Vaser och blomsterarrangemang till det dukade bordet

Inlägget innehåller annonslänkar


Det finns oändligt med alternativ till det dukade bordet och ibland kan det vara svårt att välja vilka detaljer man vill satsa på, för tyvärr kan man inte välja allt. Ett dukat bord kan lika lätt bli rörigt som det kan bli storartat av många detaljer. Ett tips är att börja med de största detaljerna och sedan arbeta sig “neråt”.

Den största detaljen att anpassa dukningen till är själva lokalen. Bestäm inte dukningen förrän ni bestämt var ni kommer att ha er middag. Nästa steg är bordet. Ska det vara vita linnedukar? Svarta dukar? Rustika träbord? Härnäst kan man fokusera på större dekorationer, så som vaser med blomsterarrangemang och det vill vi inspirera till i detta blogginlägget.

Vilka färgval ni slutligen gör på blommorna kan ni avvakta med till sist. Försök då att matcha färger i blommorna med de val ni gjort i trycksaker och servetter eller eventuellt vaser, för en harmoniserad känsla. Var heller inte rädda för att låta vaserna vara det som sticker ut, snarare än blommorna. Till ett lantlig bröllop kan ljust vete vara det enda som fyller en annars färgstark vas.

Grön vas , Indiska

Grön vas, Indiska

Guldvas,  Indiska

Guldvas, Indiska

Vill man ha ännu mindre arrangemang kan dessa små vaser och krukor vara fina alternativ.


Söker du en florist? Spana in floristerna i vårt arkiv med bröllopstjänster!


“Rör-vasen“ nedan är en favorit för oss på Sisters in Law. Tänk så snyggt med 2-3 såna här på ett rustikt trälångbord med olika små snittblommor i varje rör! Perfekt om man inte vill att blommorna ska ta så stor plats på bordet.

För mer inspiration om dukning, spana in kategorin Dukning och Dekorationer.