Lantligt bröllop med fest i loge: Emelie + Anton

Emelie och Anton gifte sig den 17 juni 2017 på ett fält i Uppgränna, utanför Gränna. Festen hade de sedan i Klevens loge som ligger precis bredvid. Idag berättar Emelie om deras dag, som bröllopsfotografen Emelie Westergren har förevigat i en serie magiska bilder. 

Bröllop blogg

Emelie berättar

Vi träffades på jobbet för 5 år sen, men det dröjde över 1 år innan vi båda förstod vad vi kände för varandra och började dejta. Vi förlovade oss 5/8-2016 på min födelsedag. Anton hade bett mig packa en väska till en okänd destination och vi hamnade på Hooks herrgård där han hade bokat en svit till oss. 
Dagen gick och vi var på spa halva dagen och på kvällen åt vi tre-rätters, men själva frieriet kom inte förens sent på kvällen när vi satt i bubbelpoolen på vårt rum med var sitt glas champagne och Anton gick ner på knä. Han hade köpt en tillfällig ring då han vet hur petig jag är med sådant, så ringarna åkte vi och beställde redan dagen efter.
Bröllopsblogg
Jag hade googlat och kollat runt på instagram en hel del för att få inspiration och hitta en klänning som passade just min kropp, jag fastnade direkt för en klänning som var designad av Jane Howell. En 20-tals inspirerad dröm med massa detaljer i form av pärlor på hela klänningen. 
Samtidigt hittade jag en nästan exakt likadan klänning på blocket som var köpt på Garamaj i Stockholm, fast med lite mer urringning i ryggen precis som jag ville ha det. Hon som sålde klänningen bodde i Göteborg så jag och min tärna åkte upp och så fort jag fick på mig klänningen så visste jag att det var denna jag skulle ha, så efter att endast ha provat en klänning hade jag bestämt mig. 
Brudklänning 20-tal
Brudbukett
Örhängen samt skor ville jag skulle matcha 20-tals stuket, örhängena är köpta på Lilly and Rose och skor från Nelly. 
Anton sydde upp sin mörkblåa Tiger kostym hos Stil i Jönköping, skor från Vagabond och fluga samt näsduk Anne Christiansson. Klocka från Daniel Wellington. 

Om fotografen Emelie Westergren

Emelie Westergren hittade jag också av en slump på Instagram och föll även för henne pladask! Hon är såååå grym och har ett fantastiskt ljus i sina bilder som vi båda gillade och som tur var så kunde hon på just det datumet som vi ville boka. 
Emelie är otroligt duktig och mån om att hennes kunder ska vara nöjda och få ut det mesta av sin fotografering. Hon kom med mycket tips och ideér på poser och hur vi skulle stå och titta m.m. vilket hjälpte oss väldigt mycket eftersom vi varken är vana eller bekväma med att stå framför kameran.
Vi hade önskemål på platser där vi ville fotograferas och hon anpassade sig till dessa och skapade en känsla i bilderna som få kan. Att hon även levererar sina bilder på ett snyggt sätt i små träaskar var pricken över i:et! Vi kan varmt rekommendera henne! 
Lantligt bröllopslokal

Om platsen och lokalen

Vi visste redan från början att vi ville ha vår bröllopsfest i en lada och vår vigsel utomhus, gärna i anslutning till ladan. När vi hittade Klevens loge i Uppgränna och besökte platsen så föll vi pladask, allt var bättre än vad vi hade kunnat hoppas på, utsikten, logen och dess vackra fönster med otroligt ljusinsläpp samt åkrarna som omslöt platsen på ett sagolikt sätt. 
Temat blev att försöka hålla allt väldigt enkelt i linje med platsen som vi valt, lantbruk och natur. Alla dekorationer såsom servetter, tyger i taken, skylten med initialerna, tygerna i taket och pom poms m.m. gjorde jag med lite hjälp av vänner. 
Vi gifte oss på ett fält utanför Klevens loge. Det var en ren slump att vi hittade just den platsen, som visade sig bli den absolut bästa för just vårt bröllop. En kollega till mig tipsade oss om stället och de hade inte haft bröllop på logen sedan 10 år tillbaka men hade bestämt sig för att satsa på just detta igen, så vi var första paret på 10 år som hade bröllopsfest på logen.
Vi fotades innan vigseln och fick stanna i skogen en bit från logen för att vänta in alla gäster, just i den stunden ville vi bara stanna tiden och fortsätt njuta av den idylliska stunden vi upplevde. 
emeliewestergren405A9335.jpg
Bröllopsfotograf blogg
Vigseln hade vi som sagt utomhus framför ett stort böljande fält med Vättern som bakgrund. Vi använde oss av gamla bänkar till de 106 gästerna. Själva vigselplatsen i övrigt var inte utsmyckad mer än att vi byggt en vigselportal av björkar, tyger samt tyll som vi klätt i ena hörnet med björkris och blommor som vi köpte till i samband med brudbuketten. 
Vigselbåde
Vi hade Strawberyy Swing med Coldplay som ingångsmarch och Home med Edward Sharp and the magnetic zeros som utgångsmarch. Under vigseln hade vi ett kärleksmedley som vi satt ihop själva med blandade Håkan Hellströmlåtar, Elvis Presley och Ted Gärdestad mfl. samt en akustisk version av Heartbeats med Jose Gonzales. Det var otroligt mäktigt att få vigas i naturen och med den omgivningen som vi hade vid vår vigselplats. 

Tips till andra som planerar bröllop

  • Börja i tid!!! Allt tar tre gånger så lång tid som man tror!
  • Dra gränsen. Efter en lång tids planering och fix så är det väldigt lätt att sväva ut och vilja göra mycket och mer, men vår rekommendation är att sätta gränsen för vad som hinns och orkas med. Då blir det man bestämt sig för att satsa på dessutom väldigt mycket bättre och mer genomtänkt. 
  • Sätt en budget och håll er till den. Snåla in på vissa saker och lyxa till det med andra men håll er till den budget som ni bestämt från början. 
  • Det är en dag i livet som är otroligt viktig men det går att göra otroligt vackra bröllop för lite pengar, det gäller bara att tänka efter, välja leverantörer med omsorg och kavla upp armarna och göra en hel del saker själva!

Fotograf: Emelie Westergren
Mat: Antons fantastiska mamma som ordnade nästan hela buffén, förrätt och efterrätt togs från Under Eken i Eksjö.
Trycksaker: Allt designades och skapades av bruden och hennes kollega. Trycktes på Ark tryckaren.
Smink: Kollega och vän till brudparet, Sofia Adelin.
Hår: Salong Alltid
Dekorationer: skapades av bruden så som pompoms, servetter av gamla kökshanddukar i blått, gamla flaskor sparades ihop och i dessa sattes vilda blommor, mässingsljusstakar lånades av en väns svärmor.
Florist: Emma Eriksson på Backamo i Bankeryd. 
Fotoautomat och teknik: Digitalify.