Att kombinera jobb & semester

DSC_0207 (2).JPG

I år är min första sommar som 100% egenföretagare. Förra året pluggade jag fortfarande och hade “sommarlov” från skolan men hade som sommarjobb att bara jobba med mitt eget! Jag älskar det. Flera av er har frågat om jag ska ha någon semester i sommar, men svaret är nej.

Varför inte? Jo, dels så är sommaren högsäsong för vigsel- och förlovningsringar, jag har mer beställningar än någonsin (så lycklig), så känns inte som rätt läge att ta ledigt. Sen så är jag inte van att ha semester, jag har inte haft en ledig sommar sen jag var 16år (Jag är 25år nu). Men framförallt så älskar jag mitt jobb, inte alla delar såklart, men de flesta! Jag vet inte om jag hade kunnat hålla mig borta från verkstaden en hel sommar, haha.

En av de bästa sakerna med att vara egenföretagare är att jag kan schemalägga mina dagar precis som jag vill. Det gör att det ändå känns som jag har semester, då jag planerar mina dagar väl och hinner mycket. Jag börjar alltid dagen med att gå upp relativt tidigt oftast kring kl. 7.00, men någon dag har jag till och med gått upp vid 5.00 för att hinna (jag är en morgonmänniska och inte en kvällsmänniska), jag börjar då med att svara på mail i någon timme, betala fakturor och lite sånt. Därefter går jag till verkstaden och jobbar där tills mamma kommer och hämtar mig och säger att frukosten är serverad, världens bästa lyx! Efter frukosten går jag ner till verkstaden igen och jobbar. Oftast blir någon beställning klar som jag då fotar, packar ihop och sen går och postar! Jag jobbar då till lunch och efter det har jag semestertid! En lunchdejt, en utflykt, en tur till stranden.. det kan bli lite vad som helst! På kvällen ser jag till att uppdatera Instagram och eventuellt svara på resten av mailen. Tycker detta fungerar så bra, man får ut så mycket av dagen!

I höst ska jag eventuellt ta lite mer “riktig” semester, kanske en stenletarresa med några vänner och någon utomlandstripp med min sambo.

Nu ska jag till verkstaden och jobba lite, sen får vi se vad dagen bjuder på! Hoppas ni får en fin dag!

Kram / Malin