Sisters in Law Intervju: Valerie

Det finns många fantastiska bröllopsvarumärken i Sverige. Valerie är ett av dem, som grundades 2006 av Valerie Aflalo. Med kreationer för allt från vardagliga möten till festliga tillfällen, inspirerar Valerie med sina färgglada och stilrena plagg. Vi har frågat ut Valerie om den brudkollektion som hon lanserade 2014.

Skärmavbild 2018-11-06 kl. 14.20.56.png

Berätta om din kollektion av brud- och brudtärneklänningar. Vad inspireras du av?

Valerie: Jag lanserade min brud- och tärnkollektion när jag själv gifte mig för 4 år sen. Känslan att genom våra brudar få hållas kvar i bröllopet var en stor inspiration! Jag tycker även att det är härligt att erbjuda brudklänningar som påminner mer om de plagg man annars väljer fast såklart lyxigare än vanligt. Man vill vara sig själv och inte se utklädd ut. Lite mer mode eller sitt vanliga fest-jag.

Fotograf:  Linda-Pauline

Fotograf: Linda-Pauline

Valerie arbetar helst med siden och spetsar i både viscos och bomull. Material som både faller snyggt och som är bekväma att ha på sig. När det kommer till trender, så är vi alltid nyfikna på vad olika designers känner att bröllopsmodet är och går mot, så givetvis var det något vi frågade Valerie.

Valerie: Man ser att tjejer väljer lite mer avancerade och mer moderiktiga klänningar nuförtiden med tex off shoulders och djupa ryggar. Spets är fortfarande det trendigaste men även efterfrågan på släta sidenplagg ökar också. Tärnklänningarna får gärna vara hellånga men i mer enkla snitt gärna i blått, rosa eller gröngrå nyanser.

Fotograf:  Linda-Pauline

Finns det några andra trender du ser inom bröllop?

Valerie: Trenden jag ser nu är att att man gärna gifter sig på speciella destinationer och gärna under flera dagar. Man vill även ordna en hel garderob inför detta och att man gärna byter om till ytterligare en kvällsklänning som man kan dansa till. Kanske man även byter sko till en med låg klack som fortfarande känns kul! Eller varför inte en baddräkt a la brud på poolpartyt. Just en sådan har vi i vårt sortiment vilket känns lite kul!

Brud: Julia Bailey  / Fotograf: @claramorberg


För att ta en titt på de vackra klänningarna, brudkjolarna och brudtopparna så kan ni besöka Valeries butik inne i MOOD-gallerian i Stockholm. Vi har själv varit där och spanat in klänningarna och kan lova att det är värt ett besök! Där finns också mängder av fina klänningar för brudtärnorna.