Pampigt Augustibröllop Med Middag I Växthus: Daniella + Pierre

Åh, vad vi har längtat efter att få dela med oss av just det här bröllopet! Det är ett pampigt augustibröllop från 2019 som vi har fått smygkika på genom bilder från bröllopsfotografen Linn Carlson för länge sedan. Och nu har äntligen bröllopsberättelsen kommit in från Daniella och Pierre så att vi kan dela hela bröllopet med er i både bild och ord!

Innan vi går vidare och lämnar över ordet till bruden Daniella som tar oss genom bröllopsplaneringen samt hela bröllopsdagen, så vill vi passa på att berätta hur imponerade vi är över det här bröllopet. Det finns SÅ mycket vackra och genomtänkta detaljer att inspireras av för er som drömmer om ett riktigt grönskande sommarbröllop i svensk idyll. Platsen de valde för sitt bröllop, Hellekis säteri i Kinnekulle, är en dröm och omgivningarna likaså. Med temafärger i aprikos och guld bjöd paret in till ett riktigt pangbröllop med middag i växthus.

Va beredda på ett långt och härligt inlägg. Vi hoppas att ni kommer älska Daniella och Pierres bröllop lika mycket som vi!

daniellapierre-99.jpg
daniellapierre-96.jpg

Så träffades brudparet

Daniella: “He is my teenage love!”, som jag sjöng under festen (som en surprise) för min make när jag skrivit om texten till ”You Sexy Thing”: ”Pierre you are my first love, and my last - you sexy thing...osv”.

Fin vänskap under gymnasiet ledde till kärlek 2008 och året vi gifte oss firade vi hela 11 år tillsammans. Vi har så mycket minnen ihop och har bland annat rest världen runt ihop, volontärarbetat i Afrika, avverkat ett gäng lägenheter ihop, studerat och bott i Vietnam. Nu, ett drygt år efter bröllopet, sitter vi här med en liten Yvelle i famnen och vi har blivit en liten familj.

Jag jobbade med event under några år och en av mina stora drömmar har länge varit att få planera mitt egna bröllop. Alla trodde (inkl mig) att Pierre skulle fria på vår 10års dag 2018. Han hade ju dessutom planerat något speciellt vi skulle göra… Men icke! Jag tänkte många gånger att nu får jag minsann ta tag i frieriet själv snart!

Men så, den 4 januari 2019 hände det! På en magisk strand vid solnedgången på Aruba, som i en saga och jag var så lycklig och blev väldigt överraskad! Resterande del av den resan bestod endast av bröllopsplanering - jag ville ju gifta mig nu, nu, nu och hade redan massa planer i huvudet. Gick de att få till bröllopet samma sommar?? Ja, det måste gå! Och så blev de - och tur var väl de för 2020 kunde vi aldrig fått till de drömbröllopet vi ville ha då Corona slog till.

daniellapierre-108.jpg
daniellapierre-136.jpg
daniellapierre-27.jpg

Bröllopsplaneringen

Daniella: Det första på listan att kika på och allra viktigaste för oss var vart någonstans bröllopet skulle äga rum. Helst av allt ville vi hitta en vacker plats men också en plats där gästerna skulle kunna bo nära med gångavstånd från bröllopsfesten samt att de fanns saker att se i närheten för våra utländska gäster som vissa inte varit i Sverige innan och som skulle stanna längre.

Vi hittade inget som passade först och allt var ju såklart fullbokat redan såhär 6 månader innan. Men så kom svärmor med den briljanta idén att gifta oss i Hällekis, den lilla byn där hon och fler i min makes släkt är uppvuxna. Hällekis är en magisk liten pittoresk by på Kinnekulle i Västra Götaland, vid sjön Vänern. Vi kikade runt på olika platser i närheten och fick nys om Hellekis säteri, och tur hade vi för det fanns två datum kvar i augusti. Så snart vi var hemma från Aruba så åkte vi dit för att reka.

Först var tanken att vi skulle hyra en gammal smedja som festlokal men när ägaren visade upp det stora växthuset som tidigare använts till tomatodling och nämnde att man kunde få hyra det så fanns det inget annat för oss – växthuset var helt perfekt!! Dessutom kunde vi få ha mingel efter vigseln i säteriets vackra rosenträdgård.

daniellapierre-816.jpg
daniellapierre-805.jpg
daniellapierre-814.jpg

Mer om bröllopsplaneringen

Daniella: Vi fick göra ALLT själva vilket enligt mig var väldigt roligt men också utmanande. Maken är nog mest glad att allt gick i lås och att han slapp hålla i någon planering. Växthuset var nämligen helt tomt och hade inget kök, möbler, dekoration etc så planeringen innefattade otaligt många excel-dokument och detaljplanering för att få ihop allt som skulle hyras in, logistiken kring allt och speciellt maten/serveringen. Temat för bröllopet var guld, aprikos och spets.

