Anti blue light

De flesta av oss vet att för mycket mobilanvändande kan leda till besvär med nacken, värk i tummarna, huvudvärk, yrsel, trötthet i ögonen osv. Men vad många inte tänker på är att det även påverkar huden negativt. Det blåa ljuset som kallas för HEV (high energy visible light) som mobilen, Ipaden, datorskärmen och även TV:n avger når djupare ner i huden än vad t.o.m. UV-strålar gör. Det når ända ner till underhuden och stimulerar produktionen av fria radikaler, vilka bl.a. bryter ner hudens kollagen och elastin. Detta innebär att huden förlorar sin spänst och åldras i förtid. Som tur är har utvecklingen av hudvård börjat komma ikapp vår moderna livsstil och det börjar komma fler och fler produkter som skyddar huden mot HEV. Här kommer tips på några ekologiska produkter!

5.png

3 in 1 Facial Oil är en ansiktsolja med exotiska vegetabiliska oljor och ett filter av en kraftfull antioxidant utvunnen ur tagetesblomman som skyddar mot skärmstrålningens blå ljus från mobiler, datorer och TV. Passar för alla hudtyper, men är särskilt bra för torr, trött eller stressad hud i alla åldrar.

3.jpeg

i+m - HYDRO PERFORM - Aqua Boost Aloe Vera Hyaluron

i+m Hydro Perform Aqua Boost Aloe Vera Hyaluron är ett intensivt återfuktande serum med anti-blue light effekt. Aqua Boost innehåller oljor och aktiva ingredienser som ger en uppfriskande effekt. Aloe vera och hyaluron ger huden ett fukttillskott och papayaextrakt tillsammans med granatäpplefröolja och e-vitmain har en vitaliserande effekt och stärker huden mot miljöpåverkan. Summer Lilac Extract (buddelejaextrakt) har "Anti Blue Light Effect" som skyddar huden mot skador som orsakas av blått skärmljus.

2.png

i+m - HYDRO PERFORM - Moisturizing Cream Rich Aloe Vera Shea

Hydro-Perform Moisturizing Cream Rich Aloe Vera Shea är en näringsrik dag- och nattkräm för torr hy. Krämen innehåller Summer Lilac Extract som skyddar huden mot skador som orsakas av blått skärmljus.

Linda JönssonComment