Tips för att arrangera en härlig möhippa

Det här har verkligen varit bröllopens och möhippornas sommar för min (Elinors) del. Eftersom tre av mina bästa vänner (inklusive min svägerska och Sisters-kollega Zanna) skulle gifta sig i sommar har jag varit med och anordnat tre möhippor. Sist ut var en möhippa som vi höll för min vän Helena och bilderna från dagen ser ni nedan. Det blev en underbar, intim möhippa med besök på Gröna Lund, massor av tjejsnack, hamburgermiddag och röjig dans och slutligen karaoke. Zanna har även skrivit om sin möhippa som vi hade i juni här för den som vill gå tillbaka och läsa.

Scrolla nedåt för att läsa mina bästa tips för att anordna en möhippa!

Deltagare
De som brukar bjudas in på möhippan är de vänner som ska gå på bröllopet. Ibland kan man även bjuda in brudgummens kompisars flickvänner/fruar och yngre kvinnliga släktingar för att skapa en bra gemenskap bland alla som sedan kommer att gå på bröllopet. Man kan såklart även bjuda in killkompisar om man vill ha en mixad "mösexa", det brukar bli jättekul! De som arrangerar möhippan är vanligtvis brudtärnorna, men det kan också vara en annan vän eller familjemedlem som har möjlighet att sköta planeringen.

Mindre möhippor
Om ni inte blir så många på möhippan, till exempel för att det är ett litet och intimt bröllop med få gäster, eller om det är svårt att hitta ett datum som passar många, fungerar det oftast inte lika bra med "klassiska" aktiviteter som lagsport, kurser osv eftersom en sådan aktivitet lätt kan äta upp hela budgeten om ni är få som delar på utgifterna. Man vill ju även kunna lägga krut på god mat, massa härligt bubbel och roliga kläder osv. Då får man istället vara lite uppfinningsrik för att få till en rolig dag för den blivande bruden. Tänk efter om ni har några vänner eller bekanta som kan erbjuda en bra aktivitet. Kanske någon har hästar ni kan få låna? Kan någon ha kurs i matlagning/fotografi/tårtbakning eller vad som helst som passar som gruppaktivitet? Finns det något lantställe ni kan få tillgång till?

Fokusera på bruden
Skapa en personlig och minnesvärd möhippa genom att verkligen utgå från brudens personlighet. Gillar hon vintage? Ha vintage-tema och låt henne välja ut en rolig outfit på Beyond Retro eller någon liknande affär, eller varför inte boka in en klänningsprovning hos Elsa Billgren! Gillar bruden att dansa så boka in en danskurs och gå ut på någon härlig nattklubb med bra musik osv. Låt gärna brudens små egenheter och intressen speglas i detaljer och dekoration på möhippan.

Ha ett tema
Möhippan får en mer genomtänkt och sammanhållen känsla om de som anordnar den kan enas om ett tema för dagen. På Helenas möhippa hade vi alla på oss leopardmönstrade kläder och på Zannas möhippa hade vi 20-talstema som genomsyrade både Zannas klädsel och ställena vi gick till. En riktigt härligt idé hittade jag även här: matchande jackor med brodyr och Disney-tema, vilken dröm!

Tips på bra ställen i Stockholm:
Haymarket/Gretas i city eller Mosebacke Etablissemang på Södermalm för brunch
Melt Bar i city för drinkar och underhållning
Cliff Barnes i Vasastan för hamburge och dans
- Celezte på Riddarholmen eller Trädgården i Skanstull för utgång och dans
K Karaoke i Vasastan för karaoke
Beyond RetroMyrornas i Ropsten, Stadsmissionen vid Nytorget och Epok Antikt & Kuriosa i Vasastan för vintage/second hand-shopping
Stockholm Dodgeball Association för dodgeball/spökbollskurs

28209326434_354b953676_o.jpg

Hoppas ni som ska anordna en möhippa framöver kan få glädje av mina tips!

Fotograf: Elinor/Sisters in Law


Gillade du det här inlägget? Se även:

Zannas möhippa och bröllopstankar

Zannas möhippa och bröllopstankar

Bröllopsresmål: Paris

Bröllopsresmål: Paris

Throwback: Elinor och Johans bröllop

Throwback: Elinor och Johans bröllop