Underbara buketter

Åh, vad jag känner att jag har tjatat om våren nu på sista tiden. Men det har ju börjat gå mot vår i vårt avlånga land och de första blommorna har börjat titta fram i dikeskanten även här uppe i norr där jag befinner mig. När snön smälter och de första knopparna trycker sig upp ur marken fylls jag med vårkänslor, och då vill jag gärna ha blomster och grönt överallt! Vad passar då bättre än att inspireras av några olika blomsterarrangemang? 

En färgsprakande bukett på vårkanten är ju riktigt härligt, som för att bryta den mörka vintern. Här en hopsättning av olika färger blandat med grönt lövverk. Som för att bjuda in vårens pastellfärger har rosa band knutits runt om buketten. 

brudbukett

Vill du se fler bilder? Se här: Färgglada och yviga buketter


Har du en vit klädsel, vilket de flesta ju har på ett bröllop, kan det vara fint att låta buketten ta lite plats när det kommer till färg. En bukett med både starka och lite nedtonade färger kanske? I den här buketten har det vita fått ge lite mer plats åt en orange skala. Genom att leka med både ljusa och mörka nyanser ger det liv till buketten. Snyggt!

lila benvit korall.jpeg

Se här hur blommorna har fått samspela med dekorationen på bröllopet: Lila, benvitt och korall som färgtema


Pasteller är något som förknippas starkt med våren. Här har ljusa toner av lila och blått sammanstrålat med crémefärger och olika nyanser av grönt.

För att se fler bilder kan du klicka här: Brudbukett och brudklädsel i dova toner


En blombukett behöver ju inte nödvändigtvis vara stor och yvig med en massa färgstarka nyanser. Här blandas mycket vitt med mörka toner och bildar en rustik och bohemisk känsla. En smidig lösning för den som vill sätta ihop sin bukett själv!

För mer inspiration, kika in här: Rustika buketter till bröllop


Det är inte bara i händerna som blommor passar in, utan de funkar ju precis lika fint i håret! Det är en enkel, men samtidigt väldigt fin, accessoar för bröllopet. 

Här kan du se hur du kan göra din egna blomkrams: DIY blomsterkrans med Josefin Wikholm