Torr vinterhy

Inlägget innehåller annonslänkar

Nu är vintern och kylan här och det kalla vädret sätter sina spår snabbt på huden. Den blir torr, trött och glåmig och därför är det extra viktigt att verkligen ta hand om huden just nu! A och O är att alltid rengöra sin hy noggrant och att aldrig gå och lägga sig med smink. Använd en bra makeupremover som även är skonsam mot hyn, som t.ex. Estelle Thild BioCleanse Silky Soft Cleansing Milk.

9f0c2a697ae555cbdd11f2f92800c631ff908c72.jpg

I samband med rengöringen så är det mycket bra att använda sig av någon produkt som ökar cirkulationen och samtidigt får bort gammal död hud, på ett skonsamt sätt. Ett bra alternativ är en Konjac sponge som är en rengöringssvamp tillverkad av Konnyaku-växten och därmed gjord av 100% naturligt material som både är snällt mot huden och miljön. Det finns många olika varianter att välja mellan, så välj den som överensstämmer med din hy. Arbeta i cirkelrörelser inifrån ansiktet och ut. Älskar denna produkt!

maria-akerberg-papaya-peeling-30ml-1984-113-0030_1.jpg

Ca 2-3 ggr i veckan så krävs det en djupgående peeling. Min favoritpeeling är denna enzympeeling från Maria Åkerberg. Den är väldigt snäll mot huden och passar känslig och torr hy väldigt bra. Jag har själv extremt känslig hy och denna är hur skön som helst. Den ska appliceras på torr hy men om man är extra känslig eller har partier i ansiktet som är känsliga så läggs den på på fuktad hy. De små kornen löses nämligen upp i kontakt med vatten och ger då en skonsammare peeling. Den är även jättebra som mask, så det jag brukar göra är att ta på den på torr hy och låta den sitta i ca 20 min innan jag börjar peela. Att den dessutom doftar exotiskt och underbart är ju bara ett stort plus!

Efter att man peelat och fått bort död hud så är det jätteviktigt att återfukta! En ansiktsmask är mycket bra att lägga efter att man peelat och annars är det bra med t.ex. ett serum som tränger djupare ner i huden än en ansiktskräm gör. Det viktigaste är att alltid använda produkter för ens egen hudtyp annars får man inte den effekt och resultat som man önskar. Nu på vintern kan man behöva byta ut sina krämer mot fetare. Nedan ser du tips på en bra ansiktsmask som ger mycket fukt samt en ansiktskräm som hjälper en torr vinterhy på djupet!

Pst, passa på att shoppa din hudvård idag då det är riktigt fina priser!

Linda JönssonComment