Experttips Från Bröllopsleverantörer

Den 16 februari anordnar vi på Sisters in Law en intim bröllopsbrunch ihop med Elite Hotel Mimer i Umeå. Inför denna lördagen har vi ställt några frågor till de leverantörer som kommer att vara på plats under dagen, som en liten uppvärmning på den paneldiskussion som vi kommer att hålla i tillsammans med dessa aktörer. Där har ni som besökare chansen att ställa alla de frågor som ni funderar över. Till exempel; Vilka blommor är i säsong i juni? Hur går det till att få sin brudklänning uppsydd från grunden? Men redan nu delar aktörerna som sagt med sig av sin expertis.

Vi ses på Elite Hotel Mimer i Umeå den 16 februari för att få ta del av ännu mer kunskap från dem alla!

Biljetter till denna dag finns att köpa här: Bröllopsbrunch med Sisters in Law @ Elite Hotel Mimer.

Program

12.00–12.15 Välkomna, Mimersalen
12.15–12.45 Föreläsning med Sisters in Law, Mimersalen
12.45–13.00 Mingel och möten med våra bröllopsvänner, trapphuset och lobbyn
13.00–14.00 Brunch, restaurang Artonnittiosju
14.00–15.00 Panelsamtal med Umeås främsta bröllopsaktörer, Mimersalen
15.00–16.00 Mingel och möten med våra bröllopsvänner, trapphuset, lobbyn och hotellsviter

I biljetten ingår hela bröllopsbrunchprogrammet och ett glas alkoholfritt bubbel till minglet.


MATILDA AUDAS BJÖRKHOLM - fotograf

Umeåfotograf Matilda

Vad ser du för trender 2019 inom ditt område som bröllopsfotograf?
Sättet hur bröllop fotograferas på ändras inte från år till år, men om man ska tala om branschen generellt just nu, tycker jag att fler och fler prioriterar att ha med en fotograf stort sett hela dagen. De förfrågningar jag får gäller generellt heldagar. Tiden är förbi då folk bara ville ha porträttbilder som minne efteråt. Fler och fler vill ha allt dokumenterat och det spelar inte så stor roll om du gifter dig på bakgården eller på en herrgård. Du vill minnas dagen efteråt och det gör man ju till stora delar med hjälp av just fotografier. Jag är också den som tror att de bästa bilderna tas när folk inte vet om att de blir fotograferade. 

Har du några särskilda tips och råd till de som planerar bröllop?
Det finns ganska få måsten kopplade till bröllop idag, så fundera vad NI vill göra av er dag och gör just det. Jag skulle också önska att alla brudpar fick känna ett stort lugn över och inför bröllopsdagen. Många är stressade innan och funderar sig gula och blåa på detaljer. Men dagen blir bra och härlig för att brudparet är där och vill fira kärleken till varandra med sina närmaste. Ibland glömmer vi det!

Ge tre snabba tips utifrån din expertis till par som planerar sitt bröllop:
- Satsa på en bra fotograf (såklart)!
- Våga forma dagen som ni vill ha den! 
- Känn lugnet! 


Elite HOTEL MIMER

Fotograf: Jonas Burman

Fotograf: Jonas Burman

Vad ser ni för bröllopstrender inom ert område för 2019?
Vi ser fler och fler som är måna om att deras familj och vänner ska kunna slappna av och verkligen vara närvarande både inför och efter själva bröllopsdagen. Det gör att det blir självklart för oss att erbjuda en helhetslösning och inte en tom lokal som gästerna oroar sig över att hinna ställa iordning och städa. Det tar vi hand om, så att alla som är inbjudna att dela er stora dag kan lägga fullt fokus på att göra just det.

Har ni några särskilda tips och råd till de som planerar bröllop?
Våga dela dina rädslor, tankar och idéer med oss som arbetar med bröllop. Vi lyssnar mer än gärna och hjälper dig också mer än gärna att göra verklighet av dina drömmar. Ju tidigare vi får vara med och ta del av dina drömmar eller farhågor desto bättre.

Ge tre snabba tips utifrån er expertis till par som planerar sitt bröllop:
1. När all planering är klar. Be din bästa vän att kika på den ur gästens perspektiv. Vad gör gästerna när ni fotograferas?
2. Gemenskapen. Boka in en gemensam frukost med alla gästerna dagen efter bröllopsfesten – det skapar lugn och mer tid att hinna träffa och prata med alla gäster som det under bröllopsfesten kan bli svårt att hinna.
3. Gör det till er dag – och njut!


