Höst

svamp.jpg

För en vecka sen kom jag tillbaka till Umeå efter en hel fantastisk sommar i Visby. Höstvibbarna kom direkt, inte för att vädret varit ovanligt dåligt utan för att hösten ofta inneburit en resa tillbaka någonstans, förut när jag pluggade ädelstensteknik var det Lannavaara och nu är det Umeå.

Fick en höstförkylning direkt när jag kom tillbaka, nu börjar jag äntligen känna mig relativt pigg och fräsch så jag hoppas jag hinner komma ikapp med massa arbete denna vecka. Jag har två riktigt roliga helger framför mig, nu i helgen åker jag och två tjejkompisar till Hemavan på en liten tur. Vi hoppas att vädret blir någorlunda så vi kan vandra lite, förhoppningsvis hitta någon bergkristall och lite kantareller och sen bara andas den friska fjälluften. Helgen därpå åker jag till Oslo för att möta upp två andra tjejkompisar, vi ska hyra en bil och åka och leta sten, förhoppningsvis både smaragd och ametist. Ser så himla mycket fram emot detta men försöker hålla förväntningarna låga så jag inte blir allt för besviken över dåligt väder eller dålig stenlycka. I vilket fall ska det bli så skönt med två minisemestrar, känns välbehövligt.

Nu i helgen som gick passade jag på att vila i princip hela lördagen (tog en liten runda och plockade vinbär och hallon) för att bli frisk och söndagen spenderades i svampskogen med min sambo och hans pappa. På bilden ser ni vår skörd, svart trumpetsvamp, kantareller, en karl johan och rödgul trumpetsvamp - jag var såå nöjd! När vi kom hem lagade vi en risotto på lite av svampen och till efterrätt en vitchokladkladdkaka med vinbär som jag bakat. En av de sakerna jag älskar med hösten är att det finns så mycket ätbart i naturen.

Nu ska jag iväg till verkstaden och tillverka så mycket smycken jag bara hinner för att senare i eftermiddag gå och klippa mig. Allt sommarslitet hår ska av!

Ha en fin dag, kram / Malin

Malin IvarssonComment