Septemberbröllop i Toscana: Niklas och Natalie

Niklas och Natalie gifte sig den 8 september 2018 och anordnade ett destinationsbröllop i Toscana, Italien. Att anordna bröllop utomlands är inte alltid så lätt, och därför tog de hjälp av den svenska bröllopskoordinatorn Linda Jostler som med sin expertis och kontakter gav brudparet det bröllop de drömt om. Vi lämnar över orden till brudgummen Niklas som berättar om sitt och Natalies vackra septemberbröllop i Toscana.

Linda Jostler

Hur träffades ni?

Niklas: Vi är båda ifrån Västerås och har umgåtts i samma umgängeskrets sedan vi var 17-18 år gamla. Energin och nyfikenheten har alltid funnits där men för att vi skulle ta modet till oss att dejta krävdes det att vi båda flyttade till Stockholm för respektive studier. Västeråsgänget höll ihop och bjöd in nya och gamla vänner för regelbundna drinkkvällar - först då utvecklades vår relation till något större.

Vi hade länge gått i tankarna att vi ville gifta oss och förlovningen oss emellan skedde i hemmet. Den officiella förlovningen arrangerade vi i Västerås tillsammans med vår gemensamma familj som vi lurade dit utan att de anade någonting!

Linda Jostler

Inspiration & tema

Niklas: Då vi planerade vårt bröllop i väldigt god tid (runt två års planering) så har det gett oss gott om tid att inspireras av olika säsonger och olika typer av källor. Vi har läst bröllopstidningar, följt Pinterest, läst bloggar och lyssnat på poddar (Bröllopspodden rekommenderas). Vi önskade oss ett bröllop med inslag av gröna växter och natur. Vårt tema för bröllopet var att vi ville ha ett rustikt bröllop som skulle passa in i det omgivande vinodlarlandskapet, vi valde naturliga färger i grönt och brunt som vi bröt av med gammelrosa.

Linda Jostler

Klädsel

Niklas:Natalie letade klänning ganska länge och gick i flera butiker men valde sedan en romantisk och lite bohemisk klänning från By Malina. Den var i broderat tyg med v-ringning både fram och bak och klänningen hade ett litet släp. Natalie tyckte att klänningen återspeglade både hennes personlighet men även vårt tema på ett fin sätt.

Vi hade redan från början en klar bild av att min kostym skulle vara blå. Den blå nyansen varierade inledningsvis men efter att ha gått till flera skräddare och butiker hittade vi den perfekta kostymen hos BOSS på Biblioteksgatan. Tärnor och marskalkar matchade brudparet i färg och detaljer.

Linda Jostler
Linda Jostler
Linda Jostler
Linda Jostler

Blommorna

Vi ville att brudbuketten skulle vara vild och yvig, likt en ängsbukett, i rosa, vita och gröna toner. Kransar, corsage, bröllopsbåge och bordsdekorationer skulle alla bestå i grunden av säsongens gröna växter, bland annat olivkvistar och eukalyptus. Dessa kunde sedan kompletteras med inslag av vita eller rosa blommor.

Linda Jostler

Styling och accessoarer

Niklas: Accessoarernas färg valdes för att förstärka vårt tema. Natalie visste redan tidigt att hon ville ha en avslappnad frisyr och en krans med gröna blad och små blommor. Sminket ville hon skulle vara naturligt med lätt rosaröda läppar.

Min kostym kompletterades med ett par bruna skor och matchande bälte, blå strumpor och en gammelrosa, egenknuten fluga. Till det så kom en corsage som matchade brudbuketten och ett par guldfärgade manschettknappar i form av Millennium Falcon.

Linda Jostler
Linda Jostler

Platsen

Niklas:Natalies mamma har sitt ursprung i Italien och Toscana är vårt absoluta favoritställe när vi åker på semester. Därför såg vi det som en fantastisk möjlighet att ta med oss hela vår familj till "vår" vingård och dela med oss av det. Platsens atmosfär och läge är väldigt svårt att beskriva i ord men det är väldigt enkelt att må bra, finna lugn och ha en fantastisk tid.

När vi insett att vi ville gifta oss i Italien tog vi kontakt med ett flertal bröllopskoordinatorer för att få hjälp med planeringen. Valet föll på Linda Jostler då vi snabbt fick tycke för henne och de förslag av platser som hon gav oss. För att säkerställa att platsen var perfekt så åkte vi ner året innan vigseln och spenderade en vecka på vingården.

