DIY-inspiration med tema "Team Bride"

I samarbete med Brother

För ett tag sedan delade vi med oss av lite DIY-inspiration tillsammans med Brother. Se inlägget här: Tips på Bröllopsgåvor till Gästerna. Och precis som vi skrev i det inlägget så är DIY och bröllop starkt kopplat till varandra och många brudpar vill gärna göra något litet pyssel själva. Just för att kunna sätta en personlig prägel på dagen.

Idag inspirerar vi till ytterligare DIY tillsammans med Brother och deras etikettskrivare. Den här gången har vi fokuserat lite extra på brudtärnorna och enkla pyssel man kan hitta på kring “Team bride”.

DIY etiketter skrivare Brother

Redan vid möhippan har ni som är brudtärnor och andra i sällskapet en chans att göra det lite extra speciellt. Små DIY-projekt som inte tar så lång tid, men som visar bruden att ni faktiskt har planerat dagen in i minsta detalj. Något som för många brudar betyder mer än ni tror.

Här har vi gjort enkla namnetiketter att sätta på sugrören med respektive namn på, så att alla enkelt kan hålla reda på sina glas. Detta är ju även något man kan göra på fördrinken på bröllopsdagen. Vet ni redan vid möhippan vad brudparet har för tema på bröllopet? Se hur ni kan fånga upp de detaljerna även på möhippan/svensexan. Antingen med färg eller något annat sätt. I dessa bilder valde vi två olika nyanser av rosa och en pastelligt lila tape. Det finns mängder av olika tape att välja mellan hos Brother, både när det gäller färger och mönster.

DIY bröllop inspiration möhippa

Något vi har fastnat för lite extra när det kommer till etikettskrivaren är att det går att skriva ut på satinband, vilket känns lite mer elegant och passande till bröllop. Nedan har vi använt ett vitt satinband där vi skrivit Team bride” med guldtext som vi dekorerat en sko med. Samt ett rosa, även denna med guldtext, som vi skrev ut med “Maid of honor” på. 

Satinband DIY bröllop
DIY håruppsättning bröllop

Även om detta är detaljer som inte är lika synliga som andra, så är det ett kul inslag på dagen.

DIY bröllop
bröllop diy inspiration

Sist ut vill vi inspirera till vimplar att vifta med efter ceremonin. Här har vi helt enkelt plockat in pinnar från naturen och satt band på. Gifter ni er i en lantlig eller skogsnära miljö passar pinnar som dessa perfekt till temat. Men det är ju inte alla bröllopsstilar som en enkel pinne gör sig bra, och då kan exempelvis en mer stilren blomsterpinne passa bättre. Så här för sig själv kanske en vimpel inte ser så spännande ut, men för att visa vad vi ser framför oss så kan du spana in bilderna nedan.

Fotograf: Mirjam Nordkvist
Fotograf: Mirjam Nordkvist

Visst blir det effektfullt? Här kan ni addera vilken färg på banden som helst. Ska alla gäster ha vimplar i samma färg? Eller ska ni skapa en riktigt färgbomb? I de vimplar vi gjorde knöt vi fast både tyll och spets tillsammans med ett rosa satinband med texten “Anna + John 2020-06-20“ på.

Är du också sugen på att DIY-pyssla inför bröllopet med hjälp av en etikettskrivare? Ta en närmare titt på Brothers P-Touch Cube och alla de olika varianter på tape och satinband. Det är både enkelt och kul att skiva ut dem, vilket görs via en app i mobilen där du kan designa dina etiketter som du vill.

Brother+etikettskrivare+P-Touch+Cube (3).jpeg

Om du vill köpa en etikettskrivare så finns de bland annat hos Kjell & Company, Clas Ohlsson och Dustin.

Vad hade du gjort till bröllopet med en etikettskrivare? Bara fantasin sätter gränser!

Brother+etikettskrivare+P-Touch+Cube (2).jpeg