Höstbröllop Med Bröllopsmiddag i Växthus: Johanna + Alexander

Det bröllop vi har äran att dela med oss av idag är ett helt underbart höstbröllop! Johanna och Alexandra gifte sig den 26 september 2020 och bjöd in sina gäster till en kyrklig vigsel och bröllopstårta i församlingsgård för att sedan njuta av en familjär middag på Bockholmens Hav & Restaurang i Stockholm.

Bruden Johanna har berättat för oss att Sisters in Law varit en stor inspirationskälla inför bröllopet och det blev vi så himla glad över att få läsa! Vi är även lika glada över att Johanna och Alexander i sin tur valde att dela med sig att sin dag och på så sätt inspirera vidare. Paret berättade även att det var just hos oss som de fick upp ögonen för bröllopsfotografen Birgit Walsh som utan tvivel fick bli den som skulle få föreviga deras bröllopsdag. Det är en serie riktigt vackra bilder vi ska få se från Birgit idag, som tillsammans med ord från både Johanna och Alexander tar oss alla tillbaka till bröllopsdagen för nästan exakt en månad sedan.

inbjudningskort bröllop

Så träffades brudparet

Johanna: Vi träffades 31 maj 2011 dagen då vi båda tog studenten från gymnasiet. Efter att ha firat hela natten, sov vi tillsammans på Rasmus soffa (en av Alexanders Marshalkar). Sommaren spenderades sedan på varsitt håll med lite sporadiskt kontakt och Alexander fick kämpa ganska mycket för att fånga mitt intresse. Men till hösten började vi träffas mer och mer och 24/9 2011 blev det vi på riktigt och vi har varit tillsammans sedan dess.

Vi förlovade oss 28/9 2017. Allt började med att Alexander skickade blommor till mitt jobb med en lite lapp där det stod att han älskade mig och hoppades att jag hade en bra dag. Jag blev lite chockad för det har aldrig hänt förut, så jag ringde upp honom och frågade varför han hade skickat blommor, då får jag till svar att han bara ville vara snäll. Okej tänkte jag och dagen rullade på som vanligt. När jag slutade jobbet stod Alexander nere vid huvudentrén på jobbet uppklädd i kostym ( jag fattade fortfarande ingenting ) sedan gick han ner på ett knä och friade. Efter det överraskade han mig med en middag på "våran" restaurang. 2018 föddes vår son och nu 26/9 var det äntligen vår tur att bli man och fru.

Bröllopsblogg_Bröllopsinspiration26361.jpg
alternativ till brudbukett bröllop

Bröllopsplaneringen

Johanna: September har under våra år tillsammans blivit vår månad. Vi blev tillsammans 24/9 2011, vi förlovade oss 28/9 2017 och därför kändes det självklart för oss att också gifta oss i slutet av september. Från början planerade vi ett lite större bröllop med middag och fest på gamla orangeriet i Bergianska Trädgården i Stockholm. Men så i våras när coronapandemin tog fart fick vi ändra våra planer. Allt kändes så osäkert, men om det var något som vi var säkra på så var det att vi ville gifta oss i år den 26/9 som planerat. Vi tänkte att det skulle gå väldigt långt innan Sverige förbjöd middagar för mindre sällskap. Så vi bestämde oss för att avboka gamla orangeriet och det bröllopet vi hade börjat planera och istället börja planera för ett mindre bröllop med endast familjen och några av våra absolut närmast vänner. När vi bestämde detta hade vi redan hunnit skicka ut save the date till alla gäster. Att behöva skicka information till en del gäster att dom tyvärr inte längre var bjudna var fruktansvärt jobbigt och tråkigt. Som tur är var alla väldigt förstående. Till en början var vi ledsna över att vi inte skulle få det bröllop som vi börjat planerat. Men vi ville ju gifta oss för kärlekens skull. Fest kan man ju egentligen ha närsomhelst, så vi landande ganska snabbt i att ett mindre, avslappnat och familjärt bröllop var det perfekta för oss. Kärleksfullt , familjärt och avslappnat blev också ledorden och de som fick beskriva känslan vi ville ha på bröllopet.

