Kyrkligt Sommarbröllop Med Fest I Herrgårdsmiljö: Maja + Martin

Idag ska vi få ta del av bröllopet mellan Maja och Martin som gifte sig i Ängbykyrkan i Bromma sommaren 2019. En solig dag där solen stod lika högt som humöret på gäster och brudparet. Fotografen Rebecka Thorell var med för att föreviga den härliga dagen genom sin kamera, och idag är det vår tur att få ta del av detta bröllop. Rebecka har även förmedlat några ord som beskriver dagen, så vi lämnar över ordet till henne och drömmer oss bort till ett sommarbröllop i Stockholm.

bröllop sisters in law

Augusti 2019. Jag hade inte fysiskt träffat brudparet innan, men haft möten över FaceTime och peppiga mail så när jag anlände till Ängbykyrkan i Bromma var det med fjärliar i magen. Solen gassade och gästerna anlände på sprudlande humör med solglasögonen i högsta hugg. Klockan närmade sig 15 och så ringde klockorna. Något som verkligen ger mig fjärilar i magen och känslan av "nu smäller det!". 

In skrider Maja och Martin, och föga visste jag att de valt Canon In D, samma låt som jag själv gick in till när vi gifte oss. Det gick inte att hejda tårarna och nu var jag än mer känslomässigt engagerad, och av lycka så var jag inte ensam om det.

bröllop sisters in law

Kyrkan är unik med sitt långsmala fönster som sträcker sig från golv till tak, och framme vid altaret hade brudparet sällskap av Best man, Maid of honor och tärna, samt brudparets Guddotter och egna dotter. Det var en musikalisk vigsel med tårar från flera håll, och vigseln innehöll delar på engelska. Som att sista psalmen (181) hölls på just engelska, för att få närvarande gäster att känna sig delaktiga. 

bröllop sisters in law
bröllop sisters in law
bröllop sisters in law
AugustiBröllop-20.JPG
bröllop sisters in law
brudskor vinröda
bröllop buffé

Toastmastern, tillika Best man, hälsade alla välkomna och utdelade brudskålen. Det fanns barn som sprang omkring, barnvagnar med små juveler och glada, minglande gäster som tog för sig. En tid av skratt, av gruppfotograferingar och en möjlighet för gästerna att skriva en hälsning till brudparet och lägga i en låda som brudparet senare skulle spika igen - för att öppna på deras årsdag. När denna tid var över fick alla gäster hitta sitt pappersflygplan som skulle guida dem till rätt bord för kvällen.

bröllop macarons
just married
bröllop sisters in law
bröllopsfest middag

Middagen, som intogs på övervåningen, var utan dess like i smak och servering av personalen. Ägaren hade lyssnat in brudparet önskemål om känsla, och gått på jakt efter porslin som bidrog till det. Efter några hjärtliga tal och en hel drös med skratt så drog jag bort brudparet. Tiden var slagen för del två av porträtten. 

bröllopsfest
AugustiBröllop-45.JPG

Solen höll på att gå ned, vi vandrade bort till en liten dunge med klippor som sänkte sig i vattnet. Varpå brudparet tog av sig skorna och började vandra ut. Det var flertalet gånger jag fick sänka kameran för att bara ta in vad jag såg, ren magi i stämning. 

Brudens syster och vän, tillika tärnor för dagen, var med och hjälpte bruden att komma ur den nu supertunga klänningen från LILY BRIDAL och komma i en nättare från Ida Sjöstedt. Brudparet matchade varandra med glittriga skor och rent utav skuttade tillbaka till festlokalen för att inleda sista delen av bröllopsdagen.

brudpar bröllop
bröllop sisters in law