Skapa en inspirerande moodboard inför ditt bröllop

Många använder sig av Pinterest för att samla inspiration till sitt bröllop. Jag tycker att det är en helt fantastisk tjänst och det är underbart att fullständigt fastna i det oändliga flödet av vackra bilder. Men det kan också bli för mycket inspiration, så att man slut inte riktig vet vilken riktning man ska ta. Därför tycker jag att det är bra att göra en moodboard till sitt bröllop för att se om alla tankar och den inspiration man fastnar för i olika stilar faktiskt kan skapa en enhetlig känsla. 

"Många säger att det är detaljerna som gör det och det stämmer till viss del. Men får du inte ihop en helhet, då kan detaljerna lika gärna kvitta."

Så skrev inredningskoordinatorn Caroline Ulkner i sin bröllopsberättelse (Avslappnat bröllop i dramatiska toner: Caroline + Christian) och jag kan inte annat än att hålla med. Och just därför är det viktigt att hitta den där helhetskänslan tidigt.

Men innan man går loss och börjar skapa sin moodboard så tycker jag att det är superviktigt att veta vilken lokal man ska befinna sig i. Det blir första pelaren i bygget som lägger grunden till resten av stämningen.

Nedan har jag gjort ett exempel på en moodboard i jordnära nyanser med inslag av persika och rosa. Jag ser framför mig en rustik lokal, med mycket trädetaljer. Kanske på den svenska landsbygden eller kanske på en fransk vingård (drömmen!). Snöa inte in er på vilken typ av bilder som får vara med i ert kollage, utan fokusera på känslan era bilder ger. Bilden nere till höger är ett bra exempel på det. Där ser du inslag av trä, en vacker gammal lykta och lite vildvuxet utanför fönstret. Något som tillsammans kan representera en känsla av lokal och dekorationer.

Foto:  Chuttersnap /  4 Love Polka Dots  /  Alice Mahran  /  Felix Russel Saw

Foto:  Chuttersnap / 4 Love Polka Dots / Alice Mahran / Felix Russel Saw


Lycka till i ert skapande! Och dela gärna med er om ni själva gör en moodboard, det vore jättekul att se!