brudgum kostym
höstbröllop i stockholm

Valet av klädsel

Alexander: Valet av klädsel till mig och mina marskalkar var mycket viktigt eftersom jag jobbar med herraccessoarer av märket DAKO. Jag hade tidigt bestämt mig för hur min kostym skulle se ut. Jag ville ha en tredelad kostym och färgen skulle vara åt det mörkare burgundy hållet. Att hitta den rätta färgen på kostymen var nog det som var svårast. Jag hittade min kostym av en slump när jag var på kundbesök hos klädbutiken Brixx i Gävle. De visade mig tyger och färger från märket Oscar Jacobson. Marskalkarna hade bruna kostymer från märket Lindbergh som passade fint ihop med färgen på min kostym. Herraccessoarerna var enklare att hitta då det var självklart att dom skulle komma från DAKO. En sak som betyder mycket är att det är min bror (som även var Best Man) som har graverat mina och marskalkernas manschettknappar. Till vår son Lukas köpte vi bruna chinos , bruna hängslen och en vit skjorta för att matcha med mig och mina marskalkar.

Jag visste att jag ville ha bruna accessoarer till min kostym så att jag kunde matcha lite med mina marskalkars bruna kostymer. Sedan fick mina marskalkar ljusbeigea accessoarer då vi tyckte att det var snyggast. Jag ville även ha fluga då det är mer "dressat" // Alexander

kostym brudgum
DSCF5687.jpg

Johanna: Min brudklänning gick mycket lättare och hitta än vad jag någonsin skulle kunna tro. Jag köpte min mer än ett år innan bröllopet. Besökte bara en butik och den första klänningen jag provade var också den som blev min brudklänning. Det blev dock inte alls en klänning som jag föreställt mig. Jag hade tänkt mig en långärmad klänning utan spets men det blev en klänning utan ärm helt i spets. Jag ville att brudtärnorna skulle ha olika klänningar då jag tycker det är fint. Jag ville även att alla tjejer skulle känna sig fina och bekväma i sina klänningar så därför fick dom välja dem själva.

brudklänning och brudbukett septemberbröllop

Johanna: Att jag skulle ha brudslöja var självklart redan från början, jag tycker det är så vackert och när annars får man ha möjlighet att bära det?

Jag sminkade sig själv. Jag valde att sminka mig själv för att jag tycker om smink och har det som ett intresse. Jag ville också känna mig som mig själv till 100% och det gör jag bara när jag sminkar mig själv. Jag övade flera gånger på min brud-makeup och skrev ner steg för steg så att jag visste precis vad jag skulle göra på bröllopsdagen. Brudtärnorna fick hjälp av min kompis Amanda som är makeup-artist och av min svägerska Emma som gått stylist programmet på gymnasiet.

vigselringar bröllop

Om vigselringarna

Johanna: Min vigselring och våra förlovningsringar är i vitt guld med ett rakt formspråk. Min förlovningsring är en halv alians och min vigselring en solitär med en chusin cut diamant. Förlovningsringarna har Alexander designat själv. Vigselringen valde vi också att designa själva då vi inte hittade någon färdig ring som kändes 100% rätt. Diamanten köpte vi separat och lämnade sen in till en guldsmed för att få den innefattad i en ring. För oss var det viktig att vi verkligen var 100% nöjda med ringarna, för dom ska man ha på sig varje dag resten av livet och det är dom som är symbolen för vår kärlek och vår äktenskap och därför valde vi att designa dom själv.

first look bröllop fotograf stockholm
Bröllopsblogg_Bröllopsinspiration26515.jpg
bröllopsfotograf i stockholm
bröllopsfotograf i stockholm

