Skapa placeringskort i akvarell – den perfekta möhippe-aktiviteten!

Bröllop och DIY hör verkligen ihop. Det går att skapa nästan all bröllopsdekoration själv och det kan bli en kul aktivitet att göra på till exempel en möhippa eller tillsammans med ett gäng vänner några dagar innan bröllopet. Cecilia och Cathrine på Pretty Paper visar här hur man kan göra handgjorda placeringskort. 

Du behöver:
Akvarellpapper, ca 200–300 g
Akvarell-, Gouache- eller annan vattenfärg
Pensel för vattenfärg
Stansverktyg
Penna
Band eller snören

Superenkelt och supersnyggt med små medel! Akvarellfärg är en underbart oförutsägbar färg, den skapar otroligt vackra mönster när den torkar utan att man själv behöver anstränga sig. Det blir alltid vackert, med andra ord – den perfekta färgen och tekniken!

Du kan använda vanliga vattenfärger (typ sådana man har i förskolan eller skolan) eller så kan du använda akvarell- eller gouachefärg. Pappret måste man var lite mer kräsen med eftersom vatten gör att många papper bubblar sig, det bästa är att köpa ett akvarellpapper som är runt 200-300 gram tjockt, men man kan självfallet testa sig fram med andra papper också.

Blanda färgerna med vatten och testa dig fram till den nyans du vill ha på dina kort, valmöjligheterna är ju oändliga! Vi var bekväma när vi gjorde våra så vi använde en färdigblandad färg som vi fullkomligen älskar, den heter ”Flesh tint” och är en Gouache-färg från Winsor Newton. Vi använde akvarellpapper med en granvikt på 300 g. Sen är det bara att ösa och måla lite som man känner för. Allt blir tjusigt! Använd mer vatten och mindre färg om du vill ha en skir och ljus look. Då ökar valmöjligheten kring vilken färg du kan skiva namn med. Det är också superfint att använda mycket färg och att du sedan skriver namn med en vit penna.

Låt pappret och färgen torka ordentligt innan du börjar stansa, annars trasar pappret sönder och fastnar i stansverktygen.

Skriv namn med vanlig penna, gelpenna, bruspenna, kalligrafipenna eller stämpla ut namn. Korten är fina att använda som de är men om du vill pimpa lite extra så kan du göra hål och fästa ett band eller snöre – välj det som passar er stil bäst! Lycka till!

Produkter som användes:


 
 

Pretty Paper är en design- och boktrycksstudio i Stockholm som skapar exklusiva och personliga trycksaker med en skandinavisk känsla och stil. De använder sig både av digitala tryck och boktryck (letterpress) som ger det där lilla extra till inbjudningskorten. Läs mer om vad Pretty Paper erbjuder på www.prettypaper.com.