Artonnittiosju - restaurang

artonnittiosju

Vad ser ni för bröllopstrender inom ert område för 2019?
En trend vi kan se är att, när det kommer till dryck, går mer och mer mot lågalkohol och helt alkoholfritt. Men också att medvetenheten kring val av viner går mot mer ekologiska och hållbara alternativ. Något vi mer än gärna hjälper till med. 

Har ni några särskilda tips och råd till de som planerar bröllop?
Tänk på er själva och vad vill ni äta och dricka. Det är er kväll och ni ska inte tänka på vad ni borde och vad andra tycker utan bjuda på det ni vill och önskar. 

Ge tre snabba tips utifrån er expertis till par som planerar sitt bröllop:
1. Utgå från er själva - tänk på er själva, vad är viktigt för er.
2. Börja med den dryck ni uppskattar mest först på dagen. Champagne till frukost och prosecco till brudskålen. 
3. Vad gäller bröllopstårtan så är möjligheterna även där många. Utgå från era favoritsmaker och kika vilken av dem som passar säsongen för bröllopet bäst. Det är så mycket godare med bär på sommaren eftersom de är i säsong då.


ALEKZANDRA GRANATH - fotograf

Umeåfotograf

Vad ser du för trender 2019 inom ditt område som bröllopsfotograf?
Hmm.. som fotograf känns det svårt att säga. Speciellt innan säsongen dragit igång och bilderna inte blivit tagna än. Men avslappnat och rustikt är alltid poppis och återkommer även om det inte är något nytt just för i år.

Har du några särskilda tips och råd till de som planerar bröllop?
När det kommer till att välja fotograf är det viktig att hitta en bildstil som tilltalar er. Det finns oändligt många bröllopsfotografer men alla levererar olika foton och bildstilar. Därför är det viktigt att välja något ni gillar framför något som är billigare. Ni gifter er en gång i livet (förhoppningsvis) och i efterhand är det synd om ni ångrar valet av fotograf. Kolla runt på Instagram eller fotografens egen hemsida.

Det kan såklart vara så att en del helt enkelt inte har råd med den fotograf man vill ha. Leta då efter någon med liknande bildstil och ha kontakt med fotografen i god tid innan bröllopet så ni känner er trygga med hen. 

Bilder från bröllopsdagen ger er möjlighet att minnas tillbaka hela eller delar av den stora dagen i största möjliga mån. Fundera över hur viktigt det är för er. Med en bröllopsfotograf köper ni en tjänst, vilket innebär att ni kan bestämma vilka delar av dagen ni vill ha minnesvärda bilder ifrån och dessutom vara säkra på att de blir levererade. Ögonblick man knappt vet existerar fångas på bild och ni får uppleva dagen på nytt, in i minsta detalj, när ni anlitar en fotograf.

Ge tre snabba tips utifrån din expertis till par som planerar sitt bröllop:
• Leta favvo-fotografen lååångt innan bröllopet. Sätt budget efter det.
• Välj en fotograf vars bildstil tilltalar er.
• Funderar ni på att skippa fotograf? Sätt er in i känslan att krypa ner i soffan och titta tillbaka på bröllopsdagens alla delar, om och om igen.


GREGERS - mode för medvetna män

Vad ser ni för bröllopstrender för 2019 inom bröllopsmode för herrar?
Kostymerna har fortsatt tyngdpunkt på de blå nyanserna. En mer avslappnad stil på konfektion börjar märkas i material och passformer. Blommor, paisleymönster och pastellfärger dominerar accessoarerna.

Har ni några särskilda tips och råd till de som planerar bröllop?
Tänkt stilrent och klassiskt. Basfärger på kostymer och skjortor går att använda vid fler tillfällen, vilket är praktiskt, ekonomiskt och hållbart.
Addera spänning och originalitet genom att matcha in färger och lekfullhet med accessoarer som t.ex. väst, hängslen, corsageblomma, slips eller fluga och bröstnäsduk.

