Majbröllop på Vingård i Toscana: Susanna + Rasmus

Paret Susanna och Rasmus anordnade ett vackert Majbröllop på en vingård i Toscana den 18 maj 2019. Till sin hjälp anlitade de den svenska bröllopskoordinatorn Linda Jostler, som har sin bas i Toscana. Linda ordnade så att Susanna och Rasmus fick sitt drömbröllop på en plats där alla deras gäster kunde spendera en lång helg tillsammans för att fira brudparets beslut att spendera hela livet tillsammans. Bröllopsfotografen Malin Lindner var på plats för att föreviga deras helg, och vi ska först få ta en titt på dagen innan bröllopet för att sedan få njuta av ännu fler ögonblick och Toscanavyer på själva bröllopsdagen. Vi lämnar över ordet till bruden Susanna som berättar mer om dagen nedan.

Bröllop i Toscana-1000.jpg

Så träffades brudparet

Susanna: Jag och Rasmus träffades första gången sommarn -09 på vårt allra första sommarjobb. Jag fastnade snabbt för hans fina leende och förstod lika snabbt att det är något speciellt med den killen. Det tog ändå sin lilla tid innan vänskap övergick till kärlek men plötsligt sa det bara Pang! Att han sen några år senare skulle gå ner på knä på den mest fantastiska takterass mitt i Madrid och fria är som taget direkt ur en film och kan än idag röra mig till tårar av att tänka på. Det var helt drömmigt!

Bröllop i Toscana-1011.jpg

Platsen för bröllopet

Susanna: Vi drömde länge om ett bröllop utanför Sveriges gränser men önskade samtidigt att det inte skulle vara allt för långt bort utan att nära och kära skulle kunna vara med när vi blev man och fru. Det var viktigt att vi och alla gäster skulle kunna bo och umgås tillsammans hela helgen och när vi då fick olika förslag på platser av Linda föll vi snabbt för en helt fantastisk vingård mitt i Toscana i Italien som hade allt vi ville och lite till! Den låg uppe på en höjd och hade en magisk utsikt som man inte kunde få nog av. Maten var lika magisk och även personalen som hela tiden såg till att allt funkade. Vi fick en helt underbar helg tillsammans och vi kommer absolut åka tillbaka!

Bröllop i Toscana-1004.jpg
Bröllop i Toscana-1006.jpg

Tema & Inspiration till bröllopet

Susanna: Vi hade egentligen inget tema, mer än att allt skulle kännas typiskt ''oss''. Vi hade ständigt i åtanke att alla beslut skulle tas utifrån hur det speglade oss själva. Så när vår underbara bröllopskoordinator Linda Jostler kom med förslaget att vi t.ex skulle ha en prosecco bil under aperitiffen var det självklart när vi båda två gärna njuter av bubbel så fort chansen ges, haha! Och egentligen så var det Linda som blev vår största inspiration då hon är full med idéer och tankar som gjorde att allt blev precis som vi önskade och som var typiskt oss.

Bröllop i Toscana-1010.jpg
Bröllop i Toscana-1035.jpg
Bröllop i Toscana-1023.jpg
Bröllop i Toscana-1042.jpg
Bro%CC%88llop+i+Toscana-1054.jpg
Bröllop i Toscana-1069.jpg
First look toscana
First look bröllop utomhus

Bästa minnet från bröllopsdagen

Susanna: Mitt absolut bästa minne från helgen är när jag äntligen får se Rasmus för första gången på vår bröllopsdag under vår First look. Hans leende lugnade mig direkt och all nervositet försvann ganska så direkt! Han var så otroligt fin och jag kommer ihåg att jag knappt kunde vänta en sekund till på att äntligen få bli hans fru! Och också när vi alla satt oss till bords för att börja bröllopsmiddagen och jag bara satt där och kollade på alla, alla nära och kära som var där för vår skull. Det var så fint och en riktigt ''nyp mig i armen'' känsla! 