Om fotografen Birgit Walsh

Alexander: Birgit Walsh var vår bröllopsfotograf. Jag hittade henne vi Sisters in Laws blogg och visste direkt när jag såg hennes bilder att jag vill att hon skulle fota vår dag. Birgit har tagit så mycket vackra bilder och förevigat vår dag på ett så fint sätt. Birgit är väldigt proffsig och framförallt väldigt glad vilket fick mig att slappna av då jag kände mig som mest nervös.

porträtt brudpar bröllop 2020
brudbukett höstbröllop

Blommorna 

Johanna: Alla blommor till bröllopet är skapade av Madeleine Olsson Isacsson på @BloomspourMoi. Jag visste att jag ville ha en ganska spretig bukett men inte för stor. Jag visste också att jag ville blanda torkade blommor med färska blommor. Det jag också visste var att jag inte vill ha klassisk buketter till min brudtärnor, istället ville jag att dom skulle ha blomsterringar att hålla i. Utöver det fick vår florist fria händer att skapa. Efter att hon hade skickat en beskrivning på brudbuketten som gjorde mig alldeles rörd visste jag att hon skulle skapa fantastiska blomsterarrangemang. Vilket hon också gjorde. Blomsterringarna som brudtärnorna höll i hängde vi sedan upp i taket i festlokalen och använde som dekoration. På borden fanns vaser med enklare små buketter.

DSCF5734.jpg
Bröllopsblogg_Bröllopsinspiration26617.jpg
kyrkbröllop

Vigseln

Alexander: Vigseln hölls i Järfälla kyrka. Vår son är döpt i den kyrkan och därför tyckte vi att det kändes fint att också vi skulle vigas i den kyrkan.

Vigseln är något som vi båda minns minst ifrån. Vi båda var så nervösa att stå där inför prästen och säga rätt saker vid rätt tillfälle.
Vi var såklart också väldigt glada och lyckliga att äntligen få stå där framme tillsammans. Men all spänning blandat med glädjen vi hade, gjorde så att vigseln är blurrig för oss båda.

Bröllopsblogg_Bröllopsinspiration26942.jpg
DSCF5823.jpg
Bröllopsblogg_Bröllopsinspiration26724.jpg
DSCF5886.jpg
bröllopsfotograf i stockholm
bröllopsblogg sisters in law

Bröllopstårta efter vigseln

Johanna: Vi ville gärna servera bröllopstårtan till minglet. Men när vi ändrade planera för bröllopet, visste vi inte om vi skulle kunna gör det pga av lite logistikproblem. Vi kontaktade därför Järfälla kyrka för att höra om församlingshemmet var ledigt. Vilket det var. Så direkt efter vigseln hade vi brudskålsmingel och fika med bröllopstårta i Järfälla kyrkas församlingshem. Församlingslokalen var ju dock inte så fin och vi kände att vi inte skulle ha tid eller möjlighet att fixa och ordna denna del av dagen. Som tur var kom vi i kontakt med Karolina Wahlman bröllopskoordinator på Wahlman Weddings som kunde hjälpa oss med att göra i ordning lokalen och sköta all logisk kring denna delen av bröllopet. Karolina var så proffsig och gjorde ett fantastiskt jobb med att förvandla den tråkiga församlingslokalen till en mysig och trevlig plats för brudskål och bröllopsfika . Hon var en stor hjälp och gjorde så att jag och Alexander inte behövde oroar oss och stressa med att fixa saker, istället kunde vi bara njuta av vår bröllopsdag. Till alla er som letar efter en bröllopskoordinator vill jag starkt rekommendera henne.

bröllopsberättelse
CAM26847_websize.jpg

Johanna: Bröllopstårtorna gjordes helt från grunden av min syster. Klassiska tårtbottnar och fyllningen bestod av champangemousse och flädercurd och tårtorna spacklades sedan med smörkräm.