Linda Jostler

Vigseln

Vi var lite oroliga inför dagen då vi valde att prova något nytt och valde ha vigseln längs med åsens rygg, mellan vinrankorna, vilket vingården inte provat tidigare. Det gick emellertid bra både med väder och att få in trästolar, piano till musikern och podium. Till det kom vår fina bröllopsbåge som på ett fint sätt ramade in oss och gav oss en viss, välbehövlig, skugga.

Vigseln bestod av en ceremoni och flera för oss viktiga låtar som speglar vår relation. De framfördes dels av en vän men också av en lokal duo som vi fått kontakt med genom Linda. En av våra tärnor läste upp en väldigt fin dikt som inte lämnade ett öga torrt. Tack vare vår bröllopskoordinator och våra två toastmadames flöt vår bröllopsdag på så himla bra, vi kunde slappna av och bara njuta av stunden tillsammans.

Linda Jostler
IMG_1873.jpg
Linda Jostler
Linda Jostler
Linda Jostler
7R208227.jpg
Linda Jostler
Linda Jostler
7R208163.jpg
Linda Jostler
Linda Jostler
Linda Jostler
Linda Jostler
Linda Jostler

Bästa minnet från dagen

Niklas: Jag kommer för alltid att ha med mig vår "first look". Det var ett väldigt laddat ögonblick för mig att få vänta in min brud vid vingårdens utsiktsplats. Att få möjligheten att se varandra redan innan ceremonin vill jag varmt rekommendera då man får möjligheten att kramas, växla ett par ord och dela ett par (glädje)tårar innan det drar igång på riktigt.

Linda Jostler
Linda Jostler

Om fotografen Alessandro Chiarini

Vi ville väldigt gärna ha lokala fotografer vilket vår bröllopskoordinator kunde hjälpa oss med. Vi fick ett flertal rekommendationer vilket var bra då vi kunde välja just den som kändes bra för oss. Då vi inte hade möjlighet att träffas inför bröllopet så var vi väldigt beroende av de bilder och fotografier som respektive fotograf publicerat på sin hemsida och sociala medier. Vi föll ganska snabbt för Alessandro Chiarini, då fotografierna på hemsidan speglade precis den känslan som vi ville förmedla från vår dag. För att göra en bra känsla bättre så erbjöd denna fotograf att ta med sig en assistent vilket vi såg som ett stort plus. Fler bilder och därmed en ökad trygghet för oss att inget skulle missas!

Linda Jostler
Linda Jostler

Tips till andra som planerar bröllop

  • Se till att börja i tid, var organiserade när ni planerar och använd den kunskap som redan finns där ute.Läs tidningar, bloggar, gå på mässor, eller lyssna på poddar - hur ni tar till er nya idéer eller tankar är inte så viktigt men det kan vara skönt att få se andra perspektiv och det är väldigt viktigt att ni båda bidrar till er stora dag!

  • Våga tänka om - tänk nytt och känn efter vad just ni vill göra. Vi valde bland annat att ha tårtan direkt efter vigseln vilket var en succé!
    Om ni ska välja mellan first look, fotografering efter ceremonin och golden hour - välj ALLA! :D Alla dessa tillfällen är unika och ger er både fantastiska bilder och en liten stund för er själva.

  • Ha ett tredagarsbröllop! Utöver nästkommande punkt (och själva giftermålet) så är detta det släktingar och vänner uppskattar mest! Att kunna spendera flera dagar tillsammans med gästerna och bara fokusera på positiva känslor är något som inte händer speciellt många gånger i livet, att det dessutom ger alla möjligheten att lära känna varandra bättre är såklart fint. Er bröllopsdag kommer passera så fort, varje chans att förlänga den uppmuntras!

  • Vi måste så klart säga att vi är så himla lyckliga över att vi valde att gifta oss utomlands - om ni har möjlighet att göra det så kör bara! Är ni oroliga för hur ni ska få ihop det så gör som vi gjorde och ta hjälp av en professionell bröllopskoordinator.

Linda Jostler

Fotograf: Alessandro Chiarini
Bröllopskoordinator: Linda Jostler
Plats för vigsel: Toscana, Italien
Festlokal: Vingård i hjärtat av Chianti (Toscana)
Brudklänning: By Malina
Kostym: Hugo Boss
Trycksaker: Vistaprint