Ge tre snabba tips utifrån er expertis till par som planerar sitt bröllop:
1. Köp kvalitetsplagg till brudgummen som han verkligen vill ha på sig. Klä inte ut honom.
2. Ha en ungefärlig plan för er klädsel när ni ger er ut för att prova. Det är bra att ha en röd tråd och planera efter färger, stil och miljö.
3. Tänk på hur ni formulerar er på inbjudan när det gäller klädsel för gästerna. Vad betyder egentligen ”sommarfin”? Shorts? Många gäster har svårt att tolka och avgöra vilken stil som menas. Var tydliga. Kom ihåg gästperspektivet.


studio sisters in law - brudklädsel och sömnadstjänster

kjolarna.jpg

Vad ser ni för bröllopstrender för 2019 inom bröllopsmode för damer?
Gällande brudklädsel är det spetsar, mjuka chiffongtyger och böljande kjolar som är trendigt. Man vill att plaggen ska vara vackra och samtidigt bekväma, och det blir det när man får en klänning uppsydd från grunden bland annat. Då syr vi efter dina egna mått och önskemål.

Har ni några särskilda tips och råd till de som planerar bröllop?
Var ute i god tid, det tar många veckor att sy upp en brudklänning från grunden. Utgå från dig själv och vad du gillar stilmässigt i klädväg. Gillar du din skinnjacka? Ha den då på din bröllopsdag ovanpå din brudklänning, det blir supersnyggt!

Ge tre snabba tips utifrån er expertis till par som planerar sitt bröllop:
1. Var ute i god tid, dels för att det tar lång tid att få plagg uppsydda hos sömmerska samt för din egen skull att du kan checka av en grej på att-göra listan.
2. Utgå från dig själv och det du gillar stilmässigt.
3. Prova många olika klänningar och känn efter vad du gillar. Rätt var det är så gillar du den där klänningen som du spontant inte gillade på galgen.


JONAS BURMAN - Fotograf

Umeåfotograf Jonas Burman

Vad ser du för trender 2019 inom ditt område som bröllopsfotograf?
Jag ser flera trender inom bröllopsfoto under det kommande året.

Dels fortsätter trenden, som pågått under några år redan, där efterfrågan på en mer dokumentär, avslappnad och autentisk stil efterfrågas av fler brudpar. Många är trötta på det pampiga, skrytiga eller så-här-måste-du-göra-enligt-vett-och-etikett-bröllopet. Istället vill man ha ett mer genuint och personligt bröllop, där människorna, festen och känslorna spelar huvudrollerna, istället för poser, detaljer och yta.

En annan trend är att fler och fler vill ha hela dagen dokumenterad och att man aktivt väljer fotograf efter bildstil och uttryck, istället för bara pris.

Video är något som bara ökar hela tiden och som antagligen kommer att göra så under några år framåt. Dessutom har drönare blivit vanligare, samtidigt som kamerorna i dem har blivit bättre. Vi kommer nog att få se en hel del såna bilder och klipp också.

Fler väljer också att ha så kallade unplugged weddings, där brudparet ber gästerna att inte använda eller fotografera med sina mobiler. Istället uppmuntras gästerna att vara närvarande och njuta av dagen och kvällen. Bilderna tar ju fotografen hand om och sociala medier kan nog vänta, eller hur?

Har du några särskilda tips och råd till de som planerar bröllop?
Det bästa råd jag kan ge dig som planerar bröllop är att välja fotograf med magkänslan.
Titta på vad fotografen gjort tidigare. Gillar du bilderna? Suger det till i maggropen av vällust och vill-ha-begär? Då är du på rätt spår. Inte? Leta vidare. Lika viktigt är också att personkemin stämmer bra. Inte bara för att du ska trivas med fotografen - vid din sida under en hel dag - utan också för att om fotografen och du klickar, så kommer hen att göra allt för att du ska få sååå fina bilder som möjligt. Om du måste prioritera mellan tid och produkter (antal bilder eller annat när det kommer till fotografen) prioritera alltid tiden. Allt annat går att lösa iefterhand, men har du valt bort tiden, så får du aldrig den tillbaka. Du kan liksom inte få bilder när din pappa grät i kyrkan, hunden åt upp din mosters hatt eller när din syster höll tal - om du fotografen inte var där. Sist men inte minst: Do you! Glöm vad alla andra har gjort eller vad du förväntas göra. Det är du och den du älskar mest i hela världen som ska gifta er - ingen annan. Du får och bör ha precis det bröllop som just du vill ha!

Ge tre snabba tips utifrån din expertis till par som planerar sitt bröllop:

  1. Dela din tidsplan för dagen med din fotograf. Om din fotograf har alla tidpunkter och planerade händelser på ett schema blir det mycket lättare för hen att planera och vara kreativ på din dag.

