Bohemromantiskt bröllop: Ellinor + Jens

Ellinor och Jens gifte sig den 12 augusti 2017 i Längro kyrka i Örebro. Med sig hade de bröllopsfotografen Pia Gyllin som har fångat deras drömska dag i en serie vackra bilder. Det känns härligt att se så ljusa och somriga bilder just nu, för i Umeå har vi nämligen snö - i oktober?! Inte riktigt okej känner jag. 

Tusen tack Ellinor och Jens för att ni delar med er av ert härliga sommarbröllop här på Sisters in Law idag!

Stylist bröllop

Ellinor berättar

Vår historia tog sin början 2010 då jag fick höra talas från både min mamma och en vän att det jobbade en riktig snygging i spelbutiken på ICA. När jag sedan var där av en händelse inser jag att det var ju Jens, den långa hockeykillen jag hade gått i parallell klass med i grundskolan.
Vi småpratar och vi båda känner att det finns något där, när vi sedan ses ute i vimlet en sen kväll är det klippt där och då och vi blir snabbt ett par. Tänk att mitt livs kärlek hade under hela min uppväxt funnits i min omgivning! Att förlova oss var ett gemensamt beslut och vi valde att göra det på Loka brunn då det var dit vi åkte på vår första utflykt tillsammans.
Ellie&Jens_FotografPiaGyllin043.jpg
Ellie&Jens_FotografPiaGyllin082.jpg
Ellie&Jens_FotografPiaGyllin089.jpg
Ellie&Jens_FotografPiaGyllin096.jpg
Ellie&Jens_FotografPiaGyllin100.jpg
Bröllopsblogg
Brudklänning

Klädsel + styling

Vi hade en relativt klar bild över vad vi var ute efter när det kommer till kläder och styling. Jag var bestämd att jag ville ha en A-linje formad klänning i off-shoulder modell i spets och tyll, vilket jag också hittade i första butiken jag var inne i!
Jag ville ha en klassisk look som samtidigt inte skulle vara för stram utan mer romantisk med en touch av bohemisk känsla. Jag valde därför att ha utsläppt, lockat hår med flätor och en krans i brudslöja. Buketten ville jag skulle vara något vildvuxen och gå i ljusrosa och vitt med en bas en eukalyptusblad. Utifrån detta skapade vår florist en fantastisk bukett innehållandes ros, tistel, dahlia, lövkoja och astilben.
bröllopsfotograf
Brudbukett
För att knyta ihop säcken hade tärnorna och marskalkarna brudslöja i sina buketter/corsage och Jens hade brudslöja och lövkoja i sin corsage.
Brudtärnor buketter
Jens valde en klassisk svart kostym med hängslen, smokingskjorta och fluga.
Ellie&Jens_FotografPiaGyllin260.jpg
Ellie&Jens_FotografPiaGyllin183.jpg

Om fotografen

Över ett år innan bröllopsdagen började vi leta efter bröllopsfotograf. Vi hittade Pia Gyllin via Instagram och fastnade direkt för hennes stil. Ljusa somriga bilder med mycket liv, personlighet och kärlek. Vi skickade en förfrågan och träffades sedan kort därefter för ett möte. Pia hade ett otroligt engagemang och hon gjorde verkligen allt för att allt skulle bli så bra som möjligt.
Några veckor innan bröllopsdagen var vi runt i området där i ville fotograferas och valde ut lämpliga platser och vi fick även testa på att ta några bilder. På bröllopsdagen rullade allt på smidigt och Pia lyckades verkligen fånga många fina ögonblick i sina bilder.
Ellie&Jens_FotografPiaGyllin267.jpg

