Vigsel eller förlovning 2020?

Foto: Neasfotografi

Foto: Neasfotografi

Nästa år är det som vi alla vet 2020! Människan verkar gilla datum som ser bra ut, så nästa år ser därför ut att bli ett riktigt höjdarår för bröllop och förlovning! Jag har redan fått in flera beställningar på vigsel- och förlovningsringar till människor som gifter/förlovar sig just nästa år. Därför tänkte jag att detta inlägg skulle handla om lite hur ni ska tänka och framförallt om hur långt i förväg ni ska beställa era ringar.

IvarssonMalin-84.jpg

Ringen är ett viktigt val, den ska du ha på dig varje dag under en lång tid (även om jag är för att man får byta med jämna mellanrum). Den första frågan du måste ställa dig är vilken typ av ring du vill ha, jag tycker i detta fall att det är bäst att scrolla runt på Instagram eller Pinterest och spara ner alla ringar du fastnar för. Efter att du samlat ihop ett litet album så titta igenom dem, ser du något mönster? Oftast ser man då ganska exakt vad det är man gillar mest.

När du vet ungefär vad du vill ha så tycker jag du kan visa/skicka bilder på ringarna för en guldsmed och fråga om det är möjligt att tillverka något liknande och just hur lång tid det skulle ta. Finns din drömring på guldfynd kanske det bara tar någon vecka att få fram. Men ska ringen tillverkas för hand och en unik sten ska hittas så kan det ta väldigt lång tid. Mina leveranstider är oftast 6-10veckor. Men då och då kommer beställningar på väldigt unika ringar där kunden vet exakt vilken sten hen vill ha och då kan det ta tid. Jag har en beställning som jag hållit på med sedan början på detta år och det är just för att jakten på rätt sten kan dra ut på tiden, nu har vi äntligen hittat en sten i rätt färg som håller på att slipas om så den även får rätt form. Så det kan ta uppemot 6månader till 1år om man har specifika krav. Detta gäller dock oftast bara färgstenar och inte diamanter, diamanter brukar gå väldigt fort att få tag i.

Jag rekommenderar att man beställer ringar minst 3månader i förtid till bröllop så man hinner se till att allt är rätt; storlek, gravyr osv. Ska du däremot överraska med ett frieri kan du få låna en fejkring att ställa frågan med, så då behöver du inte ha så god framförhållning.

Kram / Malin