10 år som makeupartist och egenföretagare

I oktober för 10 år sedan gick jag ut min utbildning till makeupartist på Makeupstudion i Malmö. Det känns så overkligt att det gått 10 år sedan den dagen och oj vad mycket som hänt sedan dess! Såklart har det hänt mycket med mitt företag, men den största skillnaden är min egen personliga utveckling.

I ett par blogginlägg framöver kommer jag att berätta om min resa till där jag är idag.

Inlägg 1
Jag minns så väl när jag fick mitt diplom och mina betyg. Jag gick ut med toppbetyg och min lärare sa till mig att om hon kunde gett mig ännu högre betyg så skulle hon gjort det. Detta var en enorm revansch för mig! Jag hade det ganska tufft under min utbildning då jag från början inte ansågs vara duktig nog för att få komma ut på praktik men jag kämpade på och det slutade med att jag var makeupansvarig för oss elever, för ett stort event för skolans räkning. Man ska aldrig ge upp oavsett hur svårt och motigt det än är! Och när jag stod på avslutningsdagen med betyget i min hand och med min lärares ord klingande i öronen så kan ni ju bara ana hur glad jag var.

Bilderna från mitt slutprov. Haha, får mig ett gott skratt när jag tittar på dem nu! Vi hade fyra teman; brudmakeup, fantasimakeup, kvällsmakeup och trendmakeup och jag kommer ihåg hur mycket tid jag lade ner på att tänka ut, införskaffa material och tillverka saker. Vi fick starta typ kl 04.00 på morgonen för att hinna med att sminka alla våra 4 modeller.

Makeupstudion som jag gick på är en av landets ledande makeupskolor och enligt mig den bästa skola man kan gå på. Utbildningen gav mig en stabil grund som makeupartist och de är väldigt noga med att prata om hur tufft det verkligen är att jobba som makeupartist och att det inte är något glamoröst yrke som tyvärr många tror.

Linda JönssonComment