På bröllopsdagens morgon kom hela brudföljet till vårt lilla paradis Korsgården och gjorde sig iordning ihop inför vigseln. Korsgården är en gård vi hyrde som ligger några minuters bilfärd från kapellet. Tjejerna och killarna hade varsitt litet lantligt hus och trädgården runt stugorna var helt magisk. Vi åt frukost och lunch ihop i denna fina och lantliga miljö mellan styling, fotografering och ”first look”.

daniellapierre-103.jpg

Klädseln

Daniella: Först beställde jag en klänning på nätet, en riktig bakelse. Den kändes dock inte alls rätt så jag gick och prövade lite olika modeller. Jag fastnade helt för en klassisk modell, slät med lång ärm och hög hals. Vi adderade lite spets och matchade en lång slöja med den. Har aldrig känt mig så vacker!

Makens och marskalkarnas kostymer är uppsydda i Vietnam. Vi bodde i Vietnam under 2016 och hade kvar kontakten med en skräddare där. Vi var lite nervösa över om de skulle komma fram men de gjorde de och vi var mycket nöjda, alla var så stiliga!

daniellapierre-231.jpg
daniellapierre-238.jpg
daniellapierre-240.jpg

Styling och accessoarer

Daniella: Mina skor köpte jag på Aruba, två dagar efter att maken Pierre friat. Vi gick in i en butik vid stranden och hittade ett par vita skor med märket ”Pierre”. De var dessutom bekväma och hade en perfekt liten klack, jag är nästan lika lång som maken och ville inte ha för hög klack.

Vi båda hade enkla smycken på oss, jag i silver och vit-guld och maken i gul-guld.
Frisyren gjorde min kusin som är hobby-frisör. Vi hade testat frisyren några gånger innan och jag var supernöjd!

daniellapierre-110.jpg
daniellapierre-111.jpg
daniellapierre-302.jpg
daniellapierre-315.jpg
daniellapierre-322.jpg
daniellapierre-280.jpg
daniellapierre-331.jpg
daniellapierre-349.jpg
daniellapierre-373.jpg

Om bröllopsfotografen

Daniella: Linn Carlsson är en vän till oss men oavsett om hon hade varit det eller ej så hade vi velat ha henne som fotograf, alla dagar i veckan! Hon är väldigt genuin som person och enkel att ha att göra med och man känner sig direkt bekväm framför kameran när hon börjar fotografera. Vi tycker att bilderna hon tagit är helt magiska, både de från vårt bröllop men också från andra tillställningar och bröllop hon fotat som vi inspirerats av när vi valde henne.

Hon både fångade stunden, alla detaljer och återskapade den fina känsla som vi hade under dagen i bilderna. Kan verkligen rekommendera Linn som fotograf till andra brudpar, vi kan garantera att ni inte kommer att ångra er om ni anlitar henne. Kolla in bilderna hon tagit från vårt bröllop, de talar för sig själva!

brudbukett bröllop

Blommorna

Daniella: Alla fantastiska blommor på borden, brudbågen, buketterna och corsage levererades av Blomstrande Hem i Götene. Vi ville ha grönskande buketter med aprikos som huvudfärg för att matcha tärnornas klänningar.I växthuset hade vi också massor av björk längs väggarna för att förhöja ”växthuskänslan” mer.

sommarbröllop bukett brudbukett brudtärnor
daniellapierre-474.jpg
daniellapierre-266.jpg
daniellapierre-503.jpg

Daniella: Platsen vi valde var helt fantastisk och jag kan inte välja vilken plats jag såhär i efterhand älskar mest, Korsgården där vi bodde, stenbrottet där vi fotograferade oss, kapellet där vigseln hölls, rosenträdgården där vi hade mingel och tårta eller växthuset där festen hölls. Alla dessa platser är förbluffande vackra och måste upplevas!

daniellapierre-528.jpg
daniellapierre-567.jpg

Fotografering vid Skaraborgs Grand Canyon

Daniella: Efter lunch åkte vi till Stenbrottet som var nästa fotograferingsplats. Stenbrott (även kallat Skaraborgs Grand Canyon) skiftar i röd-orangea färger och mitt i brottet ligger det en liten sjö. Bilderna får tala för sig själva härifrån, wow säger jag bara!