bockholmen

En famiLjär bröllopsmiddag Hos Bockholmen Hav & Restaurang

Johanna: Bockholmen hav och restaurang blev plasten för vår bröllopsmiddag. Att hitta en ny plats för vår bröllops middag stod högst upp på prioritetsslistan efter att vi hade avbokat den första. Vår svägerska Elin tipsade då oss om Bockholmen och deras fina orangeri. Jag och Alexander älskade det direkt efter att ha sett bilderna på deras hemsida. Eftersom vår ursprungliga plan var att ha middag och fest i ett orangeri så blev vi väldigt glada över att hitta detta ställe. Vi bokade bockholmen utan att ha besökt det och vi är så glada över att vi valde den plasten för vår bröllopsmiddag. Det var verkligen den perfekta platsen för vårt bröllop. Servicen var fantastisk och maten var helt underbar. Maten serverades family style, vilket skapade en väldigt familjär och avslappnad stämning precis den känslan vi ville ha på middagen. Kan verkligen rekommendera att servera maten på detta sätt om man vill ha en mer avslappnad känsla på sin middag men inte vill ha buffè.

middag i växthus bröllop
dukning bröllop växthus
dukning bröllop växthus
växthusbröllop
bröllopslek bröllopspresent gästerna

Brudparets bästa minnen från dagen

Johanna + Alexander: First look minns vi båda extra tydligt, i efterhand har vi pratat om att vi båda var fruktansvärt nervösa, inte visste vi att man kunde vara så nervös och pirrig över att träffa någon man känt och levt med i nio år. Men så härlig känsla! Lite som att uppleva känslan inför första dejten igen.

Vi båda älskade också stunden då vi fick sätta oss ner vid middags bordet på bockholmen, vi båda slappande verkligen av då och kunde ta in att vi nu blivit man och fru.

Toastmaster och Toastmadame!! Vi är så glada att Johannas syster och hennes blivande man Joel tackade ja till uppdraget och dom gjorde verkligen så att dagen fulländades och höll koll på OSA-listan, talen och planeringen inför och under bröllopsdagen.

bröllopslekar middag
bröllop i växthus
bröllop i växthus

Tips till andra som planerar bröllop

Johanna: Ta hjälp! Anlita proffs eller fråga släkt och vänner. Man kan inte göra allt själv. Det är så skönt att veta att man har människor runt omkring som fixar och donar så att man slipper stressa och oroa sig över saker på själva bröllopsdagen. Den dagen ska ni som brudpar bara njuta. Våga planera det bröllop som ni vill ha och lyssna inte så mycket på hur andra tycker att att bröllop borde vara. Det är eran dag och ingen annans.

Jag skulle vilja lägga till en sak som jag glömde, jag och min svägerska Elin , startade en bröllops Instagram @surpriseweddings  under bröllopsplaneringen. För vi älskar allt som har med bröllop att göra! Där skriver om vår bröllops planering och lägger upp lite inspiration. Och nu när jag har gift mig så, planerar vi ett överrasknings bröllop åt min syster. Hon och hennes blivande man vet ju såklart att dom ska gifta sig och dom har valt datum själva , men allra annat blir en överraskning.  Om du bara ha lust att skriva någon rad och nämna vår Instagram där det passar i inlägget  , så kulle vi bli jätteglada. 


Vi på Sisters in Law vill i samma veva passa på att tipsa om Johannas och hennes svägerska Elins bröllopsinstagram @surpriseweddings. Där delade de själva med sig mycket om sin bröllopsplanering innan de båda var gifta, men sidan är fortfarande aktiv med inspiration. Så ta en titt där för att inspireras!

Bröllopsfotograf stockholm birgit walsh

Bröllopsfotograf: Birgit Walsh
Brudklänning: Köpt hos Wedding Castle, Märke Whiteone
Kostym: Oscar Jacobson
Herraccessoarer: DAKO
Festlokal: Bockholmen hav och resturang
Florist: Madeleine Olsson Isacsson, @BloomspourMoi
Trycksaker: Gjort själva tillsammans med Josefine (brudens syster)
Hårstylist: Frisörer (sophie och Sanaz) på Salong Notch i Barkarbystaden.
Videograf: Marina Segerbrant @moon_motion_films