5 sätt att använda årets Pantonefärg (korall) i bröllopet

Det amerikanska färgföretaget Pantone utser årligen årets färg, och i år har lotten landat på nyansen korall. Inom bröllop är det en ganska vanlig, dekorativ färg. Den gör sig väldigt bra som en pop of color, eftersom den är färgglad men ändå mjuk på samma gång. Ofta ser vi den på brudtärnornas klänningar, bland blommorna i brudbuketten eller som en detalj på det dukade middagsbordet. Vi på Sisters in Law är väldigt glada över att just färgen Living Coral, som Pantone döpt den till, har blivit årets färg. Vi tror att det finns mycket rum till att experimentera och leka runt med inom korallfärgens spektrum, något vi tror kommer att uppmuntras nu när korallen fått sådan uppmärksamhet. Därför vill vi idag dela med oss av fem olika sätt, stora som små, att inkorporera korall till ert bröllop. Har ni fler idéer? Dela gärna med er!

1. Brudklänningar + blomster

Först ser vi hur vi vanligtvis ser hur färger används och lyfts. Tre brudtärneklänningar i samma modell och färg där en liknande ton har lyfts fram i brudens brudbukett. Ett enkelt sätt att låta en specifik färg på ta plats utan att det tar över för mycket.

Fotograf:  Alice Mahran

Fotograf: Alice Mahran

2. Måla besticken

För att piffa upp besticken en aning - måla om dem! Välj en snygg färg, som till exempel korall, ni tycker passar ert bröllop och inta den kreativa bubblan. Täck hela gaffeln i en färg, gör mönster på skaften, jobba med olika nyanser. Det kommer garanterat ge ert bröllop en härlig DIY-vibe! Spana in detta inlägget för inspiration: DIY Painted Silverware.

3. Skapa en färgexplosion i dekorationerna

Korall är en typisk färg som gifter sig bra med nyanser på andra sidan färghjulet. Utnyttja det och få till en riktig färgexplosion! Speciellt bra går korall ihop med den blåa delen av färghjulet, eftersom de är motsatser till varandra. Den smälter även samman väldigt fint med orangea kulörer.

4. Trycksakerna

Såklart är trycksakerna till ert bröllop ett ypperligt sätt att sätta lite extra färg kring dagen. Redan från ett eventuellt Save The Date-kort har ni möjligheten att visa för era gäster vad de kan förvänta sig för stil på ert bröllop. Va kreativ!

5. Accessoarerna

Sist, men inte minst så kan ni gå banans med accessoarerna till ert bröllop. Flugor, näsdukar, strumpor, era skor, nagellack, håraccessoarer - allt är möjligt här! Slå på stort eller välj någonting minimalistiskt. Om ni söker efter till exempel flugor eller näsdukar i en specifik färg, så kan vi på Sisters in Law hjälpa till med det genom vårt varumärke Metzerverket. Du skickar helt enkelt upp valfritt tyg till oss och får tillbaka flugor, näsdukar och kan till och med få tygbeklädda manschettknappar. Skriv till info@metzerverket.se för att komma igång med en sådan beställning!