  2. Planera in en kort porträttsession under kvällen. Många fotografer vill smita iväg, med brudparet, en liten stund precis innan solen går ner. Och det finns en orsak till det: Det blir oftast de finaste bilderna på hela dagen. Avsätt gärna en kvart, tjugo minuter till det under någon paus i middagen.

  3. Planera långsiktigt. Fundera redan nu hur du vill spara och uppleva dina minnen. Ska de hänga på väggen som tavlor? Berätta hela dagens historia i en bok eller album? Eller vill du ha en vacker låda fylld med printar, som du kan plocka fram och titta på när du vill? Vad vill just du göra med dina bilder?


PIA STYLIST - frisör och kreativ konsult

Vad ser ni för bröllopstrender för 2019 inom ert område som stylister?
Just nu ser vi mer glansiga och rena linjer på brudfrisyrerna. Volymen har flyttats bakåt neråt i nacken. Halvuppsättningarna är fortfarande inne och görs nu mer intressanta genom addera band eller andra smycken till dem. Blommor byts ut mot mer smycken. 

Har ni några särskilda tips och råd till de som planerar bröllop?
Var er själva, satsa på ett bröllop där ni känner er bekväma. 
Tänk på att boka en konsultation med er frisör i god tid där ni visar bilder på klänning/kostym  bukett och smycken. Det är viktigt att ni och er frisör och make up artist förstår varandra. Om ni önskar göra manikyr, skägg eller och boka make up artist kan ett bra tips vara att hitta en salong som erbjuder helhetslösningar inom detta. 
Varför inte boka även boka en stylist på plats under fotograferingen, som håller koll och kan bättra på både makeup och hår och även se till att kläderna sitter bra.

Ge tre snabba tips utifrån er expertis till par som planerar sitt bröllop

1. Undvik hårinpackning dagarna innan bröllopet  detta kan annars medföra att håret blir för mjukt och blir för svårt att forma

2. Omfärga håret ungefär en vecka innan bröllopet för att undvika eventuella färgfläckar på huden. 

3. När det är dagen D kan det vara smart att tänka på vad man har på sig för kläder, för att underlätta när man ska byta om så man inte riskerar att förstöra frisyr och makeup, tex en skjorta eller kofta.


LINNÉ OCH GRANKVIST - FLORISTER

Vilka bröllopstrender ser ni inom brudbuketter och dekorationer under 2019?
Vi tror att torkade blommor blandat med färska kommer att synas mycket under 2019. Till exempel erteneller, pampasgräs och annat torkat grönt.  Fortfarande yvigt och luftigt men tror att trenden pekar mot mer formade buketter, där den yttre formen och stjälkarna  är viktiga. 

Har ni några särskilda tips och råd till de som planerar bröllop?
När det gäller blommor är det bra att utgå från den säsong som är just då. Hör med din florist om vad som är fint just då. 
Florister kan ju även åka till lokalen och dekorera på plats, därför kan det vara bra att boka florist i god tid innan bröllopet.  

Ge tre snabba tips utifrån er expertis till par som planerar sitt bröllop: 

  1. Känn efter vad som är viktigt för just er.

  2. Strunta i trender

  3. Utgå från säsongen.


Guldsmedjan - guldsmed

Ringar från  Schalins of Sweden

Ringar från Schalins of Sweden

Vad ser ni för bröllopstrender inom ert område för 2019?
Diamanter samt ädelstenar i ljusa färger.
Carmoseringar.
Alliansringar med klofattning.

Har du/ni några särskilda tips och råd till de som planerar bröllop?
Kontakta en guldsmed i god tid och berätta vad du letar efter.
Var tydlig med din budget och dina önskemål så att vi tillsammans med dig kan ta fram olika alternativ.

Ge tre snabba tips utifrån er expertis till par som planerar sitt bröllop:
1. Prova många olika ringar så att du kan välja bort så många alternativ som möjligt.
2. Fundera på hur din vardag ser ut. Välj en ringmodell som passar och håller för din livsstil.
3. Återanvänd ärvt guld som finns i familjen. Det finns många olika alternativ att få glädje av gamla guldsmycken som bara ligger och samlar damm.


Vi tackar alla leverantörer som delat med sig av sin expertis och hälsar er läsare välkomna till Elite Hotel Mimer i Umeå den 16 februari.

Sisters in LawComment