Boheminspirerat bröllop på vingård i Toscana: Susanna + Sebastian

Bara titeln på det här bröllopet får oss själva att drömma oss bort till Italien på studs. Susanna och Sebastian gifte sig den 5 maj 2018 och valde att anordna ett destinationsbröllop i Italien och tog hjälp av den svenska bröllopskoordinatorn Linda Jostler, som bor i Toscana, för genomförandet. Deras dag präglades av bohemisk lyx i den vackra inramningen av Toscanas natur och nu får även vi njuta av detta drömmiga landskap i en bröllopsberättelse från paret.

bröllop+italien

Susanna berättar

Jag hade en nyårsfest för lite mer än åtta år sedan dit Sebastian kom som oannonserad gäst. Efter den kvällen började vi träffas och några månader senare flyttade vi ihop.

Vi förlovade oss i juli 2016. Vi var nyss hemkomna från en semester i Provence där Sebastian först hade tänkt fria, men ringarna hade inte blivit klara förrän samma dag som vi kom hem.

Sebastians nya plan var då att ta mig på en slottsweekend och fria där, men när han hade varit och hämtat ringarna så kunde han inte hålla sig. Han var mån om att jag skulle få en lyxig dag genom frukost på sängen, champagnelunch, sol och bad för att sedan fria till mig samma kväll. Det var en jättefin stund och jag blev väldigt överraskad! Dagen efter åkte vi till ett slott i Stockholms skärgård och firade.
— Susanna
bröllop+italien

Om klädvalet

Jag hade sedan en lång tid tillbaka bestämt mig för en klänning som jag var säker på att jag ville ha. När jag sedan testade den, så var den helt fel. Efter det tror att jag beställde tio olika klänningar och till slut gav jag upp. Den perfekta klänningen fanns helt enkelt inte för mig. Då bestämde jag mig för att sy upp min egen, och hittade då min duktiga sömmerska genom en Facebookgrupp. Hon hjälpte mig med både skiss, tygval och skrädderi.
— Susanna
s+s16.jpg
Gällande kostymen så stod valet mellan en tredelad mörkblå kostym och en beige. Till slut bestämde sig Sebastian för att gå på det mer klassiska valet - en mörkblå kostym. Efter att ha testat ett tiotal olika kostymer där han främst tittat på struktur i tyget, rätt mörkblå färgton och rätt slag hittade han till slut den rätta. Kostymen ackompanjerades av ett par svarta Oxford-skor, en vit näsduk och en blommönstrad slips i siden.
— Susanna
s+s190.jpg
brudskor+skor+bröllp

Accessoarer

Till vardags lever jag efter den skandinaviska devisen att man alltid ska ta av sig en accessoar innan man går hemifrån. Accessoarerna ska vara få och väl valda. På bröllopsdagen fick fokus ligga på blomsterkransen av olivkvistar, vit pion och prärieklocka. I övrigt hade jag ett par små vintage pärlörhängen med diamanter och inte minst mina smashing skor från Miu Miu med kristall- och pärlbeströdda klackar.
s+s426.jpg
s+s406.jpg

Om platsen

Vi älskar Italien! Men vi gifte oss faktiskt på en plats som vi aldrig hade besökt innan. Det kändes aldrig som ett problem, snarare som ett äventyr. Vi hade sett bilder och researchat och det räckte för oss. En vingård i Toscana, what’s not to love? Och vi kunde inte ha blivit mer nöjda! Vingården är en otroligt vacker plats som ligger mitt ute i det gröna och kulliga landskapet, med en fantastisk utsikt över Chianti.

