Lantligt bröllop med fest i byskola: Clara + Ola

Clara och Ola gifte sig den 6 augusti 2016 i Dunker kyrka i Södermanland. Bröllopsfotografen Malin Sydne var där och fångade dagens alla fina ögonblick som du idag får ta del av. Även om Malin oftast befinner sig bakom kameran, såg ni faktiskt henne framför kameran för inte så länge sedan. Se här: Livfullt och dramatiskt på Torö Stenstrand.

Men nu, över till Clara och Ola som idag berättar om sitt lantliga bröllop.


lantligt bröllop

Clara och Ola berättar

Vi möttes första gången vår-vintern 2014. Clara skulle göra ett radioreportage om hur man träffar den rätta. Lunchmötet med juristen Ola var egentligen strikt affärsmässigt, men han bestämde sig direkt för att hon var kvinnan i hans liv och sen följde en månadslång övertalningskampanj. Hon spelade svår till en början men när han budade över ett träd och en lapp med koordinater som ledde till en hemlig plats där han väntade med sprit-picknick - då föll hon som en fura.
Att vi skulle gifta oss en dag stod klart från början och vi fantiserade ofta om hur det skulle vara. Ola friade till Clara uppe på ett berg i Lappland. Solen skulle precis gå ner och det blev något ljusfenomen på himlen, såg ut som att det var två solar! Ringen hade Ola gjort själv, av ett renhorn. 
malin sydne
Bröllopsblogg
Brudslöja
Bröllop inspiration
Bröllopsinspiration
Bröllop Södermanland.jpg
Bröllopsblogg
Bröllopssida
Ola som går i kostym till vardags ville hitta något mer speciellt. På vintage-affären Old Touch fanns det en svart bonjour i ylle från 1800- talet. Med hjälp av en skräddare syddes den om. Skor och manchettknappar i bärnsten fyndades på samma ställe. Svärfar lånade ut sina hängslen. Om halsen bar Ola ett mässingsmycke format som ett renhorn och Clara gjorde en inbakad fläta på honom strax före vigseln, det var en fin stund. 
_DSC0344.jpg
Brudgum.jpg
Clara började prova brudklänningar med sin tärna några månader före bröllopet, men mest för att det var roligt. Ola hade nämligen redan hittat ett fantastiskt spetstyg på Tygverket och efter det kändes det som enda alternativet att sy upp en klänning. En vän till familjen är sömmerska, tillsammans jobbade vi fram drömklänningen! Släp och spets var ett måste. Som kronan på verket hittade vi en slöja från 20-talet på Old touch. 
En god vän till Olas familj fixade Claras hår, utsläppt med lösa lockar. Brudbuketten och rosorna till Claras hår och Olas frack beställde vi från Helleby bod. Floristen där var fantastisk och förstod precis vad vi drömde om. Clara bar enkla pärlörhängen, ringarna och dess diamanter var så sprakande i sig så det kändes fel med några andra smycken. Skorna kändes inte så viktiga, planen var att dansa sönder dem och så blev det också.
Brudklänning sömmerska.jpg

Vigseln

Bröllopet hölls 6 augusti 2016 i Dunker kyrka i Sörmland. Claras pappa som är konstnär bor i en gammal bohemisk byskola i närheten och vi bestämde tidigt att vi ville hålla festen där. Den lite magiska stämningen avgjorde valet. Kyrkan valde vi för att det var så vackert ljus i den och för att färgerna var så varma och fina. Dessutom var prästen underbar.
Musiken var viktig för oss och vi stämde möte med kantorn på vårkanten och hon provspelade olika stycken som vi var nyfikna på. Det var väldigt speciellt och fint att få provgå i altargången, oj vad vi grät! 
Vigseln var högtidlig och varm. Claras mamma hade pyntat kyrkbänkarna med ängsblommor och gästerna hade ombetts sätta på sig det vackraste och mest romantiska de hade så hela kyrkan såg ut som ett blomsterhav. Släktingar och vänner spelade och sjöng under vigseln, något vi önskat oss.
Sockervadd
Gästbok bröllop
Två månader före bröllopet började vi pynta Öllösa gamla skola! Vi byggde och målade skyltar, satte upp hängmattor i träden, fäste girlanger och lampor lite här och var. Många timmar satt vi och vek pompoms, alla vänner fick komma och hjälpa till. Vi hittade gamla flaskor och vaser på loppis och mammorna bidrog med vackra spetstyger och dukar ur sina förråd. Claras bonuspappa hyvlade till långa bräder som maten skulle läggs upp på och hennes mamma pyntade även lokalen med ängsblommor. Alla hjälptes åt, det var väldigt fina och speciella dagar. Två veckor före bröllopet åkte vi bort på semester, på så sätt kunde vi ladda batterierna. Att anordna ett så stort bröllop kan verkligen ta på krafterna och för oss var det viktigt att vara utvilade på stora dagen.
Second hand
Bröllopsmiddagen var full av tal skratt och gråt. Helt overkligt var det! Vi ville att det skulle kännas familjärt så varje bord fick en bräda där rätterna stod uppdukade, på så sätt fick man hjälpas åt att skära bröd och servera varandra. Kocken Sofi gjorde fantastiska uppläggningar med ätbara blommor och växter. Maten var ekologisk och närodlad och lagad från grunden. När det mörknade bar vi undan borden och dansade till balkan-bandet fest i byn, de körde akustiskt med trummor och massa olika sorters blås. 

Om fotografen

Fotograf Malin Sydne följde med oss hela dagen och fångade allt på bild! Efter att ha letat oss igenom ett gäng fotografer föll vi för hennes känsla i bilderna. Hon lyckas fånga alla små stunder precis som de är. Dessutom är hon varm och trygg och smälter in extremt bra, kändes som en kompis från start.

Tips till andra som planerar sitt bröllop

Var ute i god tid! Separera delarna i planeringen, vissa saker är underbara att få hålla på med länge och då är det fint om det får ta sin tid. Tex välja musik, tänka ut mat och kläder. Andra saker kan man mer beta av snabbt efter en checklista, beställa transport till gäster, boka kyrka, beställa hindersprövning, fixa parkering med mera. 

Leverantörer
Fotograf: Malin Sydne
Brudklänning: Sydd hos sömmerska
Slöja: Old Touch
Brudgummens klädsel: Old Touch
Brudgummens halsband: JohannaN
Brudbukett: Helleby bod
Mat: Sofi, Hammargården