Bröllopsbruket - en samlingsplats för begagnade brudklänningar

Bröllopsbruket ligger i Göteborg och är ett showroom som fungerar som en uppsamlingsplats för begagnade brudklänningar. Nu i januari öppnades portarna upp till detta hållbara koncept av entreprenören Frida Enslöw.

brudklänning+secondhand+göteborg.jpg

Frida menar att det finns ett stort glapp på bröllopsmarknaden idag. Många vill sälja sina brudklänningar, men eftersom det är ett svårprovat plagg och dessutom något man måste prova flera stycken utav, fungerar annonsförsäljningen mycket dåligt. Och så är det ju. Utan någon returrätt blir det ett osäkert köp för blivande brudar och det är här Bröllopsbruket kommer in i bilden.

”Att begagnade brudklänningar kan hängas i ett showroom där duktig personal hjälper till med provningen underlättar avsevärt för de som vill sälja sin klänning och för de som vill köpa begagnat.” berättar Frida.

Second hand bröllop.JPG

Hållbarhet är ett hett ämne och vi måste alla tänka lite mer hållbart på ett eller annat sätt. Att handla en begagnad brudklänning är ett sätt att agera hållbarhet, och det är dessutom i många fall lite snällare mot plånboken. 

Konceptet med Bröllopsbruket känns helt rätt i tiden och det ska bli spännande att följa resan! Du kan besöka showroomet på Datavägen 2, Sisjön, Göteborg och mer information hittar du på Bröllopsbrukets hemsida.

brudklänning second hand