Vi blev sedan hämtade i en gammal Volvo PV och åkte längs grusvägarna och genom den fina träd-allén till Hönsäters kapell. Vigseln valde vi att ha i ett vackert gammalt kapell där min makes släkting jobbat som vaktmästare i många år. Våra 120 gäster fyllde upp kapellet och vaktmästaren sa att hon aldrig upplevt en så pampig vigsel i kapellet under sina år, bra betyg tyckte vi!

daniellapierre-585.jpg

Vigseln

Daniella: Vi gick in tillsammans efter brudföljet till Håkan Hellströms ”I dina armar”. Min faster spelade orgel och den fantastiska sångerskan Erica Jönsson sjöng till. Vi hade också en liten brudnäbb, Ebba 5 år, som är en nära väns barn. Vigseln var mycket vacker och det blev härlig stämning då nästan hela kapellet var fyllt av människor.

daniellapierre-608.jpg
daniellapierre-644.jpg
daniellapierre-680.jpg

Daniella: Andra låtar som spelades under vigseln var “Make you feel my love” med Bob Dylan och “Only you” med Yazoo. Vi dansade sen ut till “Give it up” med The Sunshine Band. Gästerna hakade på och till och med den äldre 80+ skaran dansade ur kyrkan, så härligt! Gästerna radade sedan upp sig utanför entrén som vi dansade ”igenom” innan vi satte oss i bilen, den blåa gamla Volvo PV:n från som min plastpappa körde oss i.

kyrkbröllop berättelse
bröllopsberättelse sommarbröllop inspiration

Daniella: Efter vigsel åkte vi iväg för lite mer fotografering medan gästerna åkte till festplatsen på Hellekis Säteri, 5 minuters bilväg från kapellet.

daniellapierre-799.jpg
daniellapierre-772.jpg
daniellapierre-857.jpg

BröllopsMinglet

Daniella: På plats vid Hellekis säteri blev gästerna dirigerade in i säteriets fantastiska rosenträdgård som stod i blom, där det serverades bubbel och tårta. Solen gassade och ett jazzband spelade loungemusik inne i trädgården bland alla blommor. Jag och maken anlände på flakmoppe och maken blev placerad på flaket, hehe. Vi skålade med alla gäster och snart kom servitriserna bärandes på tårtan. Champagnemoussetårta med citron och passionsfrukt bjöds det på, som var magiskt god till bubblet.

daniellapierre-907.jpg
bröllopstårta
festlokal växthus

Bröllopsmiddagen

Daniella: När det var dags för middag, traskade vi 100 meter bort och det var äntligen dags att få visa gästerna växthuset som vi ihop med nära och kära hade pimpat upp. Det var drömskt att gå in i växthuset, solen sken in från sidan och ljuset just då var magiskt. Vi hade satt upp foton på oss och gästerna längs väggarna i lokalen som man kunde roa sig med att kika på i pauserna och hade ett väldigt roligt och uppskattat foto-bås.

Dukningen var enkel och fin och gick i våra valda temafärger. Vi hade matchat programmet som alla fick vid sitt bord med övrig dekoration, inbjudningar etc.

Takdekorationen vi satte upp i lokalen och all grönska gjorde verkligen mycket, vi hade hängt upp långa tyger och ljusslingor från hörnen som möttes i mitten av taket där vi hängde upp en stor krona med murgröna i. Jag kunde aldrig drömma om att de skulle bli så vackert i växthuset!

Vi valde också att sitta själva, jag och maken. Bakom oss hade min bror byggt en stor brudbåge i form av en sex-kantig träram som kläddes i tyger och vackra blommor. Att sitta själva skulle jag rekommendera alla! Vi har så stor familj och alla föräldrar är skilda med nya familjer så vi visste inte hur vi skulle placera alla vid ett honnörsbord. Därför satte vi oss själva istället och hade en bänk framför vårt bord där vilka som helst av gästerna kunde komma och sätta sig och prata en stund, detta var uppskattat både av oss och gästerna! Dessutom kunde jag och maken själva njuta av hela bröllopet på ett annat sätt än om vi skulle ha några bredvid oss att ”ta hand om” under middagen.

daniellapierre-1065.jpg
daniellapierre-1027.jpg
daniellapierre-1025.jpg

Daniella: Serveringen skedde vid bordet och allt flöt på exemplariskt tack vare vårt eminenta toast-par och kocken Per. Maten gjordes av familjen som hjälptes åt. Min mammas särbo Per har varit kock i många år och roddade med all mat och servering. Mormor gjorde efterrätten ”Mormors hjärtefröjd” och mamma gjorde förrätten (i förväg förstås). Menyn blev magisk och det var fint och familjärt att alla hjälpte till så fint. Svärfar och hans fru hade även gjort en rabarbersnaps som vi inledde festen med att servera i mini-flaskor som stod vid varje plats.

shot bröllop

Det var verkligen förtrollande i växthuset när solen började gå ner och det varma ljuset lyste upp växthuset. Efter massvis av tal, lekar, spex, långdans, musik och en förträfflig 3-rätters middag öppnade vi upp en ny del av växthuset! Där kickade bandet igång första dansen och baren öppnade. Vill slå ett slag för att ha livemusik, stämningen blev så himla bra och det blir med festligt än en DJ enligt mig. Bandet bjöd verkligen på sig själva och hade trådlösa gitarrer och gick ut i folkhavet och spelade mycket.

