Bakom Kulisserna Hos Två Bloggande Bröllopsfotografer

Förutom att vi på redaktionen bloggar om bröllop varje dag, så har vi även två fantastiskt duktiga kvinnor som har sina privata bloggar här hos oss på Sisters in Law. Det är Matilda Audas Björkholm och Amanda Freskgård, som tar med dig bakom kulisserna i bröllopsvärlden. Båda jobbar som bröllopsfotografer och finns i olika delar av landet. Med sin unika insikt i vad som ligger bakom en lyckad fotografering bloggar de om sin vardag, sina uppdrag och ger tips till dig som ska gifta dig och till dig som funderar på att bli fotograf.

Idag delar vi med oss av några av våra favoritinlägg från deras bloggar, och passar på att presentera dem för dig lite närmare!


Bloggare + bröllopsfotograf

MATILDAS TILLVARO - fotograf och kreatör

Matilda Audas Björkholm arbetar som fotograf baserad i Umeå. Hon söker det vardagsvackra i det mesta och väljer alla gånger känsla i en bild framom perfektion. Här får ni följa delar av det som är hennes vardag som fotograf och kreatör. Välkomna till hennes tillvaro!
Instagram: @matildastillvaro
Hemsida: www.matildastillvaro.se
Besök bloggen här!

brudbutett+inspiration+fotograf+umeå+matildastillvaro-20928.jpg

Matildas favoritbuketter från bröllopssommaren 2019

I det här inlägget tipsar Matilda om sina brudbukettsfavoriter från säsongen som varit. “Jag är en sucker för blommor och tycker alltid att det är roligt att se vad brudparet har valt för blommor”, säger Matilda. Som fotograf har hon sett många olika alternativ och inlägget summerar trenderna spot on! Läs hela inlägget här.

matildas+tillvaro+vintage+bröllop-3874.jpg

Matilda plåtar vintage bröllopsklänningar från Elsa Billgren

Matilda berättar med bilder om hur hon som ny i bröllopsbranschen ordnade en stylad fotografering med ljuvliga vintage bröllopsklänningar från Elsa Billgren. Vi älskar att fler och fler blivande brudar väljer att gå vintage, det finns så mycket att välja mellan på den marknaden idag och med enkla medel kan en återanvänd klänning justeras för att passa dig perfekt. Inspireras av Matildas inlägg här!


fotograf + bloggare + amanda freskgård

AMANDA FRESKGÅRD - Bröllopsfotograf i Östersund

Amanda Freskgård jobbar som fotograf i Östersund, med inriktning mot bröllop och gravid. Hennes fotograf-hjärta älskar gapskratt, innerliga blickar, mysiga skogar, hårda kramar, kvällsljus och allt som känns. Hon är en frukost-tokig, crazy cat lady som skrattar åt ordvitsar, samlar på växter och knäppa krukor, tycker om att loppis-fynda, vandra i skogen och dra med sin man på roadtrips. På hennes blogg här på Sister sin Law delar hon med mig av dessa två världar!
Instagram: @fotografamandafreskgard
Hemsida: www.amandafreskgard.com
Besök bloggen här!

bröllopsförberedelser_östersund.jpeg

Amandas tips för förberedelser på bröllopsdagen

I det här inlägget delar Amanda med sig av sina bästa tips för att fotograferingen av förberedelserna på bröllopsdagen ska gå så smidigt som möjligt. “Förberedelserna är verkligen en av mina favoritmoment på bröllopsdagen. Den pirriga stämningen och känslorna som verkligen hänger i luften!” säger Amanda. Läs hennes tips här så att du är förberedd när den stora dagen kommer!

brollop + konfettikanoner

Måste man kasta ris på brudparet?

Nej, det måste man inte. Amanda tipsar om saker att kasta på brudparet istället för ris, som länge varit det traditionella valet. Att det nu börjar komma in nya sätt är ju bra på alla sätt och vis; mer personligt, roligare bilder och bättre för miljön och djuren. Amanda listar flera spännande alternativ som dessutom ser häftigt ut på bild, du hittar hela listan här!


Arbetar du inom bröllopsbranschen och vill ha din egen blogg på Sisters in Law? Visa ditt intresse genom att skriva till info@sistersinlaw.se.