Vinterbröllop i bohemisk anda

Det har blivit dags att visa bilder från den senaste inspirationsfotograferingen som jag själv varit med och anordnat. Bilder från den första kan du se här: Stämningsfullt och rustikt med naturliga dekorationer och loppisfynd. Denna gången ville vi skapa en härlig vinterkänsla i en bohemisk anda. Sömmerskan Kristina Grahn har skapat en unik brudklänning som hon berättar mer om längre ner. Den är verkligen helt otrolig tycker jag, vilket hantverk! 

Platsen för fotograferingen var en gård utanför Umeå och vädret kunde inte ha blivit bättre. Det var en solig och krispig vinterdag där modellen Kajsa Nilsson tappert trotsade kylan för konstens skull. Vädret här i Umeå de senaste dagarna har varit riktigt otrevligt, så idag drömmer vi oss tillbaka till denna härliga decemberdag. Trevlig fredag!

Fotograf Thea Holmqvist
LefvaDesign
Styling Umeå
Inredningsstylist Umeå
Kajsa Form
Kajsa Nilsson Form
Bohemiskt bröllop
Pia Stylist Umeå
Pia Johansson Stylist Umeå
Nageldesign
Bröllop Umeå

Sömmerskan Kristina Grahn berättar

Inspirationen till denna brudklänning kommer från spetslakan och hantverket som ligger bakom dem. Kvalitén på gamla linnelakan är hög och de har en vacker lyster. Att sy en brudklänning av detta underbara material är ett exempel på fint återbruk. Och om man som jag, använder ärvda material, så blir klänningen ännu mer speciell. Materialet till klänningen består av två linnelakan med infällda broderibårder, en duk med blåa broderier, och spetsar av olika slag. Allt är fyndat på second hand förutom ett av lakanen som jag fått från min gammelmormor. Designen på klänningen är inspirerad av den bohemiska stilen. Klänningen är stor och luftig och har mycket tyg i sig. För att balansera upp det hela gjorde jag en djup V-ringning i ryggen.
Vinterbröllop Norrland
Bröllopsfotograf Norrland.jpg
Sömmerska Umeå
Bröllopsblogg
Bröllopsfotograf Skellefteå

Fotograf: Thea Holmqvist
Hår och makeup: Pia Johansson, Pia Stylist
Naglar: Olivia Nails
Dekoration och styling: LefvaDesign
Brudklänning: Kristina Grahn, KikkiSyr
Blommor: Melehoff Blommor & Design
Modell: Kajsa Nilsson, Kajsa Form
Koordinator: Sisters in Law