Vår inspiration grundade sig i vad vi gillar för stil hemma, på kläder och mat i vårt vardagsliv. Såklart med en extra guldkant. Pinterest har varit en jättestor hjälp i att förverkliga visioner och tankar kring hur vi ville att det skulle se ut.
— Susanna
bohemiskt bröllop
När vi hade bestämt oss för att gifta oss i Italien, tog vi hjälp av en bröllopskoordinator, Linda Jostler. Hon var behjälplig i att förmedla kontakter med florist, fotograf, konditor och såklart även med planeringen i stort. Hon var också ett stöd på plats under den stora dagen. Det kändes skönt att kunna släppa ifrån sig alla detaljer och körschema till Linda och vårt toastmasterpar, så att vi bara kunde njuta av festen.
— Susanna
bröllop + vingård + italien

Vigseln

Vigseln ägde rum i en olivlund i vingårdens trädgård och var väldigt känslosam, men med ett festligt slut. Solen tittade fram lagom till ceremonins start och vårt följe gick in först längs de persiska mattorna som låg i mitten av stolsraderna. Underbara Hanna Turi sjöng Håkan Hellströms “Valborg” som ingångslåt och fortsatte sedan med Florence + The Machine’s “Never let me go” och Ben E. King’s “Stand by me”.

Utgångslåten var den ultimata partylåten “Din tid kommer” med Håkan Hellström & Otto Knows. Vi ville runda av vigseln genom att lämna gästerna med en festkänsla eftersom första delen av ceremonin var väldigt rörande och vacker. Att gifta sig är ett firande av kärleken, så för oss kändes det helt perfekt att få kicka igång appertivon med festlig energi och glädjerus.
bröllop+italien+toscana
s+s747.jpg
s+s801.jpg
s+s806.jpg
s+s796.jpg
s+s851.jpg
s+s937.jpg
s+s1050.jpg
s+s966.jpg

Om fotografen Riccardo Pieri

Vi gillade uttrycket i hans bilder, då de inte kändes så klassiskt romantiska. Vi upplevde att han är duktig på att fånga oväntade ögonblick, vinklar och personligheter. Han har en bra bredd i sin portfölj och det var det vi föll för!
— Susanna
s+s2187.jpg

Om blommorna

Riktlinjerna för blomstervalen var: Mycket grönt med inslag av vitt och blått. Jag visste att jag ville ha tistlar i buketten, då det ger ett fint vildvuxet inslag, men också för att tisteln är en tålig blomma som håller länge - det känns som en fin symbolik i just en bröllopsbukett. I övrigt gick vi mycket på säsong och plats. Olivkvistar, eukalyptus och vita pioner var ett väldigt bra val i början av maj.
— Susanna
s+s1182.jpg
s+s1075.jpg
s+s1358.jpg
s+s1514.jpg
s+s1585_1.jpg

Bästa minnet från dagen

Vi båda tyckte helt klart att vigseln var det mest känslosamma och minnesvärda ögonblicket från dagen. Att skrida fram mellan familj och vänner fram till blombågen där vigseln ägde rum, hand i hand, till tonerna av Valborg, var en overklig upplevelse. Upprymdhet blandat med glädje, nervositet och kärlek i en enda stor känslostorm. Wow!

Bröllopsmiddagen var också fantastiskt rolig och härlig. Den var över fem timmar lång men kändes nästan för kort! Att få ta emot alla vackra tal från människor vi älskar, det är ett minne för livet.
— Susanna
s+s1748.jpg
s+s1956.jpg
s+s1941.jpg
s+s2129.jpg

Susannas tips till andra som planerar sitt bröllop

Först och främst: Gå ALL IN! Den här dagen KOMMER att bli den mest fantastiska dagen i era liv, så håll inte igen. Ingen idé är för crazy. 

För oss var Pinterest ett väldigt bra verktyg för att beskriva vad vi ville ha, och vad vi inte vill ha. Dela moodboards med de som är inblandade och våga släppa detaljerna - du kommer ändå inte bry dig om det i slutändan. Vi lovar!

Och från en brud till en annan: Häng inte upp dig på att du måste se perfekt ut. Du ska se ut som den bästa versionen av dig själv, och hälften är redan kirrat med den lycka du kommer att utstråla under dagen. Gå efter det du känner dig bekväm och snygg i både gällande klänningsval, hår och smink. Gör det på ditt sätt!
— Susanna

Fotograf: Riccardo Pieri 
Bröllopskoordinator: Linda Jostler
Brudklänning: Uppsydd av Katarina Lindell
Brudskpr: Miu Miu
Kostym: Oscar Jacobson
Brudgummens skor: Oxford
Trycksaker: Susanna Serenban
Makeup: Susanna Serenban