Vi dansade tills solen gick upp och blundade några timmar innan det blev brunch vid rosenträdgården i gassande sol! Det absolut bästa med platsen var att gästerna kunde promenera ner till boendet på bara 10 minuter när de blev trötta i fötterna på natten.

daniellapierre-1149.jpg

Bästa minnet från dagen

Daniellas bästa minne

Jag väljer när min morfar på 89 år går upp och spontant håller det finaste talet och därefter kommer fram till oss och spelar ett stycke på klarinett, det var inte ett öga torrt. Ett annat minne är när gästerna i kör sjunger ”can you feel the love tonight” och viftar med tomtebloss, vi stod upp och blickade ut över alla gäster med sprakande tomtebloss och jag minns att jag tänkte ”hur kan jag vara så här lyckligt lottad med alla dessa fantastiska människor omkring oss?”.

Pierres topp 3 bästa minnen

1. Sekundrarna innan jag och Daniella skulle gå arm i arm in i kapellet och när dörrarna slogs upp och vi vandrade långsamt upp mot altaret ackompanjerade av Håkan Hellströms ”I dina armar” på orgel och kvinnlig sång.

2. Atmosfären inne i växthuset som ändrades allt eftersom solen gick ner, och att hinna kunna tänka efter då och då och under kvällen och bara blicka ut över alla fina vänner och familj.

3. Att få se min nyblivna fru så otroligt glad, stolt och fantastiskt vacker, och att jag aldrig varit mer säker på att det är henne jag vill spendera hela mitt liv ihop med.

Tips till andra som planerar bröllop

  • Alla bröllop jag varit på innan vårt har tårtan varit sist på schemat och näst intill alla gånger har jag och alla andra varit proppmätta efter 3-rätters och så sugna på att dansa efter en lång middag. De vackra, pampiga och påkostade tårtorna kommer lite i skymundan tycker jag! Så jag hade en tanke om att ta tårtan först och så blev det. Vi serverade tårta utomhus efter vigseln i Rosenträdgården med bubbel till och ståbord man kunde stå vid och äta. Till detta spelade ett band härlig jazz/lounge musik och stämningen blev så härlig. Alla gäster älskade att tårtan var först, man var ju så sugen efter vigseln också och de gjorde inget att middagen istället blev lite senare. Hett tips med tårta innan om ni frågar mig!

  • För att hålla nere kostnaderna köp begagnat! Vi köpte de mesta i dekor-väg begagnat på olika köp-säljsidor. Man använder ju det bara under en dag så tyger etc. blir ju aldrig utslitet.

  • Hitta ett ställe där folk kan bo med gångavstånd! Vi hade gångavstånd för majoriteten av gästerna ner till deras boende vid Vänern från festplatsen, det var så roligt att de flesta stannade hela natten och dansade och inte behövde passa någon skjuts eller taxi.
    På fredagen, kvällen innan bröllopsdagen, bjöd vi in gästerna till grillning och 5-kamp. Det var väldigt uppskattat med lite festligheter dagen innan för att lära känna varandra (och göra morgondagen mindre stel), speciellt för de långväga gästerna men också för oss. Såhär i efterhand är vi väldigt glada för att vi gjorde detta och även hade brunch på söndag förmiddag då vi kunde hinna prata lite med alla gäster. Vi hade 120 gäster och hade nog knappt hunnit hälsa på alla gäster om vi bara hade haft själva bröllopsdagen ihop med gästerna.

  • Sitt själva vid middagen och ha en bänk eller några stolar framför där gästerna kan komma och sätta sig. Vi älskade denna setup, dels eftersom man fick mycket tid att njuta bara vi två (ingen annan att ta hänsyn till bredvid) dels eftersom vår familj är så stor och det var svårt att sätta ihop ett honnörsbord. För oss var det viktigt att alla gäster hade det trevligt så vi lade mycket tid kring bordsplaceringen så att gästerna hamnade med andra gäster de trivdes med eller som vi trodde de skulle trivas med.

daniellapierre-1182.jpg

Fotograf: Linn Carlson
Festlokal: Växthus + rosenträdgård på Hellekis Säteri i Hällekis.
Brudklänning: Ivory and Grace
Kostym: Uppsytt hos skräddare i Vietnam.
Florist: Blomstrande Hem i Götene.
Ringar: Vintage (Makens) och Charles Colvard (min)
Trycksaker: Optimal print
Hårstylist: Lisa Kamperin
Makeup: Charlotta Bengtsson
Catering: Per Cavallie