Om bröllopsboken "Gift - skapa ditt unika bröllop"

För några veckor sedan gick jag ut med nyheten om att jag ska släppa boken Gift - Skapa ditt unika bröllop. Jag och min medförfattare Kristina Grahn är så glada för alla positiva reaktioner och idag tänkte jag berätta lite mer om vad det är för typ av bok. 

Kort och gott vill vi vända upp och ner på bröllops-Sverige och se vad som händer när vi rör om i grytan. Vi vill utmana de trender som finns, då vi anser att den inspiration som vanligtvis delas i svenska bröllopstidningar och andra kanaler är väldigt klassiska och traditonella.

Men är det fel att gilla det klassiska och traditionella? är en fråga som vi ofta får. Självklart är det inget fel med det! Det finns inga rätt och fel när det kommer till bröllop. Det enda vi tycker är fel är att inte gå sin egen väg och tro att bröllop måste vara på ett visst sätt eller innehålla vissa delar. Vi vill inspirera till ett nytänk, där det får vara okej med exempelvis en svart brudklänning.

I boken kommer det att finnas mycket klassiska inslag. Du kommer att se vita klänningar, tyllkjolar, stora buketter och allt du på ett eller annat sätt förväntar dig på ett bröllop. Men vi gör det med en twist. Vi kombinerar det klassiska med någonting nytt, antingen med en alternativ miljö eller alternativa blommor till exempel.

bröllopsbok

Min medförfattare Kristina designar och syr, alternativt syr om alla kläder till boken och det är så himla kul att få vara med i den processen och se en kjol eller klänning växa fram.

Bilderna du ser i detta inlägg är från omslagsfotograferingen som vi gjorde i februari. Trots den iskalla dagen imponerade modellen Carolina Carlbom, som också är makeupartist och stylar samtliga modeller i boken, med sin proffsighet och vi är otroligt nöjda med resultatet av omslaget. Fler bilder från tillfället kommer att synas i boken sen. 

Vi har fler fotograferingar på gång framöver och kommer att dela med oss av behind the scenes bilder på våra privata Instagramkonton. Du hittar oss här: @zannametzer och @bykristinagrahn