Vigseln

Vi skred in till brudmarsch från Delsbo efter fyra spelmän iförda folkdräkt spelandes nyckelharpa, fiol och gitarr. En av mina bästa vänner sjöng för oss i kyrkan och vår otroligt varma präst höll ett vackert och rörande vigseltal för oss. Vi var medvetna om att det skulle bli känslosamt men vi kunde inte på förhand kunnat föreställa oss hur det skulle kännas att stå där framme och äntligen få bli man och hustru. När vi kom ut ur kyrkan möttes vi av ett konfettiregn och vår älskade familj och vänner, det var verkligen ett glädjerus!
Vigsel kyrka
Kyrkovigsel
Brudklänning
Giftemål
Bröllopsfotograf
Ellie&Jens_FotografPiaGyllin386.jpg
Ellie&Jens_FotografPiaGyllin461.jpg
Vi valde att ha festen på Lindbacka Bruk som ligger strax utanför Örebro. Lokalen är en gammal kvarn som ligger i ett naturskönt område vid Svartån. Vi ville att bröllopet skulle upplevas personligt, romantiskt och somrigt och våra ledord var ”lyxigt rustikt”. Vi tyckte lokalen var väldigt vacker i sig med dess gamla fönster, slitna trägolv och balkarna i taket.
Ellie&Jens_FotografPiaGyllin703.jpg
Färgtemat var vitt och jute som bas med inslag av ljusrosa och guld. Vi köpte ClipArts från Etsy föreställande en krans och blommor i dessa färger och dessa använde vi genomgående på samtliga trycksaker. Jag hade dessa utskrivna i handväskan och tog upp dem som referens när jag letade efter dekorationer för att inte sväva iväg med färgvalen.
Ellie&Jens_FotografPiaGyllin444.jpg
Vi dekorerade lokalen med vimplar, ljusslingor och heliumballonger (det krävs alltid mer än man tror!). Vi använde kökshanddukar som servetter och samlade champagnekorkar ett helt år som vi använde till placeringskorten. Menyerna skrev vi ut och satte på clipboards. Till förrätt serverades fisksoppa med räkor och musslor och till varmrätt helstekt oxfilé med diverse tillbehör som serverades ”family style” vid borden.
Vi skippade dessert utan gick direkt på tårta. Istället för gästbok hade vi ställt fram en postlåda och en bunt vykort som gästerna fick skriva på som sedan ska skickas till oss i samband med vår första bröllopsdag. Vi hade även tryckt upp egna ”gnuggisar” som vi lagt under varje gästs tallrik, det blev ett riktigt roligt inslag på middagen och tatueringarna hamnade både här och där på gästerna.
Bröllopslokal
Ellie&Jens_FotografPiaGyllin644.jpg

Bästa minnet


Hela dagen var verkligen magisk för oss, vi blev så rörda över all kärlek vi fick uppleva av våra fina gäster. Middagen var helt perfekt med många fina tal som både bjöd på hysteriska skratt och sprutande tårar!
Ellie&Jens_FotografPiaGyllin717.jpg

Tips till andra som planerar sina bröllop

  • Vårt absolut främsta tips är att vara mycket noga vid val av era leverantörer. Utvärdera olika alternativ och ta del av tidigare jobb de utfört och var tydlig med vad som är viktigt för er. När detta är gjort LITA på dem, ni anlitar dem för att hjälpa er med vad de är allra bäst på och de vet i nio fall av tio också vad som också kommer bli bäst.
  • Gör en budget på detaljnivå och ta i när ni kalkylerar på kostnaderna, prioritera vad som är viktigt för er och håll sedan fast vid det under planeringens gång.
  • Om ni har möjlighet, ha en fotograf med er hela dagen! Vi hade förmånen att ha med oss vår fotograf från morgon till kväll och det är så roligt att i efterhand att ha så många minnen bevarade på bild från dagen.
Ellie&Jens_FotografPiaGyllin723.jpg

Fotograf: Pia Gyllin
Blommor: Pionen, Örebro
Hår och make up: Angelica Pettersson på Koafför & Barber
Dekorationer och engångskameror: My Perfect Day
Gnuggisar: likeink.se
Kostym: Oscar Jacobsson
Skjorta: Cavalier
Brudklänning: Av märket Serenity inköpt på Brudspecialisten i Örebro