Rasmus: Jag delar exakt samma ögonblick som Susanna. Att även få se henne i en bröllopsklänning för första gången har jag tidigare bara drömt om. Hon var vackrare i verkligheten än i mina drömmar. Det är ett minne jag aldrig kommer att glömma!

first look bröllop

Vigseln

Susanna: Vigseln ägde rum i vingårdens trädgård under en blomsterbåge som också var fylld med samma blommor jag hade i min bukett. Där kunde jag och Rasmus blicka ut över tusentals vinrankor och samtidigt ha alla våra nära och kära strax bakom oss, en helt magisk stund! Att vi också hade en kille som heter Allesandro som spelade piano och en tjej som heter Sofia som sjöng under hela vigseln höjde stämningen ännu mer!

Bröllop i Toscana-1083.jpg
Bröllop i Toscana-1088.jpg
Bröllop i Toscana-1096.jpg
Bröllop i Toscana-1100.jpg
Bröllop i Toscana-1101.jpg
Bröllop i Toscana-1105.jpg
Bröllop i Toscana-1116.jpg
Bröllop i Toscana-1129.jpg

Val av klädsel

Susanna: Jag började nästan i samma sekund som Rasmus friade att kolla på klänning och hade en tanke om hur jag ville att den skulle se ut. Jag ville att den skulle vara enkel men med spets och långt släp. Det tog ett tag att hitta den perfekta klänningen och jag besökte flera butiker men tillslut hittade jag den på Ivory And Grace i Göteborg. 

Rasmus hade också tidigt en tanke om hur han ville vara klädd och valde kostym i lite ljusare blå med väst och kravatt från Tiger of Sweden.

Bröllop i Toscana-1119.jpg

Blommorna

Susanna: Att bestämma blommor var nästan det som var enklast, konstigt nog då det finns så mycket fint att välja på men jag visste tidigt hur jag ville att min och mina tärnors buketter skulle se ut och även alla andra blommor så som till dukning och annan dekoration. Det blev vita blommor som rosor och ranunkel blandat med oliv och eucalyptus kvistar för att det skulle vara stilrent blandat med det enkla och passa till både min klänning och mina tärnors klänningar.

Bröllop i Toscana-1121.jpg

Om fotografen Malin Lindner

Det var tack vare Linda som vi kom i kontakt med Malin Lindner som fotade hela vår bröllopshelg. Hon var verkligen super bra på att fånga allt på bild som hände under hela helgen trots att hon ständigt höll sig i ''bakgrunden'' och man märkte knappt att hon var där! Vi kan kolla på hennes bilder och tänka '' Hur och när fick hon till det här?!'' Hon var även jätte bra på att få mig och Rasmus att koppla av lite framför kameran genom sina roliga och bra tips! Det gjorde att hon fångade oss på bild med alla möjliga uttryck och känslor. Vi är verkligen så glada att vi har hennes magiska bilder att titta på och minnas hela helgen.

Bröllop i Toscana-1136.jpg
Bröllop i Toscana-1133.jpg
Bröllop i Toscana-1135.jpg
bordsplacering bröllop
Bröllop i Toscana-1134.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

  • Gör det till Ert bröllop och sätt eran egna touch på det hela! 

  • Ta hjälp av familj/vänner eller ev en bröllopskoordinator om det blir för mycket av något. Det är stort att planera sitt bröllop men det ska fortfarande vara kul och inte bli ett ''jobbigt projekt''.

  • NJUT! När den stora dagen är kommen så glöm inte att njuta och vara i nuet!

Bröllop i Toscana-1162.jpg

Om bröllopskoordinatorn Linda Jostler

Vi är så glada och tacksamma över att vi kom i kontakt med Linda Jostler som jobbar som bröllopskoordinator i Toscana, hon la ner hela sin själ i vårt bröllop från dag ett till självaste bröllopshelgen och gjorde allt för att det skulle bli precis som vi önskade, från små tips och guida oss genom all planering till att finnas på plats under hela helgen så jag och Rasmus bara kunde njuta och umgås med nära och kära på vingården. Utan hennes hjälp hade vi bara kunnat drömma om ett sådant här magiskt bröllop! Vi kan verkligen rekommendera att ta kontakt med Linda om man funderar på ett bröllop i Toscana, hon kommer verkligen göra ALLT för att ni ska få ert drömbröllop!

Fotograf: Malin Lindner
Bröllopskoordinator: Linda Jostler
Brudklänning: Ivory and Grace, modell Flowery Maja.
Kostym: Tiger of Sweden