En helg i fjällen

hemavan5.jpg

I helgen åkte jag och två tjejkompisar till Hemavan för att bara ta det lugnt och vara i naturen! I fredags morse blev jag upphämtad med bil, vi åkte först till Lycksele där vi tog en liten förmiddagsfika, därefter vidare till Storuman där vi handlade och sedan till Hemavan. Bilturen tog ca 5h. Väl i Hemavan hade vi problem att hitta vår stuga då adressen var så ny att den inte fanns med på google maps, haha. Efter några samtal hittade vi dock tack och lov stugan! Därefter gav vi oss ut på lite kantarelljakt, vi hittade en del så på kvällen lagade vi kantarellrisotto. Vi åkte även till Ruttjebäcken vilket är en fors som går mellan fint formade stenar.

Guldbollen i Hemavan.

Guldbollen i Hemavan.

hemavan99.jpg
Ruttjebäcken

Ruttjebäcken

Ruttjebäcken

Ruttjebäcken

Ruttjebäcken, Hur vackra former kan naturen skapa?

Ruttjebäcken, Hur vackra former kan naturen skapa?

Dag två skulle vi bege oss till Norge för att leta bergkristall. Vi kom fram till platsen och började gå, efter 1h gång kommer en bäck med alldeles för mycket vatten för att kunna ta sig över på ett bra sätt. Tydligen var det ovanligt mycket vatten just då. Jag var sjukt besviken och började gå runt och leta efter bättre vägar, hittade ingen bättre väg men helt plötsligt dyker massor med kantareller upp, så jag kände att naturen försökte kompensera mig, haha! Efter att vi plockat alla kantareller så åkte vi vidare och gick en sväng och tittade på några vattenfall. På vägen tillbaka till stugan så åkte vi förbi Tärna vilt och köpte torkat renkött till våra män hemma i Umeå. På kvällen åt jag hamburgare från Fjälls Kitchen (hur bra namn?) och sen spelade vi kort typ heeela kvällen och åt brieost. Så mysigt!

På en sjukt obehaglig bro i Hattfjelldal.

På en sjukt obehaglig bro i Hattfjelldal.

Hattfjelldal

Hattfjelldal

Hattfjelldal

Hattfjelldal

Hattfjelldal

Hattfjelldal

Sista dagen skyndade vi oss ut i skogen för att leta ännu mer kantareller. Vi hade nog fått lite kantarellvansinne efter alla fynd! Sen började vi resan tillbaka till Umeå. När jag kom hem hade Pontus tvättat och lagat mat, vilken dröm!

Förutom att vädret sög, det regnade och haglade konstant, och att vi inte kom fram till bergkristallerna så var resan härlig. Så skönt att komma ut i naturen och dessutom nu när fjället är som vackrast.

Nästa helg åker jag till Norge med två andra tjejkompisar och letar sten! Då hoppas jag verkligen på några fina fynd. Smaragd och ametist hoppas vi på!

Hoppas ni haft en fin helg, kram / Malin

Malin IvarssonComment