Stylad Vintagefotografering i Skogsmiljö

Vintagestylade bröllop och elopements är något som ligger oss på Sisters in Law varmt om hjärtat. Att styla ett bröllop i vintagestil betyder nämligen att mycket kan hämtas från vindar, källare, second handbutiker och lånas från vänner. Och finns det något vi verkligen brinner för, så är det hållbarhet och att värna om det vi redan har tillgång till. Därför tycker vi det är lite extra kul att få dela med oss av den här stylade fotograferingen idag, som är skapad av fotografen Love Stories by Linda och floristen Eucalyptus Blomster som båda är baserade i Norge. Linda har valt att styla den här fotograferingen med sånt som vi ofta ser i second handbutiker - från snygga champagneglas till udda ljusstakar och gardinlängder som saknar en identisk tvilling.

bröllop skogen
bröllop dukning
bröllop bukett

Vill man få fram en vintagekänsla i brudbuketten är rosor i vitt och pastellrosa ett säkert kort. Även torkade blommor i en mättad färg brukar få ta plats i en bukett på dessa typer av bröllop.

elopement dukning vintage

En annan sak som också är typiskt för vintagebröllop, och som är SÅ snyggt, är att trycksakerna ofta är gjorda av ett material med mycket textur. Vårt nutida papper är väldigt slätt, medan papper från förr i tiden var lite grövre. Det kan vara bra att tänka på när ni jämför leverantörer.

bröllop trycksaker vintage

Det är förståeligt att en second handbutik kan vara lite överväldigande vid första anblick - det finns ju så mycket att spana in. Men låt besöket få ta lite tid, vidga ditt tankesätt för vad ett föremål kan användas till och var inte rädd för att jämföra ett gäng tallrikar för att se hur de passar tillsammans. Varför inte fråga butiksbiträdet om hjälp? Möjligheten är stor att den som jobbar har bra koll på vad som finns i butiken, och även har lite fantasi på vad som kan användas till vad. Istället för att leta efter ett typiskt bord att ha till barnen, kanske butiken har en stor krittavla att erbjuda som bordsskiva?

bröllop klänning

När det kommer till brudklänning så finns Elsas Vintagebröllop i Stockholm som hyr ut underbara vintage-brudklänningar. Vill du ha något modernare, men ändå second hand, så kan vi tipsa om Bröllopsbruket som finns i fem städer i Sverige.

bröllop picknick

Vi är väldigt förtjusta i den här fotograferingen! Vad tycker ni läsare?

bröllop skogen picknick
bröllop natur porträtt
elopement i skogen
vintage brudbukett
bröllop blommor i håret
natur elopement klädsel

Tack Linda för denna härliga bröllopsinspirationen!

elopement skogen

Fotograf: Love Stories by Linda 
Florist:  Eucalyptus Blomster