om valet av klädsel för bröllopet

Ebba: Första natten efter David hade friat så googlade jag allt som hade med bröllop att göra, däribland klänning. Jag hade en bild i mitt huvud att jag skulle ha en långärmad klänning i spets och jag visste sedan tidigare att Ida Sjöstedt skapar magiska klänningar, så jag startade där.

Jag fastnade direkt för en klänning, inte alls vad jag tänkt mig men jag kunde inte släppa den ur tanken. Jag fortsatte kolla runt i några veckor men jag återvände alltid till denna första klänning jag hade hittat. Såg det som ett tecken och i slutet av sommaren var den min. Har inte ångrat mig en sekund och jag tror aldrig jag känt mig så vacker som jag gjorde på vår bröllopsdag.

David ville gärna ha frack under vigseln. Senare vid minglet bytte han om till en mörkblå kostym.

Brölllop stockholm blogg_sisterinlaw-009.jpg

Styling och accessoarer

Ebba: Jag hade tidigt en bild av hur jag ville ha mitt hår. Det skulle vara enkelt och lockigt för att passa klänningens stil. Tidigt på morgonen åkte jag till Creative Headz på Götgatan där Angelica gjorde fantastiska lockar och styling på håret. Då jag skulle ha slöja under vigseln satte min tärna Emma upp håret i ett spänne för att underlätta fästet.

Sminket gjordes av en av mina tärnor, Kim. Jag frågade henne tidigt om on skulle vilja göra detta och till min glädje tackade hon ja. Håret, i kombination med sminket gjorde verkligen att jag kände mig som en prinsessa hela dagen.

håruppsättning brud bröllop
bröllopsberättelse_sisterinlaw-054.jpg
bröllopsberättelse_sisterinlaw-066.jpg

Om blommorna

Ebba: Precis som med min styling och hår så hade jag även vid blommorna en bild av hur jag ville ha det. Blommorna skulle ha starka färger med en sensommarkänsla, gärna med en exotisk känsla. Jag fick rådet att ha en rätt liten bukett för att inte avta effekten av min klänning. Därefter lämnade jag allt till floristen med känslan av att detta skulle bli bra. När jag såg buketterna på bröllopsdagen var det som min bild i huvudet blivit verklighet, buketten blev verkligen helt perfekt.

bröllopsberättelse_sisterinlaw-068.jpg
bröllopsberättelse_sisterinlaw-069.jpg
bröllop gröna lund tivoli
bröllopsberättelse_sisterinlaw-056.jpg

Om fotografen Paulina Gabre

Ebba: Paulina hade tidigare fotat min systers bröllop så jag visste sedan tidigare att hon var riktigt duktig, så valet att höra av oss till just henne var enkelt.

Nu i efterhand är vi är så glada att vi valde just Paulina som fotograf till vår stora dag. Innan vi träffade Paulina första gången för att gå igenom allt inför bröllopet så visste vi inte riktigt vad vi skulle vänta oss. Efteråt var all nervositet som bortblåst och dagen kändes helt plötsligt självklar. Paulina kom med roliga, spännande och bra idéer och hon hade full koll på allt vilket verkligen fick oss att slappna av.

När den stora dagen väl kom och vi skulle börja fotograferingen trodde vi att vi skulle känna oss och obekväma men den känslan försvann helt. Paulina fick verkligen fram och fångade den lycka och kärlek vi kände och tillsammans skapade vi minnen för livet som vi för alltid kommer vara tacksamma för.

Coronabröllop stockholm_sisterinlaw-020.jpg
Coronabröllop stockholm_sisterinlaw-033.jpg
Coronabröllop stockholm_sisterinlaw-035.jpg
Coronabröllop stockholm_sisterinlaw-043.jpg
Coronabröllop stockholm_sisterinlaw-044.jpg
Coronabröllop stockholm_sisterinlaw-047.jpg
kyrkbröllop stockholm

Vigseln

Ebba: Det är svårt att berätta om vigseln då det var en så speciell känsla man inte får många gånger i livet. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig men jag hade förberett mig själv på att det skulle bli känslosamt. Vi hade bestämt att vi verkligen skulle försöka vara i stunden och njuta av vigseln och jag tror vi båda lyckades med det. Det blev en väldigt fin, intim vigsel med vacker musik och sång. Precis så som vi ville ha det.

bröllopsberättelse_sisterinlaw-094.jpg
bröllopsberättelse_sisterinlaw-097.jpg
bröllopsberättelse_sisterinlaw-098.jpg
bröllopsberättelse_sisterinlaw-101.jpg

brudparets Bästa minne från dagen

Ebba: Det finns så många fina minnen att plocka fram från denna dag men det absolut starkaste var nog precis när vi skulle gå in i kyrkan. Våra tärnor och marskalkar hade gått in och vi stod där ensamma. Musiken spelade och vi tittade på varandra och sa "nu gör vi detta" och så gick vi in.

bröllopsberättelse_sisterinlaw-104.jpg
bröllopsberättelse_sisterinlaw-120.jpg

Platsen för bröllopet

Ebba: Det klart att det varit en sorg att det inte blev den plats där jag drömt om att få vara sen barnsben men nu i efterhand är jag bara glad att vi hittade en vigselplats samt en plats för mingel med så kort varsel som vi gjorde. Vårt brudfölje och våra toastmasters hjälpte oss skapa en fantastisk dag och det blev så mycket bättre än vad vi hoppats på.

bröllopsberättelse_sisterinlaw-121.jpg

Tips till andra som planerar sina bröllop just nu

Ebba: Mitt bästa tips är att släppa all prestige och acceptera att saker kanske inte kommer bli exakt som man tänker sig. Saker kan bokas av och ni kan behöva planera om precis allting i sista sekund. Men vad jag insåg är att det inte spelar någon roll. De viktigaste av allt är att ni ska gifta er och då blir allt annat sekundärt. Oavsett vad så kommer dagen att bli fantastisk.

bröllopsberättelse_sisterinlaw-130.jpg

Fotograf: Paulina Gabre
Brudklänning: Ida Sjöstedt
Brudslöja: Bröllopsbruket
Frack: Hans Allde
Festlokal: Spritmuseum
Florist: Kaprifol blommor, Hornsgatan
Ringar: Wilhelm Pettersson Guldsmedsaffär
Hårstylist: Styling: Angelica Johansen, Creative Headz. Uppsättning: Emma Bertilsson, brudens vän.